Familievideo Castro verkocht aan tv-station

Schatdoosje en Blizz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een videoband, waarop het huiselijke leven van de bekendste familie Castro van Cuba te zien is, is in Miami (VS) aan een lokaal tv-station verkocht. Zondag heeft de El Nuevo Herald uit Miami dit bekendgemaakt. Dit zou de eerste openbaar geworden videoband die bij de Castro's thuis "in de bunker" is gemaakt.

Een maand geleden trok een ex-schoondochter van de Cubaanse heerser Fidel Castro, Dachel Torralba, naar de VS. Ze heeft de band verkocht aan het station Canal23/Univisión. De directeur van de omroep, Luis Fernández Rocha, is razend enthousiast maar wilde niet mededelen hoeveel hij voor de band betaald heeft.

Een naar Florida gevluchte ex-medewerker van de Cubaanse geheime dienst 'Otto' meent dat het verlies van de videoband grote ongerustheid heeft veroorzaakt in Havana. De band toont het vooralsnog verhulde privé-leven van Castro en zijn kinderen en kleinkinderen.

Otto stelt dat de vrouw van Castro, Dalia Soto, de familie "enorm domineert". Zij poogt iedereen, inclusief reeds gescheiden partners van haar kinderen, in "de bunker" van de familie in Santa Fe, vlak ten westen van Havana, vast te houden.

Toch zijn drie voormalige partners van zoons van Castro naar het buitenland uitgeweken. De andere twee, Liset Ulloa en Idalmis Menéndez wonen in Madrid. Zij waren getrouwd met respectievelijk Antonio en Alex Castro. Dachel Torralba is, na Liset Ulloa, met Antonio getrouwd geweest.