[update] Spelletje: schiet je leraar dood

Remco en Victor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je zou denken dat leerlingen iets zouden leren van de dood van Hans van Wieren, de leraar van het Terra College die vorige week dinsdag werd doodgeschoten. Een scholier uit Schoonrewoerd heeft dat echter niet begrepen. Hij zette een website in elkaar waar je leraren virtueel door hun hoofd kunt schieten, zo meldt weblog Geen Stijl.

De 'docentenshooter' is rond 14:20 van het internet verwijderd. De bezoeker kon er schieten op diverse foto's van leraren van het Heerenlanden College in Leerdam, waar de scholier in 4-Havo zit. Wie een hekel had aan de docenten Meel, Veenman, Fyan, Vermeulen en Van der Berge kon zijn pistool op hen richten.

Update 15:00 uur

Webwereld meldt dat de jongen die het spel heeft gemaakt inmiddels door de school is geschorst. "We nemen dit heel hoog op. Dit is heel ernstig", aldus De Graaf, die bovendien heeft geŽist dat het spel direct van het web wordt gehaald. Ook een andere leerling wordt 'hard aangepakt', aldus de directeur van de school. De jongen had de foto's zonder toestemming met zijn mobiele telefoon gemaakt.