Mday naar de E3

mday headert

Elk jaar, rond juni, braaf achter mijn PCtje. Tot diep in de nacht op zoek naar nieuwe beelden en informatie. Elk jaar weer kapotgehyped worden door screenshots, chaotische beursvloeren, vette games en geweldig lekkere boothbabes. Aankondigingen van Halo 2, de eerste beelden van de nieuwe consoles, geluiden van de ‘nieuwe’ Assassins Creed 2. Zo dichtbij op mijn beeldscherm, en toch zo ver weg. Vooral een ver-van-mijn-bed-show, die E3. Tot voor kort dan.

Nooit had ik gedacht dat ik naar het allergrootste entertainmentfestijn ter wereld zou gaan. Nooit had ik stilgestaan bij het idee dat ik tussen die joelende wolven in de tribune van de persconferentie van Microsoft of Electronic Arts zou zitten. Hell, ik was niet eens van plan om ooit naar Amerika af te reizen, want ik heb vrij weinig met het land. Maar er was één ding wat mij die kant op kan trekken: de E3. Nu ben ik erbij, en ik ben psyched.

Sinds E3 weer naam heeft gemaakt voor zowel zichzelf als de uitgevers en ontwikkelaars, keek ik elk jaar steeds eerder uit naar dit zomerse evenement. Nu bijvoorbeeld Nintendo heeft aangekondigd dat ze de opvolger van de Wii uit de doeken gaan doen, weet ik het zeker. E3 is weer zo groots als weleer.

Eind 2011 zal ontzettend druk (en duur) worden voor menig gamer, omdat onder andere een aantal series een opvolger zullen zien. Denk aan Battlefield 3, Skyrim, Mass Effect 3 (die ondertussen alweer vertraagd is) of Anno 2070. Games die het ook goed doen op mijn trouwe PC, want dat is mijn platform. Ik zal dan ook moeite doen om alle PC-games en hardware in de gaten te houden.

Binnenkort lees je daarom een special van alle PC-games die we dit jaar in de gaten horen te houden, en die we op de E3 tegen zullen komen. Ben best benieuwd op wat voor manier mijn PC gaat huilen van Battlefield 3. Dan weet ik in ieder geval hoeveel centjes ik moet sparen om van alle toeters en bellen te kunnen genieten.

Het meest toffe van alles is natuurlijk het idee dat je de meeste games kan spelen voordat ze uit zijn. Nog beter zelfs, games zien die er over twee jaar nog steeds niet zijn. Of tien; voor eeuwige gevallen. Maar een Company of Heroes 2, of een volgende Borderlands klinken wel goed. En wat dacht je van Assassins Creed: Revelations of misschien zelfs (ik durf het bijna niet te roepen) Half-Life 3? Ik kan niet wachten om zowel de games als de ontwikkelaars eens goed aan de tand te voelen. En de boothbabes natuurlijk. Ja, ik zal het wel eerst lief vragen.