Wereldomroep weigert programma Rob Muntz

Opnieuw is er ophef ontstaan over een programma van Rob Muntz. De Wereldomroep weigert nog langer het radioprogramma 'De Inburger King' uit te zenden, vanwege "Muntz' taalgebruik". De RVU, de zender waarvoor Muntz het programma eigenlijk maakt, blijft het programma gewoon uitzenden op zaterdagmiddag om 15.00 uur op Radio 747AM. Hoewel de rel volgens de Wereldomroep geen gevolgen heeft voor andere RVU-programma's op de Wereldomroep, is de RVU erg verbolgen over het besluit van de Wereldomroep. De RVU heeft de Wereldomroep tevergeefs verzocht om het programma toch gewoon door te geven aan haar buitenlandse luisteraars.

Volgens hoofdredacteur Freek Eland van de Wereldomroep is de kortgeleden uitgezonden uitzending over het thema 'De liefde' de druppel die de emmer deed overlopen. "Terwijl wij onze programmering hadden aangepast aan het overlijden van prinses Juliana, ging het in dit programma over pijpen, beffen en aanverwante zaken. Wij hebben niets tegen grensverleggende radio, maar dit ging te ver."

Muntz zelf reageert gelaten op de actie van de Wereldomroep. "Laten ze blij zijn met deze ophef: niemand wist toch meer dat die omroep nog bestaat?" Afgelopen week heeft Muntz een stevig gesprek gevoerd met de hoofdredacteur van de Wereldomroep. Hij zal dat gesprek uitzenden op de radio. "Nee, daar weet Eland zelf niks van."

Muntz veroorzaakte eerder commotie door voor de VPRO-televisie verkleed als Hitler een aantal Oostenrijkse joden de stuipen op het lijf te jagen.