FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 19 oktober 2002

Brand op nederlands schip op Oostzee

Op een Nederlands vrachtschip met tien man aan boord in de Botnische Golf tussen Zweden en Finland is zaterdag brand uitgebroken. Dat heeft de Zweedse kustwacht gemeld.

Voor bestrijding van de brand zijn vier Zweedse helikopters met brandweerlieden aan boord naar het schip gestuurd. Door een Zweeds persbureau werd bericht dat de brand, die in de machinekamer was ontstaan, inmiddels is gedoofd. De naam en bestemming van het schip zijn niet bekend. Een sleepboot zou ook onderweg zijn om het schip naar een haven te brengen.

F1: BMW wil mogelijk eigen team

Volgens verschillende bronnen heeft BMW vergevorderde plannen om in 2005 met een eigen team de formule 1 te betreden. Eind 2004 loopt het huidige contract van de Duitse autofabrikant met Williams af.

IN de resterende looptijd van het huidige contract wil BMW meer invloed hebben bij het ontwikkelen van de bolides van Williams. Tot nu toe is het 'slechts' de leverancier van de motor.

Bronnen binnen het bedrijf zeggen dat bij het Duitse bedrijf het idee zou leven dat met een eigen racewagen meer kans op de wereldtitel kan worden gemaakt. Afgelopen seizoen moest Williams-BMW het zwaar afleggen tegen de dominante Ferrari's.

Lego tentoonstelling druk bezocht

De eerste dag van het evenement Legoworld in de IJsselhallen in Zwolle heeft vrijdag 7500 bezoekers getrokken. Op zaterdag bezochten 7000 mensen het evenement. Voor Legoworld zijn in totaal meer dan 30.000 kaarten verkocht. Dinsdag is de laatste dag.

Vorig jaar bleek het evenement zo populair dat aan de deur bij de IJsselhallen ouders en kinderen naar huis gestuurd moesten worden. De organisatie riep mensen op niet naar Zwolle te komen, om chaotische toestanden te voorkomen. Door de problemen van vorig jaar besloot de organisatie dit jaar het vloeroppervlakte te verdubbelen tot 15.000 vierkante meter. Ook is dit keer duidelijker aangegeven dat mensen zonder kaartje niet naar het evenement moeten komen. Tijdens de eerste twee dagen bleven chaotische taferelen uit. Slechts enkele mensen kwamen zonder kaartje naar de IJsselhallen. Zij konden aan de kassa een toegangsbewijs kopen.

In de IJsselhallen staan bouwwerken op schaal van bekende gebouwen en figuren. Kinderen kunnen met Lego films maken of met radiografisch bestuurbare auto's een race houden.

Voetbal: Ajax kampt met keepersprobleem

Ajax kampt in de aanloop naar de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Rosenborg, aanstaande dinsdag, met een keepersprobleem. Doelman Maarten Stekelenburg, momenteel eerste keus, viel zaterdagavond in de wedstrijd tegen AZ uit met een teruggekeerde dijbeenblessure. Twee andere keepers van Ajax, te weten Lobont (schouder) en Didulica (enkel), zijn sowieso nog niet beschikbaar.

Trainer Ronald Koeman twijfelde na het duel met AZ hardop over een tijdig herstel van Stekelenburg. "Ik moet het eerst nog zien", aldus de trainer. Henk Timmer, gehuurd van AZ, is bij een negatieve beslissing over Stekelenburg nog de enige fitte doelman bij Ajax. De mogelijkheid bestaat dat de gestopte Fred Grim, thans keeperstrainer in Amsterdam, dan voor één keer terug op de bank. Ook is B-junior Vermeer als bankzitter een optie voor Koeman.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! voetbalmanager

Politie VS onderzoekt witte bestelauto

Wapendeskundigen in dienst van de FBI gaan een witte bestelwagen onderzoeken waarin een patroonhuls is gevonden. Ze bekijken of de huls afkomstig is uit het wapen van de sluipschutter die in en rond Washington in korte tijd negen mensen heeft gedood.

De verwachting is dat de resultaten maandag bekend zullen worden, aldus een politiewoordvoerder. Iemand die nauw bij het onderzoek is betrokken, zei niet veel te verwachten van de vondst. ,,We hebben geen grote verwachtingen. Het heeft niet onze prioriteit.''

