Ruim 2 jaar cel voor jarenlange incest

JustitieEen 59-jarige inwoner van Waddinxveen is gisteren door de Haagse rechtbank veroordeeld tot 36 maanden celstraf waarvan tien maanden voorwaardelijk. De Waddinxvener misbruikte bijna dagelijks zijn dochter tussen haar 4e en 10e levensjaar. Pas toen had ze door dat het abnormaal was wat haar vader deed en wist ze hem van zich af te houden.

Het nu 15-jarige meisje deed vorig jaar aangifte nadat ze suïcidaal werd en kampte met een drankprobleem. Daar heeft ze momenteel nog steeds last van.

De mogelijk oorzaak van de incest zou zijn geweest dat vaders seksleven jarenlang op een laag pitje stond, omdat zijn vrouw er een minnaar op na hield. Volgens de vader valt hij zelf niet per se op kinderen, maar wilde hij wel meewerken aan een behandeling op dat gebied. De rechtbank legde hem zo'n behandeling verplicht op.

Deskundigen achtten de dader enigszins verminderd toerekeningsvatbaar. De man zou een gebrek aan ''emotionele diepgang'' hebben. Zij vrezen - ondanks verdachtes berouw - voor kans op herhaling.

Met dank aan Mach3 voor de submit.