Carnaval met tong80 #3

Als oprechte introverte spraakzame echte Bommelaar/Mispelgatter sprak ik voor de HEMA tijdens de carnaval een eenzame fietser aan. Althans ik zei 'U bent op uw vrouw aan het wachten., zittend op de stang, onverkleed ?' 

Dat klopte dus. Ik vond hem er vaal en bedroefd uit zien. Alles goed verder meneer op deze carnavalszaterdag? 'Het gaat. Zo op en neer.' U komt niet uit Bommel zo te horen. 'Nee gelukkig niet'. Hoezo gelukkig niet ? 

'Stug volk. Geen contact mee te krijgen'

God behoede hem ooit Cor de Gram tegen te komen
Ondertussen Rende de Sambo me voorbij...'Hey Herm, ik woon in Gameren maar door jou blijf ik een echte Bommelaar Mispelgat forever'
Handen schudden, wat heet ? Sambo en Tong innerlijk omhelst.

'Wa zijn jullie an ut doen ?' Zei Chris van Brakel met de hand aan de fiets, tegen het verkeer inlopend in de Bosschstraat. Dat hem een kleine drie kwartier kostte. Wegens verbaal onderhoud bij de wegwerkzaamheden.

Verder met het gesprek met de import, Ik zei dat het eventueel ook aan je zelf kan liggen. Dat je een beetje moeite moet doen om te vechten tegen de vooroordelen.

Hij bleef stug volhouden. Aan de overkant zag ik Jiel en Roy ouwehoeren in carnavalskostuum. De wereldproblemen.

Me aangesloten. Half uur later. Eérste klas, op de eerste rij, murw gebeukt en van alle laatste roddels voorzien, op weg naar de optocht. En wat voor een optocht. De mooiste in jaren.

Komt Chris langs gelope 'Geleuf nie alles wa ie zegt, maar komt wel ut een goed hart.' 'Mispelgat, Ge wit.'

Herman, veur jou Herm.