FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 januari 2003

Man gedood in Groningen na steekpartij

BlackBokz, harmklaas en Sampie_1977 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanochtend rond 9 uur is in Groningen een 25-jarige man in de binnenstad doodgestoken door een 20-jarige man.

De steekpartij volgde na een ruzie op het Waagplein, onder het oog van een hoop passanten.

De neergestoken man overleed ter plaatse, de hulp van het snel ter plaatse zijnde traumateam mocht niet meer baten.

Marokkaans protest tegen oorlog Irak

In Rabat hebben tussen de 7.000 en 10.000 Marokkanen vandaag geprotesteerd tegen een mogelijke oorlog in Irak. De betoging was georganiseerd door een coalitie van zo'n 50 pro-Iraakse politieke partijen, vakbonden, en verenigingen.

De demonstranten scandeerden leuzen als 'George Bush moordenaar!, Tony Blair is zijn hond!' en 'George Bush we hopen dat je elk jaar een 11 september krijgt!'. Ook zwaaiden betogers met Iraakse en Palestijnse vlaggen en verbrandden Amerikaanse vlaggen. Sommigen zwaaiden zelfs met een portret van de Iraakse leider Saddam Hussein. Er werd opgeroepen tot een boycot van Amerikaanse producten.

Het was voor het eerst sinds april vorig jaar dat de autoriteiten toestemming gaven voor een grootschalige betoging. De regering van Marokko staat protesten veelal niet toe uit angst voor onlusten en onrust in het land.

Roemeen op proef bij Ajax

Volgende week wil Ajax de Roemeen Vlad Munteanu meenemen op trainingskamp in Portugal.

Afgelopen zaterdag meldde Munteanu zich in de hoofdstad voor een stage periode bij Ajax. Als alles volgens plan gaat neemt de Amsterdamse club de Roemeen mee op trainingskamp, het enige wat tegen kan zitten is dat de papier niet op tijd in orde komen.

Het betreft hier een 21-jarige linksmiddenvelder die aanvallend speelt en op het moment uitkomt voor Dinamo Boekarest, al heeft hij slechts éénmaal mogen uitkomen voor de nationale ploeg. Munteanu heeft wel veelvuldig in voor diverse Roemeense teams gespeeld in het jeugdelftal.

Breuer heeft een nieuwe blessure

Michel Breuer valt nu in de categorie pechvogels.

De 22-jarige middelvelder Michel Breuer heeft niet bepaald geluk dit seizoen, eind november liep hij een scheur op aan zijn binnenste knieband. Nu heeft Breuer met een buikwand blessure te kampen, hij zal hier op korte termijn voor geopereerd worden.

Excelsior moet door dit voorval rekenen op 2 maanden competitie zonder Breuer eer hij weer enigzins hersteld is en in staat is om mee te kunnen spelen.

Activisten demonsteren naakt tegen oorlog

Met dank aan portier, die ons dit vertaald submitte:

In Oost-Sussex heeft een groep vredesactivisten zich blootgegeven voor de camera. De inwoners van het Ashdown Forest-gebied hielden een demonstratie tegen de oorlog in het algemeen. Tijdens deze demonstratie, die plaatsvond in de ijskou, vormde de groep het woord "peace" door naakt op de grond te gaan liggen in de vorm van de letters.

Klik hier voor een foto.

Darts: Uitslag Van Barneveld - Davies

Hydro_PILLOW, Bram, CyberRat, iNFERiON, Deevay, damastx, rolfvp en Stijn hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Raymond van Barneveld heeft voor de derde keer in zijn carrière het officieuze WK darts gewonnen. Hij versloeg in de finale Ritchie Davies met 6-3 in sets.

Van Barneveld kwam, zonder overigens echt goed te gooien, op een 4-0 voorsprong. Davies kwam voor de pauze nog terug tot 4-1. Na de pauze werd Barney direct gebroken, en ook de set daarna was voor Davies: 4-3 in sets. Uiteindelijk wist van Barneveld toch de wedstrijd in Frimley Green te winnen met 6-3 in sets.

Na 1998 en 1999 mag Van Barneveld zich nu dus opnieuw een jaar lang Embassy-winnaar noemen.

Keroppi woont zelfstandig

Keroppi woont zelfstandig

Toen ik nog een paar jaar jonger was riep ik geregeld naar mijn ouders: "Zodra ik achttien ben dan ga ik het huis uit en dan zien jullie me nog maar heel af en toe hoor!"

Dit riep ik niet omdat ik het thuis zo slecht heb, in tegendeel zelfs, ik heb echt niks te klagen (okee, af en toe kan ik mijn medegezinsleden wel achter het behang plakken wat we niet hebben, maar daar blijft het bij). Maar het leek me gewoon zo geweldig om lekker zelfstandig te zijn.
De weken dat mijn ouders samen met mijn broertje op vakantie waren en ik alleen thuis bleef waren voor mij dan ook de meest relaxte weken van het jaar.

