Koningin beschuldigd van machtsmisbruik

Prinses Margarita heeft vanavond in het tv-programma NOVA de Koninklijke familie openlijk beschuldigd van machtsmisbruik. Een zo erge beschuldiging, notabene door een bron van binnen de familie, is nog nimmer aan het adres van de Oranjes geuit.

Letterlijk zei de prinses: ''Ik denk dat het heel belangrijk is dat mensen weten wie deze mensen zijn die zogenaamd het land mogen regeren want ze maken machtsmisbruik, ze maken misbruik van hun positie en ehh.. dat kan niet en zeker niet tegen familie leden maar tegen niemand niet. Zo mag je niet met mensen omgaan!''

Volgens NOS royalty-verslageefster Maartje van Weegen, kan het niet anders dan dat de Koninklijke familie morgen met een reactie zal komen. Dit zal dan gebeuren door de minister-president. Het zou van Weegen ook niet verbazen als enkele andere leden van de Koninklijke familie, bijvoorbeeld Margarita's moeder prinses Irene, in de pers zullen gaan reageren.

Margarita uitte in het NOVA-interview nog vele beschuldigingen jegens het Hof. Ondermeer van het opzettelijk zwart maken van haar man Edwin De Roy van Zuydewijn en het afluisteren van gesprekken.

Margarita zei zeker te weten dat zij en haar man door de Oranjes en door haar vaders familie, de Bourbon de Parme, expres zijn beschadigd. De koningin heeft een privé-gesprek op het paleis laten opnemen, zei Margarita. Ook de RVD zou een gesprek met haar hebben opgenomen. Het hoofd van de RVD, Eef Brouwers, noemde dit absolute onzin.

-
Site van Nova over de uitzending, met ondermeer een Word-document van het gehele interview.