Sponsorloterij eist verbod spel Dayzers

De Sponsorloterij wil dat de Staatsloterij onmiddellijk stopt met het nieuwe kansspel Dayzers. Omdat de Staatsloterij gemaakte afspraken zou schenden, gaat de Sponsorloterij de rechter in kort geding vragen Dayzers te verbieden.

Volgens een woordvoerster van de Sponsorloterij gaat de dagvaarding voor het kort geding dinsdag of woensdag de deur uit. "Het is buiten proportie dat de Staatsloterij zich niet aan de afspraken houdt."

Afspraak
Spelers van Dayzers kunnen voor een deel zelf hun lotnummer bepalen door een geluksdatum op te geven. Vorig jaar spraken de Staatsloterij en de Sponsorloterij af dat beide geen gebruik zouden maken van het concept geluksdagen tot de Tweede Kamer de nieuwe Wet op de Kansspelen vast zou stellen. Dit staat voor later dit jaar op de agenda.

Bovendien zouden beide partijen juridische procedures tegen elkaars loterijen met geluksdagen stopzetten. Deze afspraken werden vorig jaar door de toenmalige staatssecretaris van justitie Cohen bevestigd in een brief aan beide partijen.

De Staatsloterij begon vorige week donderdag met de verkoop van Dayzersloten. De eerste trekking van deze weekloterij is zaterdag 11 augustus. De hoofdprijs is 500.000 euro.