Orkaan: Louisiana en Mississippi in noodtoestand

Fester had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsTwee Amerikaanse staten, te weten Mississippi en Louisiana, hebben afgelopen vrijdag de noodtoestand uitgeroepen. Dit is gebeurd vanwege de orkaan Katrina. Deze heeft al minimaal zeven doden op haar geweten in Floria en komt vermoedelijk maandag weer aan land. Dit heeft het Amerikaanse Nationale Orkanencentrum in Miami bekendgemaakt.

Volgens weerkundigen kan Katrina snelheden bereiken van 210 tot 250 kilometer per uur, categorie vier op de schaal van Saffir-Simpson. Metereologen hebben verder gezegd dat waarschijnlijk de kust van Louisiana of Mississippi zal worden getroffen door de orkaan. In Mississippi is overigens al begonnen met de evacuatie van de toeristen.

Komende zondag moeten ook de bewoners van de kuststreek hun huizen hebben verlaten. De andere bedreigde staat, Louisiana, zegt al uitgebreide plannen klaar te hebben liggen, mocht het tot een evacuatie komen. De laatste keer dat een orkaan Louisiana en Mississippi heeft getroffen, was in 1969. Het ging hierbij om de orkaan Camille, die toentertijd 256 levens heeft geŽist. Inmiddels heeft Katrina al voor enige honderden miljoenen dollars aan schade aangericht.