OM schaft trajectcontrolesystemen aan

Het Openbaar Ministerie (OM) zal zes nieuwe trajectcontrolesystemen aanschaffen om snelheidsovertreders aan te pakken. Bij een trajectcontrolesysteem wordt gemeten wat de gemiddelde snelheid van een voertuig over een bepaalde afstand is.

De meeste apparatuur zal op vaste plekken komen te hangen. Daarbij is volgens het OM gekozen voor trajecten waar veel ongelukken gebeuren, die worden veroorzaakt door het rijden met te hoge snelheid, en waar de uitstoot van schadelijke stoffen door het verlagen van de snelheid aanzienlijk kan worden verminderd.

De verwachting is dat de trajectcontrolesystemen medio 2004 operationeel zullen zijn. Dat gebeurt bij de A2 tussen Maarssen en Breukelen, de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw Vennep, de A12 tussen De Meern en Woerden, de N919 ter hoogte van Veenhuizen en bij de Zeelandbrug in beide richtingen.

Naast deze vaste trajectcontroles komt er ook nog een verplaatsbaar systeem. Deze is bestemd voor de politieregio Flevoland omdat er in die provincie op lange, rechte polderwegen relatief veel ongevallen gebeuren wegens het te hard rijden.