'De Roy heeft geheime opnames'

Edwin de Roy van Zuydewijn, de (bijna ex-) echtgenoot van prinses Margarita werkt momenteel aan een boek dat volgens zijn advocaat de monarchie op haar grondvesten zal doen schudden. De Roy beweert in het bezit te zijn van in het geniep gemaakte bandopnames van beraad binnen de koninklijke familie en van bandopnames met bezoeken van Margarita aan koningin Beatrix. Hij heeft het zelf al over 'Beatrixgate'.

De advocaat van De Roy spreekt over schandalen die de kern van het functioneren van koningin Beatrix raken en daarom in het belang van de samenleving openbaar gemaakt moeten worden. Het is de bedoeling dat het boek in de eerste helft van 2006 verschijnt.

Volgens de Roy is Margarita door Koningin Beatrix en zijn schoonmoeder prinses Irene onder druk gezet om een echtscheiding aan te vragen, maar eigenlijk houdt zij nog van hem. Eén en ander blijkt uit het verweerschrift dat De Roy gisteren bij de Amsterdamse rechtbank heeft ingediend. Zijn advocaat zegt hierover: "alleen als Margarita hem in de rechtbank recht in zijn gezicht durft te verklaren dat hun relatie over is, is hij bereid zich daarbij neer te leggen".

Margarita schijnt overigens niet meer op telefoontjes en sms-berichten van De Roy te reageren en er zou al geruime tijd geen contact meer zijn tussen de twee.

Het is al weer een tijdje stil rond De Roy van Zuydewijn en Margarita, sinds De Roy eerder dit jaar het kort geding over de omgangsregeling met hond Paco verloor. Het stel was in 2003 volop in het nieuws, nadat ze in een interview met HP/De Tijd en het Duitse blad Stern de aanval openden op de koninklijke familie. Van hun beweringen bleef echter niets overeind.


Margarita en De Roy van Zuydewijn
in gelukkiger tijden.