Danny Blind betuigt spijt

Danny Blind heeft spijt betuigd over het verkeersongeval dat hij woensdagavond onder invloed van alcohol veroorzaakte in Amsterdam. ''Dat ik met alcohol op achter het stuur heb gezeten is onvergeeflijk, het had nooit mogen gebeuren'', zegt Blind in een schriftelijke verklaring.

Bij het ongeval raakte een vrouw gewond. Een tweejarig kind dat in de auto zat, bleef ongedeerd. ''Op dit moment gaan mijn eerste gedachten uit naar de vrouw die in het ziekenhuis is opgenomen, het kind en hun naasten'', aldus de oud-voetballer en -trainer van Ajax. ''Ik wil hen mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden voor hetgeen er is gebeurd. Vanzelfsprekend zal ik de betrokkenen mijn spijtbetuiging ook persoonlijk overbrengen.''

Het ongeval gebeurde omstreeks kwart voor twaalf op de Burgemeester Stramanweg, nabij de Amsterdam ArenA. Blind zag de stilstaande auto van de vrouw niet bijtijds. ''Ik schaam mij diep en realiseer me terdege dat juist iemand in mijn positie zijn verantwoordelijkheid had moeten nemen. Dat dit niet is gebeurd, maakt de situatie des te pijnlijker'', aldus de oud-international.


'Onvergeeflijk'