Hengelose bakker bakt vieze broodjes

In de Hengelose bakkerij 'De Backerie' is het een ranzige bende. De Keuringsdienst van Waren trof er bij verschillende inspecties niet alleen muizen-en rattenkeutels, vieze muren en vloeren aan, maar ook een bijzondere variant van kwarkmix; één met levende motten, larven en muizenkeutels.

De eigenaar van 'De Backerie', die producten levert aan verschillende bakkers in Hengelo en Almelo, stond gisteren terecht voor de economische politierechter. ”U maakt producten waar mensen van moeten genieten. Wie in Nederland brood koopt moet erop kunnen vertrouwen dat het in een hygiënische omgeving is bereid”, liet deze laatste weten.

De man, die vier jaar geleden uit detentie kwam en twee jaar later de bakkerij van zijn baas overnam, gaf aan nog geen tijd te hebben gehad de boel op orde te brengen. Hij heeft problemen met zijn ex-baas, deze bedreigt en chanteert hem en is hem nog geld verschuldigd. Daarnaast zijn er huwelijksproblemen, is hij in de war en heeft hij problemen met het betalen van de huur.

Een getuige zei dat de bakkerij nog steeds in handen is van de vorige eigenaar en dat de huidige bakker niets te zeggen heeft. Onderzoek naar de geldstromen heeft uitgewezen dat met de boekhouding van 'De Backerie' is gesjoemeld.

De rechter heeft de bakker een straf van drie duizend euro opgelegd en een voorwaardelijke stillegging van het bedrijf. Wanneer bij een volgende inspectie wederom ongedierte en viezigheid worden aangetroffen moet de bakkerij sluiten.