Vrijdag werd de bestelwagen in beslag genomen, nadat een medewerker van een autoverhuurbedrijf in het laadgedeelte de patroonhuls had gevonden. Ooggetuigen zagen op de plaatsen waar de sluipschutter toesloeg steeds een witte bestelwagen.

Veling niet langer lijsttrekker ChristenUnie

ChristenUnie partijleider Kars Veling mag niet terugkeren als lijsttrekker van zijn partij. Het besluit om Veling af te zetten is onder meer genomen op grond van reacties uit de achterban, die zou Veling ongeschikt vinden om de standpunten van de ChristenUnie goed te verwoorden. De ChristenUnie verloor bij de afgelopen verkiezingen één zetel, waar op winst was gerekend.

Veling, die graag lijsttrekker was geworden, betreurt het besluit maar accepteert het. Veling vindt het vooral jammer dat hij zich kan revancheren voor de slechte verkiezingsuitslag in mei.

Een andere reden die het bestuur opgeeft om Veling niet meer als lijsttrekker te willen is Velings afwezigheid de afgelopen maanden. Hij zat ziek (overspannen) thuis.

Veling weet nog niet of hij zich kandidaat stelt voor de Tweede Kamer.

Maas gekozen als voorzitter LPF

RoelerMF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Utrecht hebben de leden van de Lijst Pim Fortuyn tijdens het partijcongres met grote meerderheid de huidige interim-voorzitter Ed Maas tot partijvoorzitter gekozen. Ook de drie andere interim-bestuurders behouden hun zetel. Tevens zijn drie nieuwe bestuurders aangewezen. Maas was niet zelf aanwezig. Hij is op vakantie in Portugal, volgens berichten om zijn huwelijk te redden.

Buiten bleek de rust allerminst wedergekeerd. De nog voor de verkiezingen van de kandidatenlijst afgevoerde Martin Kievits verliet voortijdig de vergadering en gooide buiten al zijn frustraties eruit: "Dit is niet alleen een bananenrepubliek maar ook een bananenledenvergadering!". Ook vond hij dat de verkiezingen ondemocratisch waren verlopen en dat de procedure niet terecht zou zijn.

LPF'er Wien van de Brink ontdook alle vragen over ruzies binnen de LPF en noemde de 95% waarmee Ed Maas gekozen is een "Oost-Europese uitslag". Hij eindigde met een naar eigen zeggen oud boerenspreekwoord: "we moeten nu niet meer kakelen, maar gewoon eieren gaan leggen".

Marten Fortuyn

De broer van de vermoorde partij-oprichter Pim Fortuyn, Marten, is bereid adviseur van het nieuwe bestuur te worden. Hij zal zich niet met politieke zaken bemoeien, maar wil een soort coach voor de bestuursleden zijn. Marten vertrouwt erop dat de partij zich herpakt: "De 1,6 miljoen LPF-kiezers verdienen het dat er goed wordt omgegaan met de erfenis van Pim." De broer van wijlen Pim wilde in Utrecht met eigen ogen bekijken hoe de partij ervoor staat.

Het is nog onduidelijk wie de lijsttrekker van de LPF wordt. Minister Nawijn is gevraagd zich kandidaat te stellen, maar zou pas over twee weken willen beslissen. Fractievoorzitter Herben, die van de leden een staande ovatie kreeg, maakte bekend dat hij alleen als lijstduwer aan de verkiezingen in januari wil deelnemen.

Ongeldig

Er was ook tegenstand vanuit het Regiobestuur. Voorzitter IJ. van der Krieke, van het regiobestuur Noord-Holland, wil de besluitvorming van de ledenvergadering ongeldig laten verklaren. Volgens hem was het LPF-congres een goed geregisseerde show, waarbij alles erop gericht was om het interimbestuur te laten zitten.

Van der Krieke, de voormalige rechterhand van Maas, vindt dat Maas de leden teveel 'gepushed' heeft om hem te kiezen. Maas had zich, samen met drie assistenten, verkiesbaar gesteld. Volgens Van der Krieke stelden ze de eis uitsluitend als team gekozen te willen worden. Dat zou in tegenspraak zijn met de regels.

Hennepboten in Amsterdam geënterd

In Amsterdam heeft de politie afgelopen donderdag op het water, langs het Zeeburgerpad, een drijvende hennepplantage ontmanteld. Maar liefst twee boten werden gebruikt voor de productie en verwerking van cannabis.

Op het ene schip stonden 5.500 hennepplanten te bloeien, op het andere schip vond de verwerking van de planten plaats.

