''Londen zal getroffen worden door aanslag''

Gweaneth had ons via de nieuws-submit te melden:

Londen zal hoe dan ook het slachtoffer worden van een terroristische aanslag. Volgens John Stevens, de hoofdcommissaris van de Londense politie, is dat ''onvermijdelijk''. Ook de burgemeester van Londen, Ken Livingstone, zei dat het "een wonder" zou zijn als de Britse hoofdstad geen doelwit zou worden.

Volgens Stevens zijn alle veiligheidsinstanties in Londen dubbel bezet om een aanslag te voorkomen: "We werken drie keer zo hard als normaal, want we weten dat ergens een aanslag in Groot-BrittanniŽ wordt beraamd".

Sinds de aanslagen van 11 september zijn er in Engeland al 520 arrestaties in het kader van terreurdreiging verricht, waarvan de helft tot een veroordeling heeft geleid. Nog eens 90 moeten voor de rechter komen. Door deze arrestaties zijn aanslagen voorkomen, maar een garantie dat dit in de toekomst zo blijft is dat niet, zo zei Stevens.

Uit een vandaag gepubliceerde enquÍte blijkt dat 75% van de Britten van mening is dat de deelname aan de oorlog in Irak hun land kwetsbaar heeft gemaakt voor islamitische aanslagen. Toch blijft bijna 50% de beslissing om naar Irak te gaan steunen.