Sinterklaas voor zaken in Nederland

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hoewel het kwik in Nederland steeds verder stijgt, houden de hoge temperaturen Sinterklaas niet tegen om zondag ons land aan te doen voor het Eerste Internationale Sinterklazencongres in Amsterdam. Op het congres in het Hilton Hotel zijn nog eens meer dan honderdvijftig hulpsinterklazen van de partij om te praten over de snelle maatschappelijke veranderingen, waar de Goedheiligman onder lijdt.

De oude baas heeft de wereld de afgelopen 1500 jaar zien veranderen, schrijft hij in zijn grote boek op de internetsite van het congres. "Als levende legende hoef ik me daar niet zoveel van aan te trekken maar de laatste jaren gaat het wel erg hard."

Sint wil nu met zijn hulpsinterklazen uitzoeken hoe hij toch een hippe sinterklaas blijft. Op het congres komt het fenomeen sinterklaas op verschillende manieren aan de orde; vanuit de mode, muziek, religie, economie, kunst en de rol van de vrouw. Ook de vete met de kerstman en de multiculturele samenleving komen ter sprake.

Volgens het communicatiebedrijf Being There, dat het congres voor sinterklaas organiseert, gaat het geld dat met het congres wordt ingezameld naar het kinderproject Stop Aids Now!. "Ik ben namelijk Sinterklaas wèl," aldus de goedheiligman.

De internetsite