'PSV'er Kromkamp sloeg zijn vriendin'

MisdaadPSV-speler Jan Kromkamp heeft afgelopen zaterdag klappen gehad van twee jongens die Kromkamps vriendin wilden beschermen. Dat zegt de advocaat van de twee 18-jarige verdachten vandaag.

Volgens het duo zou Kromkamp na een vriendschappelijke wedstrijd tussen de Eindhovense amateurclub VV Acht en PSV dronken achter het stuur zijn gaan zitten. Zijn vriendin wilde dat niet en er ontstond ruzie. Kromkamp maakte toen een slaande beweging naar zijn vriendin waardoor zij in de struiken viel. Toen de twee dat zagen, grepen ze in. Door hun toedoen liep de voetballer een gebroken neus, gebroken jukbeen, gebroken oogkas en een lichte hersenschudding op.

Het duo wilde maandagavond aangifte doen tegen Kromkamp, maar werd op het politiebureau in Eindhoven meteen aangehouden. Zij stapten met de in hun ogen juiste versie van het incident naar de politie, nadat op internet bedreigingen waren geuit door de harde kern van PSV.

De twee verdachten worden vandaag voorgeleid aan de officier van Justitie.

Kromkamp wilde gisteren niet reageren op de visie van de twee verdachten, PSV-woordvoerder Pedro Salazar wel. ''Laten we niet afdwalen van de kern van de zaak. Er is geen enkele advocaat die kan rechtvaardigen wat Jan Kromkamp is aangedaan. Wij staan volledig achter Jan.''


Kromkamp in actie
Kromkamp

Met dank aan KRIBBET en Longmen voor de submit.