Tennis: Uitslag finale US Open

Amsterdam19, SpuitElf en Ambrosius hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Andy Roddick (4) heeft voor eigen publiek de US Open gewonnen. De Amerikaan won zijn eerste Grand Slam-toernooi door de Spanjaard Juan Carlos Ferrero (3) met 6-3, 7-6, 6-3 het nakijken te geven. Roddick streek een miljoen dollar aan prijzengeld op. De pas 21-jarige Amerikaan wordt nu al aangewezen als de opvolger van landgenoot Pete Sampras die in zijn carrière maar liefst 14 Grandslamtitels binnenhaalde.

"Ik kan het niet geloven. Ik zat hier als kleine jongen al vaak in de bovenste rij naar het toptennis te kijken en nu heb ik hier gewoon zelf gewonnen", zei de winnaar tijdens de ceremonie. "Wat een geweldige dag. Iedereen die ik ken zit ook op de tribune." Ferrero toonde zich een goed verliezer: "Andy heeft fantastisch gespeeld. Hij serveert zo goed, daar kon ik niets tegen doen. Zelf heb ik daarentegen niet mijn beste tennis laten zien."

De verliezend finalist wordt ondanks zijn verlies in de finale toch de nieuwe nummer één van de wereld. Maar in de finale maakte hij geen enkel moment aanspraak op de winst.