Achtervolgingen niet meer mogelijk

JK had ons via de newssubmit het volgende te melden: ;

Misschien moeten we het er niet over hebben om geen half slapende honden wakker te maken. Of omdat we gewoon nog niet willen weten wat ons boven het hoofd hangt in de (nabije) toekomst. Horen, zien, zwijgen en genieten. Maar in Californië hebben ze een wet aangenomen die ook hier weleens gevolgen kan hebben....

Californië loopt altijd voorop als het gaat om strenge (milieu)eisen wat betreft auto's en motoren. En vaak zie je dat regels die in Californië zijn ingevoerd, enige tijd later ook in andere staten en weer iets later andere landen worden ingevoerd. De nieuwste wetswijziging stelt het verplicht dat alle motorvoertuigen vanaf 2005 uitgerust zijn met een lasergestuurde PITMS. Oftewel in goed Nederlands, een Pursuit Intervention Termination Management System. Wat zoveel betekent als een op afstand te besturen dodemansknop. Met een eenvoudige druk op de knop kan de politieman of -vrouw in de toekomst bij een achtervolging je auto of motorfiets lamleggen en je daarna eenvoudig in de boeien slaan (of van het asfalt schrapen als je net vol de bocht in stuurde). Als je een kwartje te weinig hebt overgemaakt tijdens het rekeningrijden, of een dag te laat bent met het Apk'en van je auto of motor bijvoorbeeld. Voor degenen die 't niet helemaal serieus nemen, de wet staat online en is te bekijken. Leuk detail is trouwens dat het systeem eerst 'safety track system' zou gaan heten. Werd toch iets te ongeloofwaardig waarschijnlijk, maar goede kans dat de toekomstige minister van Verkeer hier in Nederland wel iets dergelijks zal bedenken.

Dus dan is het niet Netelenbos, maar misschien wel haar dochter ofzo...
Er blijft steeds minder over van 'vrijheid'. OK, criminelen pakken is goed, maar dit is gewoon niet normaal meer. Je kan niet eens vluchten, ze zetten je auto stil. Dat is echt superlaf. Maar dan kan je wel de hele dag donuts vreten, je hoeft niet meer te rennen, of goed te rijden. Gewoon een knopje in drukken en arresteren.

De wet is overigens hier te lezen.