School schaft schoolboeken af

De school voor Handel en Marketing van het ROC Eindhoven heeft alle lesboeken afgeschaft. De opleiding is daarmee ťťn van de eersten in Nederland die vrijwel in zijn geheel overgaat op digitaal onderwijs. De nieuwe situatie maakt deel uit van een experiment van het ministerie van Onderwijs.

"Onze schoolboeken zijn erg duur en vaak gebruikten we er maar delen van. De uitgeverijen hebben zichzelf de markt uit geprijsd. Op internet is er veel te vinden. Daar komt nog bij dat je op speciale sites kunt inloggen voor specifieke informatie", verklaart directeur Peter van der Aa de overstap. "En tot slot hebben we een mediatheek met veel naslagwerk. Als iemand nog een boek nodig heeft, kan hij er daar altijd ťťn vinden."

Om de verandering te vergemakkelijken krijgen de 400 eerstejaars, of 'deelnemers' zoals het ROC ze noemt, de mogelijkheid op afbetaling een laptop te kopen. Dit kost 30 euro per maand en in het schoolgebouw kan gratis gebruik worden gemaakt van een draadloze internetverbinding. Het boekengeld van zo'n 400 euro per jaar komt te vervallen.