Tijdens het enteren van de schepen waren zo'n 15 man bezig met het knippen en verpakken van de planten. Ze zijn allemaal aangehouden. De planten en drugs zijn vernietigd.

Sean Penn plaatst advertentie tegen oorlog Irak

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De acteur Sean Penn heeft een in een 56.000 dollar kostende advertentie in het Amerikaanse nieuwsblad Washington Post zijn ongenoegen kenbaar gemaakt over de regering Bush. Hij beschuldigd de president van het belemmeren van debatten over de komende oorlog en het bedreigen van burgerlijke vrijheid.

Hij stelt ook dat Bush de critici marginaliseert, de media manipuleert en angst promoot. Deze acties en "de afbouw van burgerlijke vrijheden door uw regering spreken het patriotisme wat u claimt tegen," aldus Penn in de open brief.

Chinese Grand Prix een feit

Onlangs was de voorzitter van de FIA Max Mosley aanwezig bij de openingsceremonie rond de bouw van een nieuw Formule 1 circuit in Shanghai.
Daar deelde hij mede dat er vanaf 2004 jaarlijks een Grand Prix in China verreden zal worden.

Het is altijd al Mosley's ambitie geweest om een Formule 1 race te organiseren in het land met de meeste inwoners ter wereld.
In 2004 zal dit dus een feit zijn en bedankt Mosley alle betrokkenen en in het bijzonder de Chinese Motorsport federatie.

Het circuit dat ontworpen is door Hermann Tilke zal een lengte krijgen van 5.44 Kilometer en zal ¤ 244 miljoen gaan kosten. Als alles volgens plan verloopt is het circuit maart 2004 gereed. Een exacte datum voor de Grand Prix is nog niet bekend.

Man overlijdt na 32 uur computerspelletjes

Zaterdag is bekend geworden dat het spelen van een videospelletje een 27-jarige Taiwanees fataal is geworden.

De man, Lien-Wen-cheng, ging donderdag om 11 's avonds naar een internetcafé omdat hij zin had om videospelletjes te spelen. Vervolgens heeft hij de komende 32 uur alleen zijn spelletjes onderbroken om naar de wc te gaan. Zaterdagochtend is de gamefreak dood op de vloer van de wc gevonden.

Door de politie wordt vermoed dat de man is overleden aan uitputting, mede omdat hij veel te lang in dezelfde positie heeft gezeten.

FOK! zoekt nieuwe Frontpage crewleden

Inmiddels is het al een tijdje geleden dat we een oproep hebben gedaan waarin we nieuwe medewerkers voor de Frontpage zochten. Momenteel maakt FOK! een enorme groei door en daarbij hoort ook een aangepaste crew. We zoeken daarom uitbreiding op de Frontpagecrew, voornamelijk in de ochtenduren.

Wat zijn de vereisten van een FP-crew-lid?


Als nieuwsposter ben je een echte nieuwsjunk. Je leeft bij wijze van spreken op kranten, teletekst en online nieuwsdiensten. De bedoeling is dat je op regelmatige basis nieuws plaatst (indicatie: 50 berichten per maand) en dat je deze (her)schrijft in helder en correct Nederlands. Daarbij heb je goede kennis van de Engelse taal in geschrift. Je plaatst het actuele nieuws bij voorkeur in de ochtenduren.

Elk FP-crewlid heeft naast het plaatsen van nieuwsberichten nog andere taken. Deze bestaan uit:
- Het modereren van de reacties op de geplaatste nieuwsberichten.
- Meedenken over zaken die FOK! als geheel aangaan.
- Actief aanwezig zijn in het apart ingerichte FP-forum.

Wat bieden we?


Geen salaris of een computer van de zaak. Iedereen werkt op vrijwillige basis mee aan de site, maar gaat wel akkoord met de verplichtingen die er aan gesteld worden zoals hierboven genoemd. We bieden wél een hele leuke ploeg om mee te werken. Door de ontspannen sfeer zul je met veel lol en liefde je taken tot uitvoer brengen. Je zult daarnaast een hoop ervaring opdoen doordat je in een crew werkt van een zeer grote Nederlandse online community.

