Soldaat ontvangt brieven zestig jaar te laat

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Britse veteraan heeft zestig jaar na dato brieven gekregen die zijn moeder aan hem stuurde toen hij in het leger zat. De brieven werden door een Nederlandse museumbeheerder gevonden in een doos. "Het is hartverscheurend mijn moeders woorden na zo veel jaar te lezen. Het heeft me wat rust gegeven te weten dat ze aan me dacht", aldus een gelukkige Ken Mckernan.

De inmiddels 79-jarige soldaat, die in de Tweede Wereldoorlog aan geallieerde zijde meevocht, geeft aan dat als hij de brieven toendertijd had ontvangen hij mogelijk een heel ander leven had geleid. Hij raakte namelijk zo verbitterd door de ogenschijnlijke desinteresse dat hij na de oorlog niet naar Amerika ging, waar zijn moeder woonde. "Ik nam aan dat ze me vergeten was. Als ik van de brieven geweten had, zou ik zeker naar Amerika gegaan zijn. Mijn leven had een heel ander verhaal kunnen zijn."

In de jaren zeventig kwamen de ex-soldaat en zijn moeder echter alsnog bij elkaar toen zij terugging naar Groot-BrittanniŰ en in dezelfde straat kwam te wonen als haar zoon. De moeder overleed negen jaar geleden.