Veluwse poema bijna gevangen, maar nog niet helemaal

GSMboy en Snotslak hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Veluwse poema is bijna gevangen, zo heeft de Stichting Geldersch Landschap gisteren laten weten. Boswachters zouden maandagmiddag nabij Arnhem 'een grote katachtige' met een verdovingspijl geraakt hebben. Het dier wist desalniettemin te ontkomen en rende dieper de bossen in. De Stichting Geldersch Landschap stelt omwonenden echter gerust: ''Er is vooralsnog geen reden tot verscherpte maatregelen. De kat rende dieper de bossen in, maar het verdovingsmiddel zal uiteindelijk voor een diepe, lange slaap zorgen.''

Volgens de stichting zijn een aantal mensen ingeschakeld om het gebied uit te kammen. De verwachting is dat de poema uiterlijk vanmiddag zal worden gevangen.

Niet te vroeg juichen
Mocht er vandaag een of ander groot katachtig dier worden gevangen, dan is het nog maar de vraag of de Veluwse poema voorgoed verdwenen is. Een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn liet gisterenavond namelijk weten dat 'de poema' omstreeks 21:45 uur nog gezien was op het grondgebied van Apeldoorn. Dus óf de maandagmiddag getroffen katachtige is door de verdoving heengelopen, of er is nog een Veluwse poema.

Update 12:14
De poema loopt nog frank en vrij rond door de bossen en weiden op de Veluwe. Het bericht dat het beest zou zijn neergeschoten met een verdovingspijl blijkt vals te zijn. Een nog onbekende grappenmaker had uit naam van de Stichting Geldersch Landschap een persbericht doen uitgaan.


De Veluwse poema, zoals gefotografeerd door de stichting Pantera
Een hele rits Veluwse poema foto's vind je op de site van Pantera.

==
Eerdere berichtgeving:
07-07-2005 Jacht op Veluwse poema nu door gemeenten
04-07-2005 Extra team om Veluwse poema te vangen
29-06-2005 Apeldoorn: Veluwse poema bestaat!
29-06-2005 FOK!user: Veluwse poema is wel erg klein
28-06-2005 Veluwse 'poema' waarschijnlijk soort panter
28-06-2005 Foto Veluwse poema blijft vragen oproepen
23-06-2005 Pantera heeft foto's van 'Veluwse poema'
15-06-2005 Zoektocht naar Veluwse poema gaat verder