Van der Sloot vandaag naar Aruba

Icoon MisdaadJoran van der Sloot, de 20-jarige verdachte van betrokkenheid bij de dood van Natalee Holloway, wordt vandaag overgebracht naar Aruba waar hij in de avond (lokale tijd) zal aankomen. Dat heeft het OM op Aruba bevestigd.

Ook de Nederlandse advocaat van Van der Sloot, L. van den Eeden, gaat daar van uit. Van der Sloot is gisteren verhoord door de rechter-commissaris in Arnhem. Op verzoek van justitie op Aruba werd hij woensdag in zijn woonplaats Arnhem gearresteerd.

Volgens Van den Eeden is zijn cliŽnt emotioneel. "Hij had net de grip op zijn leven hervat, dat wordt nu als een donderslag bij heldere hemel teniet gedaan door deze arrestatie", zei Van den Eeden gisteren na afloop van het verhoor.

De ouders van Van der Sloot, Anita en Paul van der Sloot, hebben nog geen contact met hun zoon gehad. "Dat is niet ongewoon als je net bent aangehouden", reageert de vader, die advocaat van beroep is. "Van nieuwe bewijzen ben ik niet op de hoogte, maar we volgen de zaak zo goed mogelijk".

÷p Aruba druppelen de internationale media binnen. Inmiddels heeft een cameraploeg van de Amerikaanse nieuwszender ABC al kennisgemaakt met het OM, en zijn CNN en Europese media in aantocht.