Agent meegesleurd door bromfietser

Icoon PolitieBij een ontsnappingspoging van een 18-jarige bromfietser uit Assen is dinsdagmiddag een politieagent lichtgewond geraakt. De agent wilde de bromfietser bekeuren maar werd vervolgens 30 meter meegesleept toen de bromfietser vol gas gaf. De bromfietser is aangehouden en wordt poging tot zware mishandeling ten laste gelegd.

Een tweetal agenten van het Bike Team in Assen wilde op de kruising van de Oude Molenstraat en Het Kanaal de bromfietser controleren. Hij droeg namelijk geen helm. Ook bleek dat het verzekeringsplaatje van de bromfiets ontbrak. De bromfietser weigerde om zijn bromfiets uit te schakelen en gaf even later vol gas en reed weg. Eén van de agenten pakte de bestuurder vast en werd vervolgens dertig meter meegesleurd. Beiden kwamen vervolgens ten val en de bestuurder kon worden aangehouden.

Aan de valpartij hield de agent een pijnlijk been over. Hij heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. De bromfietser is verhoord en vervolgens in vrijheid gesteld. Naast dat hij een proces-verbaal kreeg voor poging tot zware mishandeling van een agent heeft hij ook nog boetes gekregen voor het rijden zonder helm, het rijden op een onverzekerde bromfiets en het negeren van een bevel van een politiefunctionaris.

Met dank aan natedanielz voor de submit.