Zenden naar Chelsea

------
Boudewijn Zenden is verlost van Barcelona. De vleugelaanvaller bereikte donderdagmiddag overeenstemming met Chelsea. Bij de Londense club wordt hij de vijfde Nederlandse speler.

Zenden verliet woensdag het trainingskamp van Barcelona in het Zwitserse Nyon. 'Ik ga proberen om tot een akkoord te komen met een andere club. Uit respect voor Barcelona zeg ik nog niet om welke club het gaat. Wat ik wel kan zeggen is dat de clubs er inmiddels uit zijn', deed hij geheimzinning. De Spaanse media waren echter op de hoogte van zijn bestemming: Chelsea.

Vorige maand bereikten The Blues al overeenstemming met Barça over een transfersom. De ploeg van coach Claudio Ranieri betaalt ruim 25 miljoen gulden voor de dertigvoudig international.

Zenden twijfelde echter lange tijd over zijn bestemming. Een groot aantal clubs zou volgens de media naar hem hebben geïnformeerd: Deportivo La Coruña, Olympique Lyon, Newcastle United, Parma en Lazio Roma. Maar offcieel is alleen de belangstelling bekend van de twee Engelse clubs. De 24-jarige aanvaller koos voor Chelsea, aangezien de Londense ploeg zeker Europees speelt en op papier sterker lijkt. Zenden wil immers in beeld blijven voor het Nederlands elftal, op weg naar het WK 2002. Woensdag zette hij zijn handtekening onder een vierjarig contract.

De huidige bondscoach Louis van Gaal haalde Zenden in het seizoen 1998/99 naar Barcelona. Onder Van Gaal groeide de speler uit tot een multifunctionele speler, die op meerdere posities uit de voeten kan. Na het vertrek van de huidige Nederlandse bondscoach lukte het Zenden echter niet meer om een vaste basisplaats te veroveren.
------

Eindelijk is Boudewijn dus verlost van het "Barcelona juk" en kan hij in Engeland laten zien dat hij beter is dan menigeen denkt.