Aardbeving in Zuid-Limburg

Bas Konings en nulkelvin werden midden in de nacht wakker getrild en lieten ons dat via de newssubmit weten:

Hier onderaan in Limburg is het weer zo ver !!!

De aarde heeft al weer 2 keer flink bewogen, vooral de eerste die ik voelde duurde lang, heb nu niet echt zin meer in pitten......

ANP

In Zuid-Limburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens de seismologen van het KNMI in De Bilt had de beving een kracht van 3,9 op de schaal van Richter.

De eerste schok vond om tien over half vier 's nachts plaats. Vijftien minuten later gevolgd door een tweede met een kracht van 3,5. Even na vieren vond een derde grote schok plaats met een kracht van 3,2. Het epicentrum lag rond Heerlen. Ook rondom het Duitse Aken zijn de schokken gevoeld.

,,Het waren behoorlijke bevingen'', aldus een seismoloog. De beving deed zich voor op een diepte van ongeveer 5 kilometer en was daarom goed te voelen.

Vanaf het moment van de eerste schok, stroomden bij de weerkamer van het KNMI de telefoontjes binnen. ,,De meeste mensen zijn erg geschrokken en geven schade door zoals barsten in de muur en omgevallen meubels'', aldus een woordvoerder. Grote schadegevallen of persoonlijke ongelukken zijn nog niet gemeld.

De afgelopen maanden werden al vaker kleine schokken gevoeld in de regio Voerendaal, vlakbij Heerlen. De beving van zaterdag was echter veel heftiger. ,,Dit was geen kleintje'', reageerde een woordvoerder van de alarmcentrale in Maastricht.