Top Connexxion levert deel bonus in

Icoon VervoerDe top van busbedrijf Connexxion heeft tien procent van het eigen bruto salaris en van de bonus over vorig jaar ingeleverd vanwege de problemen met het busvervoer in Noord-Brabant. "We hebben imagoschade geleden en daarvoor zijn wij verantwoordelijk", zo legt voorzitter Peter Kortenhorst van de raad van bestuur de actie uit. "Als dit soort dingen zó fout gaan, moet je iets doen", vindt de Connexxion-topman.

Het bedrijf had ingeschreven op het project Noord-Brabant, maar moest zijn bod terugtrekken vanwege een rekenfout. De provincie nam daar geen genoegen mee en hield Connexxion aan zijn lage bod. Uiteindelijk werd een compromis bereikt. Connexxion trok zich terug en de concessies werden gegund aan BBA/Veolia (West-Brabant) en Arriva (Noordoost-Brabant).

Kortenhorst levert tien procent van zijn salaris en 33.000 euro bonus in. Vice-voorzitter Van Holten levert 26.000 euro in. Toch hoeft Kortenhorst niet op een houtje te bijten. Inclusief bonussen was zijn nettoinkomen vorig jaar 443.000 euro. Dat het bij zo'n inkomen niet zo ingrijpend is om een stuk van je salaris in te leveren, noemde Kortenhorst in het Radio 1 Journaal "azijnzeikerij. Tien procent minder is voor iedereen veel."