'Mierenneuker' kan duur woordje zijn

Het woord mierenneuker bezigen kan wel eens een dure aangelegenheid worden. Ondanks dat een Alkmaarse politierechter onlangs de boete introk van een man die een parkeerwachter een mierenneuker had genoemd, worden er nog steeds mensen bekeurd die agenten zo benoemen. De politierechter in Alkmaar vond de kwalificatie wel onfatsoenlijk, maar juridisch gezien geen belediging.

Sinds dat nieuws door de landelijke media is gebracht, onder meer De Telegraaf berichtte over de vrijspraak, is het woord 'mierenneuker' op plek één terechtgekomen in de top van scheldwoorden die agenten naar het hoofd geslingerd krijgen.

In Brabant zijn de afgelopen dagen echter zeker twee mensen bekeurd die een agent uitmaakten voor 'mierenneuker'. Beiden kregen een boete van maar liefst 330 euro voor deze term. Politievoorlichtster Manon Ostendorf: ''Wij vinden het nog steeds een scheldwoord en het Openbaar Ministerie staat achter ons. Dus wij blijven voor mierenneuker gewoon proces-verbaal wegens belediging opmaken. En wie het er niet mee eens is, stapt maar naar de rechter.''