Jongens vermoorden vriendje met zelfgemaakte bijl

Icoon MisdaadEen klein dorp in Zuid-Afrika is in shock door een moord die twee jongens, pas 7 en 12 jaar oud, hebben gepleegd. Een schoolvriendje is zo ernstig verminkt door hen, dat hij alleen nog maar te herkennen was aan zijn schooluniform. Het slachtoffer heet Wilfred Kriel en was pas acht jaar oud.

Maandag na schooltijd liep Kriel samen met wat klasgenootjes naar huis. Op een gegeven moment verliet hij de groep, omdat hij een kortere weg naar zijn woning kende. Twee jongens zijn hem toen gaan achtervolgen. Te midden van wat struikgewas sloegen zij toe. Eerst bonden zij de voeten van Kriel vast, waarna ze met een zelfgemaakte bijl en een riem op hem insloegen.

De drie jongens zaten op de basisschool Nieuwoudt in Klawer. Het schoolhoofd noemde het gebeuren "een tragedie voor onze school". Men is vooral aangeslagen om het feit dat de kinderen op de zelfde school zaten en ook met elkaar speelden. Het schoolhoofd heeft geen flauw idee wat de jongens heeft bezield om zo iets te doen. De twee daders zijn gisteren aangehouden en aangeklaagd wegens moord.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit en de vertaling!