Pyramids Live

[maandag 16 september 2002, 15.15 uur]

Vanavond is het zover, de opening van de mysterieuze kamer in de piramide van Gizeh. Vorige week dinsdagnacht om 2 uur ging mijn wekker, net als die dat vanavond zal doen. Vorige week was ik te vroeg, had ik de TV gids verkeerd gelezen. Nu zal ik zeker op tijd zijn.

Voor degenen die nog niet weten waar ik het over heb een kleine samenvatting. Vanuit de queens chamber in de piramide van Cheops / Gizeh, lopen twee schachten van 20 bij 20 centimeter. In één van deze schachten, waarvan men dacht dat het een luchtkamer, of een ontsnappingsluik voor de ziel zou zijn, is een robot gezet. Deze liet zien dat de schacht zich door de piramide heen wentelt en op ongeveer 65 meter kwam de robot een blok tegen; met twee koperen hendels eraan. Achter dit blok is een ruimte waar men nog nooit is geweest. En de verwachtingen zijn hoog gespannen. Live voor wereldwijde televisie zal een nieuwe robot proberen om het blok te omzeilen of door te boren.

Wat verwacht ik eigenlijk? Als ik naar de archeologen luister mag ik alles verwachten. Van perkamenten hoe de piramide is gebouwd, tot een UFO die bewijst dat de Egyptenaren het stiekem toch niet zelf hebben gedaan. Ik zelf hoop iets meer naar absolute waarheden, of levenslessen voor de mensheid. Misschien wel een bewijs voor het bestaan van Atlantis. Ik hoop in ieder geval iets historisch. Iets waarvoor ik mijn bed uit wilde komen. Na vannacht zal ik het weten. Misschien zal de wereld wel nooit meer zijn als tevoren, misschien is er wel helemaal niks te zien. Maar het fantaseren is uiteraard de moeite waard. Ik ben er vannacht in ieder geval bij, in mijn t-shirt: 'I was watching, on september the 16th.'

[Dinsdag 17 september 2002, 2:45] Live verslag

Met een grappige stille reclame vanwege de Amerikaanse uitzending is de uitzending nu al even van start. Naast een hoop tijdgerek zie ik ook een hoop nieuwe dingen. Het dorp rond 'The Stairways to heaven,' welke een graftombe bevat van een bouwer. Deze tombe zal zometeen geopend worden en dan krijg ik een kijkje in het leven van 4500 jaar geleden, of beter gezegd, de dood.

(There, the group will open for the first time the sealed sarcophagus of a man identified by hieroglyphics as Ny Swt Wsrt, believed to be the overseer of the pyramid builders' village.)

Tezamen met mensen op het 'The Truth is out There' forum volg ik het programma. Ik heb helaas geen vrienden die dit mooie moment met mij willen meemaken. Ik begrijp niet helemaal waarom ze eigenlijk niet weten hoe groot de kamer achter de schacht is. Kunnen ze dat niet meten met prachtige echo's of wat dan ook? Ik ben een nitwit op dat gebied dus ik vraag het maar gewoon op het forum. Blijkt dat dat niet kon vanwege de dikte van de stenen. Hm, nu ja.

Het holletje is al voorgeboord, de camera moet er nog in. Ik twijfel nog een beetje of dit wel echt live is, met andere woorden, hebben ze al niet snel een kijkje genomen. Hmm, nu ja, maakt het veel uit, vraag ik me af. Ik voel me toch al een beetje bevoorrecht dat ik dit überhaupt mag zien. 100 jaar geleden hadden ze én de technieken niet om er in te komen én de gewone burger kwam dit nooit te weten, laat staan dat ze het live zagen.

De reclame is overvloedig, gelukkig is Lucas er nog, altijd in om laat op te blijven en met mij via icq het geheel mee te maken. Ik weet nu hoe de piramides werden gebouwd, hoe de mensen leefden, hoeveel schachten er zijn en de medische wonderen van de geneesheren van het vroegere Egypte. En NU wil ik achter de steen kijken

[Dinsdag 17 september 2002, 03.15]

NGC rekt en rekt maar ik blijf kijken. Als ik de nagemaakte filmbeelden zie, begin ik me pas te realiseren wat een groots project het geweest moet zijn. Duizenden werkers, niet slaven, die dag in dag uit stenen verschoven. De TV laat zien hoe ze gevoed zijn, waar ze sliepen en hoe ze leefden. Brood en vis waren de ingrediënten voor een dag hard werk. Het blijkt dat de werkers in groepen werden ingedeeld. 'Gangs', welke hun eigen gangnaam sprayden in geheime kamers. Doet me wat denken aan counterstrike


[dindag 17 september 2002, 3:28]
De robot is in positie, de sarcofaag bijna open. Herstel helemaal, een skelet met gezicht naar het oosten. Een opgewonden Egyptenaar met teveel macht over alles, welke toch maar wanhopig wil vertellen hoe goed de Egyptenaren waren. Het skelet ligt er slecht bij maar de schedel is prachtig.



Net alsof ze niet bij elkaar horen. Nu is het tijd voor de chamber zelf.



[dindag 17 september 2002, 3:58]

Uno momento nog want NGC rekt en rekt. Ik ben een beetje uitgeput qua schrijfstijl dus ik ga lekker de opening volgen voor die ene minuut waar ik al twee uur op wacht... Net als iedereen die nu redelijk ongeduldig wordt.

EN HET IS ZOVER

DE ONTHULLING: EEN DISCOVERY

NOG EEN DEUR!!!



En waarschijnlijk maanden wachten voor die geopend wordt.

De nieuwsgierigheid voorbij...



De slowchat voor vele!!! foto's en dergelijke onzin
Topic 1
vervolg

Met dank aan allen voor het uploaden van deze foto's