'Spookagent' A28 medewerker OM

Cavemania, vw_caddy, FSF-Moses en ingelovespopie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft een man aangehouden die wekenlang als een spookagent op de A28 automobilisten lastig viel en intimideerde. De bestuurder reed in een dienstwagen (donkerblauwe Mercedes E 240 met kenteken 07-PH-VH) zonder politietekens maar mÚt een zwaailicht aan over de vluchtstrook en haalde weggebruikers in, waarna hij weer zachter ging rijden.

Volgens enkele klagers zat de chauffeur in een uniform achter geblindeerd glas. Het nummerbord van de auto was inmiddels bekend, maar een tijdlang deed niemand aangifte. Na een klacht van een inwoner van Oude Pekela bij het Hof in Leeuwarden, werd de hoofdofficier van justitie in Assen opgedragen een onderzoek in te stellen naar de 'spookagent'.

Persofficier M. Van den Broek wil niet zeggen wie de medewerker van het Openbaar Ministerie is. Evenmin wil hij zeggen waar en wanneer de man is aangehouden. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang.

Weblog GeenStijl weet te melden dat de Mercedes toebehoort aan procureur-generaal Dato Willem Steenhuis, voormalig topambtenaar op het ministerie van Justitie. Onduidelijk is of Steenhuis de auto zelf bestuurde.