Big Brother tepelpiercing zorgt voor ophef

Een tepelpiercing live uitgevoerd voor de Big Brother tv-camera's zorgt voor ophef in Duitsland. De 23-jarige Daniela, deelneemster aan de nieuwste Big Brother serie op de Duitse tv, liet voor de camera's en zonder verdoving een piercing in haar tepel zetten. Topless en met een van pijn verwrongen gezicht onderging ze de procedure.

"Op dit extreem schaamteloze voyeurisme past maar ÚÚn antwoord, uitschakelen en wel meteen", reageerde mensenrechtenwoordvoerster Claudia Roth van de Groenen. Kinderbeschermer Bruno Nikles waarschuwde dat ook kinderen getuige konden zijn van de live verminking. Andreas Scheuer, woordvoerder voor jongerenzaken van de CSU, stelde dat de uitzending te ver ging. "Op jacht naar hoge kijkcijfers deinsen producenten kennelijk zelfs niet terug voor het uitzenden van folteringen. Dit moet gestopt worden", aldus Scheuer.

Big Brother loopt in Duitsland inmiddels voor het vijfde seizoen. De editie duurt maar liefst een jaar en is nu ongeveer halverwege. De winnaar zal ÚÚn miljoen euro verdienen.

Kandidate Daniela tijdens de piercing
Kandidate Daniela na de piercing
Kandidate Daniela na de piercing
Big Brother kandidate Daniela krijgt 'live' een tepelpiercing