Twee doden en 40 gewonden bij aanslag

breen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een bonmaanslag in het Spaanse Santa Pola zijn gisteren zeker 40 gewonden gevallen. Een 50-jarige man en een meisje van zes kwamen om. De aanslag werd gepleegd door een middel van een autobom naast een kazerne van de zogenoemde Guardia Civil, bij een busstation, waar op het moment van de explosie om half negen 's avonds veel mensen stonden te wachten.

De man overleed ter plekke, het meisje, de dochter van een agent van de Guardia Civil, kwam onder meubels terecht die door de kracht van de explosie omvielen. Zij overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

ETA
De Spaanse staatsradio meldde dat de aanslag waarschijnlijk het werk is van de Baskische afscheidingsbeweging ETA. In haar strijd voor een onafhankelijk Baskenland heeft de ETA sinds 1968 meer dan achthonderd mensen gedood. In de zomer kiest de ETA vaak toeristische doelen uit voor haar aanslagen, zoals op 21 en 22 juni. Toen raakten in totaal negen mensen gewond toen bommen ontploften in Fuengirola, Marbella, Mijas, Saragossa en Santander. Santa Pola ligt vlakbij Alicante en wordt veel door toeristen bezocht.