Leefbaar Nederland heft zich misschien op

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Leefbaar Nederland zal komende zondag op het jaarcongres in Breukelen een nieuw bestuur kiezen, dat zich zal moeten bezinnen op de toekomst. Er hebben zich vier mannen opgegeven voor het voorzitterschap. Eťn van hen pleit voor opheffing van de partij.

Kandidaat-voorzitter H. ten Cate denkt dat het goed is als de partij niet meer in zijn huidige vorm aanblijft. "Als ik voorzitter word, zal ik erop aansturen dat de partij wordt opgeheven", zei hij vandaag. Wel is hij van mening dat er een soortgelijke partij moet komen. "Maar niet onder de naam Leefbaar Nederland, want die is teveel beschadigd. Ten Cate wil wel dat men hem bij de nieuwe partij betrekt.

Ten Cate heeft sinds het begin in 2001 al diverse functies bij de partij vervuld. Zo was hij bestuurslid, secretaris en penningmeester. De andere drie kandidaten voor het voorzitterschap zijn: Rick Manssen, Werner Olde Kater en Wil Palmans.

Haitske van der Linde, die lijsttrekker was van de partij, zal zondag terugblikken op het rampzalige verloop van de verkiezingen in januari, waarbij de partij haar twee zetels verloor.