Geen gemekker over tassen in de gang die daar wegmoeten omdat ze volgens mijn moeder in de weg stonden, geen gezeur over het opruimen van dingen en vooral niet de eindeloze discussies over of mijn kamer nou 'best wel opgeruimd' of een 'beestachtige troep' was.

Het enige waar ik even aan moest denken was het inplannen van een uurtje puinruimen op de dag van hun terugkomst. In dat uurtje stoof ik als een wervelwind door het huis met in mijn ene hand een keukendoekje en in de andere hand een vuilniszak. En het resultaat was dat het eruit zag of ik 2 weken lang elke dag keurig mijn troep had opgeruimd.

Toch kwam er niet zoveel van het voornemen zo snel mogelijk het ouderlijk nest te verlaten. De oorzaak was een combinatie van laksheid ("Ach dat komt allemaal wel goed") en het ernstige tekort aan woonruimte van mijn toekomstige thuishaven Utrecht.

Toch, ruim een half jaartje naar mijn 18e verjaardag ben ik dan toch eindelijk de trotse bezitster van een eigen woonruimte. Mijn kamer, die ik liefkozend "mijn paleisje" noem is echt ideaal. Ruim, centraal gelegen wat betreft centrum en wat betreft universiteit en nog niet eens zo smerig als ik altijd dacht dat studentenhuizen waren.
Het enige nadeel is dat het maar een tijdelijke kamer is en ik na 3,5 maand ervoor gezorgd moet hebben dat ik een nieuw onderkomen heb. Want zoals het er nu naar uitziet zal ik heel veel moeite mee hebben om van het vrije leven terug te keren naar het leven bij 'paps en mams'.

Niet dat ik opeens een mega-wild leven heb, maar je gaat toch anders leven wanneer je een eigen kamer hebt dan dat je doet wanneer je na een vermoeiende dag met uren treinreis thuis neerploft.

Voor mij breekt nu een leven aan waarbij ik toch moet opletten dat ik niet mijn studie geheel verwaarloos omdat huisgenoten aan m’n deur staan te vragen of ik er nog even gezellig bij kom zitten. En tegelijkertijd moet ik een heel nieuw leven hier gaan opbouwen. Nieuwe mensen leren kennen, de stad ontdekken en vul zelf het lijstje maar aan.

Ik weet dat veel mensen er tegenop zien om te verhuizen naar zo’n vreemde stad en weer 'from scratch' te moeten beginnen. Zelf heb ik daar tot nu toe nog weinige moeite mee gehad, ik heb ergens toch een grenzeloos vertrouwen in mijzelf dat het me allemaal gaat lukken. En tuurlijk ben ik me er van bewust dat ik ook met tegenslagen te maken zal gaan krijgen. Maar we zullen zien hoe het gaat aflopen. En natuurlijk houd ik jullie als trouwe lezertjes op de hoogte van mijn wel en wee als zelfstandig wonende jonge vrouw Helaas op iets minder regelmatige basis als jullie van mij gewend zijn want doordat ik geen internet aansluiting heb ben ik weinig meer online en kan ik het door mijzelf gestelde quota van 1 verhaaltje per 1,5 week moeilijk meer halen. Maar ik doe mijn best!

Oh en nog 1 ding wilde ik met jullie delen. Ik ben de vaste columniste geworden van de 'schoolkrant van Diergeneeskunde' en krijg de kans om als lid van de redactie te gaan werken. Zonder mensen die me hier bijna dagelijks aanmoedigen had ik nooit de stap durven te zetten om me aan te bieden als 'stukjesschrijfster'.

Dankjewel mensen!

Boek Review: Wraakzucht

Wraakzucht is het veertiende boek van David Morrell dat in het Nederlandse taalgebied verschijnt. David Morrell, die hier niet zo bekend is, heeft de "pech" dat zijn bekendste boek verfilmd is met Sylvester Stallone in de hoofdrol. Dat boek is De achtervolging (First Blood) met als hoofdpersoon John Rambo. Veel mensen denken dat hij nog steeds in dezelfde stijl schrijft als zijn eerste boek maar niets is minder waar, hoewel aktie en avontuur in elk boek van David Morrell wel ruimschoots aanwezig zijn. Wraakzucht het nieuwe boek van David Morrell bevat ook die ingrediënten maar is toch weer helemaal anders. Morrell is dus een schrijver die niet in één hokje te vangen is.


Lijsttrekkersdebat Radio 1 over ondermeer gedogen

In het zeer strak (maar goed) geleide lijsttrekkersdebat van het Radio 1 Journaal hebben de lijsttrekkers van GroenLinks, SP, PvdA, CDA, VVD en LPF vanmiddag de degens kunnen kruisen. Het debat werd tegelijk op Nederland 3 door Buitenhof uitgezonden.

