'Oprichter NVD al jaren "verdacht"'

Icoon ShockingAd van den Berg, ťťn van de oprichters van de recent opgerichte partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (NVD), die onder andere seks met kinderen toe wil staan, blijkt al dertien jaar op recreatiepark Het Kruininger Gors in Oostvoorne te wonen. Hier viel hij al lang op doordat hij altijd jonge jongens om zich heen had. Hij stond in het park bekend al een kindervriend. Veel regelmatige gasten kregen afgelopen week de schrik van hun leven, toen ze ontdekten dat deze kindervriend medeoprichter van een 'pedofielenpartij' is.

"Hij werd altijd omringd door jongetjes," zegt een parkbewoner. "De man vertelde dat hij jongens opving die dreigden te ontsporen. Hij zou in de jeugdhulpverlening werken." Ook andere bewoners zeggen dat ze zijn gedrag al langer "verdacht" vonden, doordat hij zoveel jonge jongens naar zich trok. Toch heeft hij ook medestanders: "Wij geloven er niets van dat hij een pedofiel zou zijn. Hij breekt alleen een lans voor seks op jonge leeftijd. Ik vertrouw hem en zou zo mijn kleine kinderen bij hem achterlaten." Dat is opvallend, want in een recent interview beweert Van den Berg wel degelijk pedofiel te zijn.

Inmiddels heeft Van den Berg zich opgesloten in zijn caravan en doet hij voor niemand de deur open. Een bewoner vertelt dat hij bang is, omdat hij via e-mail bedreigd wordt. Het is wel duidelijk dat hij in zijn caravan zit. De parkeigenaar was overigens niet bereikbaar voor commentaar.

Ad van den Berg
Ad van den Berg in zijn caravan