Telegraaf koopt veertig procent GeenStijl

Icoon InternetTelegraaf Media Groep heeft veertig procent van de weblog GeenStijl overgenomen. Gisteren waren er al geruchten over de gedeeltelijke overname, in de wandelgangen werd beweerd dat er 2,6 miljoen euro mee gemoeid zou zijn. Dominique Weesie, één van de aandeelhouders van GeenStijl, spreekt deze geruchten tegen en noemt een bedrag tussen de één en tien miljoen euro.

Het belang van de Telegraaf in de 'shocklog' is tot stand gekomen met geld, maar ook met het tekenen van een 'Onafhankelijkheidsverklaring', waarin de volledig zelfstandige redactionele positie gegarandeerd wordt. Dit is "belangrijk als garantie dat GeenStijl op de ingeslagen weg kan blijven voortgaan." Ook kan de krant niet aansprakelijk worden gesteld voor de content van de weblog.

"GeenStijl was tot afgelopen zomer een hobby van een stel kornuiten waarvan er enkelen bij ons werkten. Toen bleek dat het meer kon worden, is het in een stabiele vorm van een bedrijf gegoten. Op grond van onder meer de groeimogelijkheden hebben wij de warme informele banden die er al bestonden geformaliseerd", zo zegt de Telegraaf over zijn deelneming.


Logo GeenStijl

Met dank aan justhg voor de submit.