In het begin van het debat bij het thema veiligheid zei CDA-lijsttrekker Balkenende dat het gedogen in Nederland te ver is gegaan. Volgens de premier staat de afkorting NL inmiddels voor No Limits.

Het meeste tegengas kreeg Balkenende van GroenLinks-lijsttrekker Halsema, die stelde dat de overheid soms zelf ook met twee maten meet. Zo wordt onder meer bij mest- en geluidsnormen niet tegen het overtreden van regels opgetreden.

Ook VVD-leider Zalm vindt dat er minder moet worden gedoogd, maar dan moeten er wel minder regels komen. Volgens hem zijn er bijvoorbeeld op het gebied van de arbeidsomstandigheden te veel voorschriften die onzinnig zijn.

SP-voorman Marijnissen zei dat het met dat laatste wel meevalt. Veel van die regels zijn terecht opgesteld, en daarmee worden werknemers beschermd, vindt hij. PvdA-leider Bos zei dat bij het doorbreken van het gedoogbeleid niet te veel grote woorden moeten worden gebruikt. Hij vindt dat de overheid zelf ook veel steken heeft laten vallen bij het handhaven van regels, zoals in Enschede en Volendam.

LPF-voorman Herben pleitte voor een zero tolerance-beleid. Er moet helemaal niet worden gedoogd en als regels niet kunnen worden gehandhaafd, moeten ze worden afgeschaft, zegt Herben. De LPF-voorman vindt verder dat als er een misdrijf wordt gepleegd het slachtoffer veel meer voorop moet staan. Hij wil ook minimum-straffen invoeren.
-

Verder werd er over thema's als zorg, onderwijs, integratie en milieu gedebatteerd. Ieder thema werd in twintig minuten behandeld. De aftrap van een thema vond plaats door middel van een debat van vijf minuten tussen twee lijsttrekkers. De andere vier lijsttrekkers mochten zich vervolgens de resterende vijftien minuten in de discussie mengen. Aan het einde werd dan weer een slot mening aan de twee startende lijsttrekkers gevraagd.

In het debat wilde Wouter Bos niet aangeven wie de nieuwe minister-president namens de PvdA zou kunnen worden. Het is niet aan de PvdA om over poppetjes te praten, zo zei hij.

Meteen na het debat gaf D66 lijsttrekker Thom de Graaf via de ster reclame zijn mening over het besprokene.

=
Als het goed is kan later vanmiddag via de site van Radio 1 de uitzending worden terugbeluisterd.

Juwelier overlijdt na overval

AnTjE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een overval op een juwelierszaak in Rotterdam is zaterdag de juwelier omgekomen. De zaak van de man is waarschijnlijk na de overval door de overvaller in brand gestoken om zijn sporen uit te wissen.

De brandweer ontdekte het slachtoffer tijdens het blussen. Hij werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij in de avond overleed. De politie is een groot onderzoek begonnen om de zaak op te lossen.

100 miljoen dollar voor hoofd Chavez

Fonkmeistah vertaalde het volgende bericht, waarvoor dank!

De radicale politieke tegenstanders van de democratisch gekozen president Hugo Chavez van Venezuela hebben onlangs 100 miljoen dollar uitgeloofd voor degenen die president Chavez een kogel door zijn hoofd en hart schieten, hem onthoofden en tentoonstellen op pleinen in Venezuela voor dezelfde tijdsduur als dat de stakingen hebben geduurd.

Dat blijkt uit gesprekken tussen de tegenstanders. Ook is 50 miljoen dollar uitgeloofd voor de vice president en minister van Justitie. Voor anderen op de dodenlijst van de oppositie is 25 miljoen dollar beschikbaar als premie. De stakingen duren nu al vijf weken.

Maurice Gibb van de Bee Gees overleden

Beetle , Neusaap, mrmiddel en Morpheus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Mount Sinai Medical Centre in Miami is Maurice Gibb, één van de drie leden van de popgroep the Bee Gees, gisteravond overleden. Maurice overleed als gevolg van een hartaanval, die hij kreeg na een operatie aan zijn darmen.

Gibb vormde met zijn broers de succesvolle popgroep The Bee Gees die vanaf midden jaren 60 wereldwijd een hele reeks hits scoorden met nummers als Spicks and specks, Massachusetts, World en O.H.I.O. Maurice speelde bass en keyboard voor de groep, die verder bestond uit zijn broers Robin en Barry Gibb.

In Nederland scoorde de groep vijf keer een nummer één hit in de top 40. Voor het laatst was dat in 1977 met het nummer Stayin' alive uit de disco film ''Saturday Night Fever'' waarvoor zij de muziek schreven. In totaal haalde de groep met meer dan 50 singles de hitparade.

