'VVD is een bejaardenhuis in het kwadraat'

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geert WildersHet VVD-kamerlid Wilders heeft in een interview met de Nieuwe Revu gezegd dat de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) een "bejaardenhuis in het kwadraat" is. Wilders doelt hiermee niet op de gemiddelde leeftijd binnen de partij, maar wel op de gezapige sfeer die binnen de partij zou heersen. "We zijn te veel ingedut. We praten alleen over de politiek van vandaag, niet over de koers voor de toekomst", aldus het VVD-kamerlid.

Eerder deden de staatssecretarissen Rutte en Schultz, ook beiden van de VVD, ook al opvallende uitspraken over de toekomst van de VVD. Zij betoogden voor een wat gematigder koers en een eventuele fusie met de "paarse" partijen. Wilders zei juist een wat rechtser koers voor te staan, maar zei tevens respect te hebben voor de mening van Rutte en Schultz en blij te zijn dat het debat in de partij begon aan te zwengelen.

Wilders geldt binnen de VVD als de specialist op het gebied van moslim-extremisme. Eerder deed hij al opvallende uitspraken over dit onderwerp. Na uitspraken over een eventuele sluiting van een Amsterdamse moskee kreeg hij verscheidene bedreigingen aan zijn adres. Wilders zegt niet bang te zijn het debat in de partij te verliezen. "Als je bang bent om te verliezen moet je niet in de politiek gaan."