Moeder ontvoerd kind veroordeeld voor mishandeling

De biologische moeder van de onlangs verdwenen Stacy Lemmens (7), Christiane Granziero, is vrijdagmorgen door de rechtbank in Luik veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. De straf is opgelegd voor de mishandeling van haar zes kinderen. De vrouw sloeg haar kinderen regelmatig met een kapstok, gaf hen nauwelijks te eten en sloot ze op in de kelder, terwijl zij zich ging prostitueren.

Smakeloos theater
"Het verhaal van die kinderen is gruwelijk", aldus de politie. Nadat haar dochter plots verdween, verscheen de moeder hysterisch huilend voor de camera. "Smakeloos theater, want ze heeft het meisje al twee jaar niet meer gezien", klinkt het. De ontvoerde Stacy woonde al geruime tijd niet meer bij haar biologische moeder.

Getuigenissen
De mishandelingen dateren van 2001. Stacy was op dat moment amper twee jaar oud. Haar broertjes, die destijds tussen de vier en elf jaar oud waren, waren oud genoeg om schrijnende getuigenissen af te leggen. "We moesten soms uren op onze knieŽn zitten, zonder reden, we werden geslagen met broekriemen, opgerolde handdoeken en kapstokken. We gingen soms weken niet naar school. We zorgden voor de kleine Stacy en gaven haar af en toe en bad. Onze ouders waren daar niet toe in staat omdat ze te dronken waren", aldus de getuigenissen tegen de moeder.


Christiane Granziero


Met dank aan BeejEm voor de submit.