Thaise school geeft travestieten eigen toilet

De Chiang Mai School in Thailand heeft de deuren geopend van een toilet voor travestieten. Op de school zitten vijftien travestieten, maar deze voelden zich door zowel mannelijke als vrouwelijke medescholieren onheus bejegend. Hierop gingen ze naar de schoolleiding en pleitten ze voor een eigen toilet, nu is er dus aan hun wensen voldaan.

In Het zogenoemde Pink Lotustoilet staan vier wc's, maar geen urinoirs. In plaats van een mannetje of vrouwtje staat op de deur een teken dat is samengesteld uit een mannelijk en vrouwelijk symbool.

"Als de travestieten 's ochtends op school kwamen, gingen ze naar het damestoilet, maar de meisjes zagen dat niet zitten en haalden grappen met ze uit", zo zegt schoolhoofd Posaporn Promprakai. Vaak liepen ze dan naar het jongenstoilet, maar daar voelden ze zich ook niet op hun gemak. "De jongens plaagden ze en joegen ze weg en toen stonden ze weer bij mij te huilen."

Travestieten, transseksuelen en homoseksuelen worden op de meeste plaatsen in de Thaise gemeenschap gewoon geaccepteerd. Op de school moeten de travestieten jongenskleren dragen, maar ze mogen wel een meisjeskapsel hebben. "We steunen hun besluit om travestiet te worden niet, maar we proberen het probleem wel op te lossen. Ze worden niet langer gepest en zijn nu veel opgewekter", aldus Posaporn.
Submitter:  Bron: De Gooi- en Eemlander