De groep won in Amerika zeven Grammy Awards. Het laatste Bee Gees-album kwam uit in 2001, onder de titel "This is where I came in''.

Maurice Gibb werd 53 jaar.

Maurice Gibb in de jaren 70

Zosja valt af bij live-show Idols

Timostanovic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tien kandidaten begonnen zaterdag aan een spetterende live-show met de gedachte dat één van hen moest afvallen. In deze eerste show is dat Zosja geworden.

Zosja, die mee mocht doen doordat Roger zijn contract weigerde te tekenen, stond samen met David en Joël in de gevarenzone. Joël, die van de jury een wildcard had gekregen om alsnog mee te doen, mag het in ieder geval nog één ronde proberen.

Vanavond moesten de zangers en zangeressen in de dop ieder een nummer-één hit zingen. De performance's waren goed, alleen gingen enkelen de fout in. Zo vergat Dewi bijvoorbeeld een regel te zingen in 'Killing me softly.' Vanaf nu zal er elke week een kandidaat afvallen in een live-show.

Dode in Parijs-Dakar Rally

CBS en Suikermais hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de tiende etappe van de vijfentwintigste Dakar-Rally is zaterdag een coureur om het leven gekomen. De 48-jarige Bruno Cauvy maakte samen met zijn medecoureur Daniel Nebot een grote crash, op de weg van Sarir naar Libië.

Hulpverleners bereikten de wagen na 27 minuten. Het voertuig lag ondersteboven en Cauvy was al overleden. Nebot liep slechts lichte verwondingen op.

Bommelding in vliegtuig KLM

geos, Kiddow en wildhagen hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vliegtuig van de KLM heeft zaterdagmiddag een ongeplande landing moeten maken in Parijs, nadat er op een tafeltje een bommelding was aangetroffen. Het toestel was met 265 passagiers op weg van Amsterdam naar Aruba.

De Franse politie heeft het vliegtuig onderzocht, maar niks aangetroffen. Het toestel was een half uur onderweg toen één van de passagiers zijn tafeltje opendeed en de tekst las. Daarop stond in het Nederlands te lezen dat er een bom aan boord was.

Hoewel het vliegtuig inmiddels is vrijgegeven kan het toestel pas zondag doorvliegen, vanwege de rusttijden van de bemanning.

Ook een vliegtuig van SN Brussels Airlines was het doelwit van een bommelding. Die werd middels een anoniem telefoontje aangekondigd. Het toestel, dat 230 mensen aan boord had, maakte een tussenlanding op het vliegveld van Malta.

Kinderen (4 en 7) drie weken alleen thuis

psv, BaRdman en j0han hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Verenigde Staten heeft een vrouw haar kinderen drie weken alleen thuisgelaten om een reis van duizenden kilometers te maken. De twee koters, 4 en 7 jaar oud, werden door agenten ontdekt, nadat een buurvrouw gehuil had gehoord vanuit de woning.

De moeder was ondertussen op weg om een man te ontmoeten die ze via internet had ontmoet. De kinderen hielden zich in leven met cornflakes, brood en diepvriesmaaltijden. De laatste konden ze zelf opwarmen in de magnetron, dat had hun moeder hen voordat ze hen verliet nog geleerd.

De vrouw zou met de man gaan trouwen, maar eind december liep haar relatie alweer op de klippen. De kinderen heeft ze dus voor niets alleen thuisgelaten.

100-jarige blijft achtbanen testen

Slambam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De baas van pretpark 'Blackpool Pleasure Beach' zal de nieuwe achtbanen in het park blijven testen. Nu is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat deze dame zondag haar honderdste verjaardag viert.

Doris Thompson heeft ook na haar negentigste verjaardag nog alle nieuwe, baanbrekende rollercoasters getest. Hoewel de banen met de jaren spectaculairder worden, heeft de krasse oma toch een voorkeur voor 'oude tijden'. Er gaat niets boven een houten achtbaan, aldus Thompson.

Onderzoek naar taartincident Fortuyn

PIM4EVER en ChillyWilly hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt een onderzoek naar een eventueel verband tussen het taartincident waarbij Pim Fortuyn enkele taarten in zijn gezicht kreeg en de moord op de politicus. Dat heeft justitie besloten.

Aanleiding voor het onderzoek is de bewering van Marten Fortuyn, de broer van Fortuyn, én kamerlid Palm van de LPF. Volgens hen is de vriendin van Van der G., Petra L., bevriend met één van de taartgooiers.

Het incident vond op 14 maart vorig jaar plaats. Na de moord op 6 mei werden de taartgooiers opgepakt en zaten zij enige tijd vast. Ze kregen een boete van 500 euro.

De LPF beweert al langere tijd dat Van der G. niet in zijn ééntje handelde.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.