Spetterende show U2 in Arnhem

De Ierse rockgroep U2 heeft dinsdagavond voor een uitverkocht Gelredome in Arnhem het Nederlandse deel van de Elevation-tournee geopend. Woensdag- en vrijdagavond volgen nog twee optredens.

Het publiek, 34.000 man sterk, genoot bijna tweeëneenhalf uur van een spetterende U2-show. Naast nieuwe nummers als Beautiful Day greep de band ook veelvuldig terug op ouder werk. Klassiekers als Bad, Sunday Bloody Sunday en I will follow werden uit volle borst meegezongen. Het optreden werd afgesloten met het nummer Walk on van de laatste cd All that you can't leave behind.

Tijdens Sunday bloody sunday stond Bono nog een keer stil bij de G8-top die onlangs werd gehouden in Genua. Hij sprak zijn afschuw uit over het geweld dat het leven kostte van een demonstrant. "We zijn erg kwaad om wat we gezien hebben", sprak de zanger.

Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen zijn gestopt met experimenteren en teruggekeerd naar hun muzikale basis. De band presenteerde de Elevation-tournee ook kleinschaliger en intiemer in vergelijking met de vaak veel grootser aangeklede concertenreeksen uit het verleden. Het Gelredome is een van de grootste zalen die U2 bezoekt tijdens de jongste tour.

De U2-driedaagse in Arnhem is volledig uitverkocht met in totaal 104.000 betalende bezoekers.