Fazant terroriseert wandelaars

Semiphonic vertaalde en herschreef voor ons onderstaand bericht waarvoor dank:

Dorpsbewoner in de Engelse provincie Wiltshire worden geterroriseerd door een kwaadaardige fazant die wandelaars achtervolgt en aanvalt. De zeldzame fazant heeft zich genesteld in Bishopstone, een dorp vlakbij Salisbury en komt oorspronkelijk uit China waar het een bedreigd diersoort is. Aangenomen wordt dat de fazant in de omgeving van Salisbury is ontsnapt uit een fokkerij.

De fazant gaat tijdens zijn terreurcampagne geraffineerd te werk. Na zijn slachtoffers gevolgd te hebben, vliegt de fazant op hen af waarbij deze probeert de onfortuinlijke wandelaars in het gezicht te pikken en te grijpen met zijn klauwen. Inmiddels zijn er op diverse plaatsen in en rondom het dorp borden geplaatst die waarschuwen voor het gevaar van de uitheemse vogel.

Veel kunnen de bewoners van Bishopstone de vogel niet kwalijk nemen omdat deze slechts zijn territorium probeert te verdedigen. De vice-voorzitter van de gemeenteraad in Salisbury is echter van mening dat een jachtopziener het dier moet afschieten, als deze zijn terreurcampagne blijft voortzetten.