Heb je interesse in de functie van nieuwsposter? Stuur dan een mailtje naar frontpage@fok.nl. Zet in je mail een redelijk uitgebreide beschrijving van jezelf, je interesses (zeker wat nieuws betreft) en omschrijf waarom je ons team wilt komen versterken. Zet er ook bij hoe frequent je tijd aan FOK! kunt besteden, bijvoorbeeld voor in de ochtenduren ook welke uren dat zijn. Zet er ook bij voor welke termijn. Wanneer je bijvoorbeeld over twee maanden een half jaar naar Australië gaat, kun je je beter niet aanmelden. Zet tenslotte duidelijk je huidige username in je mail.

Na ontvangst van je mailtje zul je van ons een bevestiging ontvangen, met daarin een Nederlands en een Engels nieuwsbericht. Het is de bedoeling dat je deze in je eigen (Nederlandse) woorden herschrijft. Uiteraard op zo'n manier dat ze meteen op de Frontpage geplaatst zouden kunnen worden. Deze mail stuur je weer binnen een van tevoren bepaalde termijn naar ons terug, waarna wij ons zullen buigen over de eerste mail en de herschreven berichten uit je tweede mail.

Je kunt je inzendingen insturen tot 22 oktober middernacht. Niet lang daarna zal iedereen bericht van ons krijgen.

Namens de FOK! FP-crew,

Johan (LWaS) en Ferry (Veerboot)

De avonturen van Robby, de kleine Teddybeer

Het is tijd voor iets nieuws. Voor een vaste prik. Dit zal het verhaal worden van de kleine teddybeer Robby. Een vervolgverhaal wel te verstaan. Als relatief jong beertje in de hechte teddyberengemeenschap komt hij altijd in de problemen. Maar daarnaast is er ook nog het grote gevaar. Want zijn de Teddy's wel zo gelukkig als ze denken, sterker nog, zijn ze wel alleen? Elke week zullen jullie de avonturen van deze kleine recalcitrante teddy meemaken. Enige vergelijking met actuele gebeurtenissen zal altijd op waarheid berusten.

Man loopt in damesondergoed door de kerk

psv, Lu-Cky en Musiquence hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 59-jarige man uit Haarlem heeft een boete van 130 euro gekregen nadat hij eind juli erotische foto's van zichzelf had gemaakt in de Nederlands Hervormde Kerk in Uitwijk (gemeente Woudrichem).

De man was door de dominee binnengelaten, omdat hij naar eigen zeggen het interieur graag wilde bezichtigen. Even later zag de dominee dat de man, gehuld in damesondergoed, bezig was foto's van zichzelf te maken.

Toen de dominee de man aansprak op zijn vreemde gedrag, ging de man er vandoor. Via het autokenteken kon de politie zijn identiteit achterhalen.

Van straatverkoper tot regent Indonesische stad

indahnesia.com bood ons het volgende artikel vertaald aan via de newssubmit:

De 36-jarige straatverkoper Yulastoro, welke al sinds jaar en dag kruidendrankjes verkocht in de Indonesische stad Cilacap (spreek uit: tjilatjap), is verkozen tot regent van de stad voor een ambtstermijn van vijf jaar. Hij werd door de Strijdende Indonesische Democratische Partij (PDI-P) van de huidige president Megawati op de lijst gezet. Hij is de eerste burger ooit die het regentschap kreeg toebedeeld.

Zijn tegenkandidaat, Thoririn Bahri, was naar voren geschoven door de partij van de huidige vice-President, Hamzah Haz (PPP). De twee kandidaten kregen samen 25 stemmen en versloegen zo alle andere kandidaten met gemak, de derde en vierde in de lijst haalden samen maar 16 stemmen.

Opvolger Hiddink ontslagen

Park Hang-seo, de opvolger van Guus Hiddink als bondscoach van Zuid-Korea, heeft zijn ontslag gekregen. Deze maand verloor het Aziatische land tijdens de Aziatische Spelen teleurstellend in de halve finales van Iran.

Tijdens het WK, waar de ploeg als vierde eindigde, was Park de assistent van Hiddink en kreeg na het vertrek van de Nederlander naar PSV de hoogste baan. De trainer dreigde afgelopen maand overigens zelf al met opstappen. Hij constateerde nauwelijks waardering voor zijn werk. Hij had het gevoel als interim-coach te worden gebruikt.

Overigens verklaarde voorzitter Lee Sang-ho van de nationale voetbalbond dat Hiddink niet in aanmerking komt voor de vrijgekomen functie. De Nederlander heeft een langdurig contract bij PSV en doet daarnaast nog wat adviseurswerk voor de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Wie Park Hang-seo wel opvolgt, is nog onduidelijk.

