Valse menukaarten verspreid in Groningen

mrdoctor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn Groningen lijkt een heuse pizza-oorlog te zijn uitgebroken. In de buurt van Italiaans restaurant 'Da Carlo' zijn namelijk folders verspreid met daarop de menukaart van het restaurant. De prijzen op de kaart zijn echter allemaal gehalveerd. Hierdoor worden klanten op het verkeerde been gezet.

Volgens F. Cheraghi, medewerker van Da Carlo, zijn de menukaarten verspreid om de goede naam van het restaurant aan te tasten. De kaarten zijn van lage kwaliteit, maar vermelden wel duidelijk naam, adres en telefoonnummer van het restaurant. Bovendien beweert de valse menukaart dat halve prijs-aktie tot het einde van het jaar doorgaat.

Cheraghi: "Wij vermoeden dat een concurrent de folders uit jaloezie heeft verspreid. We hebben namelijk veel gedoe gehad met de vorige eigenaar van dit restaurant. Hij is onlangs schuin tegenover ons een nieuw restaurant gestart."

Tot nu toe heeft overigens iedere klant die dacht goedkoop te gaan eten zijn diner gewoon geheel betaald, na uitleg van het personeel. De drukker van de folder is ondertussen nog niet achterhaald. Mocht dat wel gebeuren dan kan hij of zij worden aangeklaagd wegens smaad, aldus een woordvoerder van de politie van Groningen.