Keroppi gaat glamourloos uit

Keroppi gaat glamourloos uit

Eigenlijk had ik er best zin in. Ik zou met een goede vriend (en vaste stap-maatje) naar Rotterdam gaan om daar naar een leuke avond in de Off_corso te gaan.
Na eerst nog even een warming-up gedaan te hebben in de vorm van een uurtje sporten, sprong ik onder de douche, deed mijn kleren aan, kliederde wat met mascara en wachtte tot het wel ongeveer tijd was om te vertrekken.

Opeens schoot er een gedachtenflits door mijn hoofd. Hee het was vandaag een vrijdag. En op vrijdag heeft de RET besloten dat de mensen lekker vroeg naar bed willen en laat de laatste nachtbus al om 3.05 vertrekken. Dat vond ik de (toch wel prijzige) entree niet echt waard en ik belde mijn vriend op.

"Nou dan gaan we toch gewoon fietsen joh, binnen 20 minuutjes zitten we in Rotterdam centrum, geen probleem dus." Ik dacht even na en na wat overleg met het financiële gedeelte in mijn hersenen en mijn verstand kwam ik tot de conclusie dat het niet eens zo'n slecht plan was.

Maar er was 1 factor waar ik geen rekening mee had gehouden: de bezorgde moeder.
"Naar Rotterdam fietsen? Met al dat tuig daar op de straat? En dan moet je 's nachts alleen dat laatste stuk naar huis, nee dit vind ik geen goed idee!"
Gelukkig ben ik zeer bedreven in deze discussies en door wat creatief met de waarheid om te gaan ("we gaan met een groep van 6 man") en wat compromisjes af te sluiten (bij die vriend blijven slapen zodat ik het laatste stuk niet alleen zou hoeven af te leggen) wist haar gerust te stellen.

Net toen ik op het punt stond om te vertrekken viel me pas op wat ik waarschijnlijk de hele tijd al onbewust had verdrongen. Het regent.
En niet een klein beetje miezer. Nee het was de hele dag eigenlijk al met korte intervallen van zo'n 10 minuten keihard aan het plenzen.
En daar kun je je wel overheen zetten als je even gauw naar een vriendin gaat om daar vervolgens met een warme kop thee lekker op temperatuur te komen. Maar om met een zeiknatte broek, de hair-do van een verzopen kat en 2 verticale zwarte strepen van uitgelopen mascara ergens aan te komen?
Nee dat verpestte mijn party-mood toch wel.

Met het voornemen om alles af te gaan blazen en lekker een avondje op de bank te gaan cocoonen, belde ik die vriend op. Ik had nog nauwelijks mijn bezwaren kunnen uiten of ik kreeg een stortvloed aan tegenargumenten naar mijn hoofd geslingerd. ("Man je trekt gewoon een regenbroek aan, gaan we ons eerst wel in een cafeetje omkleden en de schade van de regen herstellen").
Hierdoor overdonderd en compleet murw gesmeekt, stemde ik toch maar toe.

Van de plank "dingen die ik weiger te dragen maar toch maar niet weggooi" diepte ik mijn regenbroek op. Allang zielsgelukkig dat het een donkerblauwe was en geen olijke turqoise/fusica combinatie.

Toen ik op de fiets stapte, gehulde in een regenbroek en een slaapzak op m'n bagagedrager dacht ik: "Dit is mijn definitie van survivallen, niet van uitgaan ". En prompt begon het nog harder te regenen.

Na een kwartiertje op volle snelheid, mijn hand voor mijn ogen ter bescherming van mijn mascara, bij mijn vriend aan gekomen te zijn ("Hee ik heb het best aardig overleefd") was het wachten op de andere 2 dames en we konden vertrekken.

Weer sprong ik gehuld in regenbroek op de fiets maar nu was het wonder boven wonder droog. Liepen we nog meer voor lul in onze regenbroeken…
Bij het betreffende cafeetje aangekomen, plaatsten we onze fietsen tegen de muur en wurmde ons uit onze plastic gedrochten. Na daar wat gedronken te hebben wilde we ons een paar 100 meter verder verplaatsen om daar eens lekker te gaan dansen.

"Kut kut kut kut!" Ik draaide me om om te zien vanwaar die scheldwoorden stroom nou voor nodig was draaide ik me om en zag die vriend van mij naar een leeg plekje op een muur kijken waar een half uur geleden nog zijn fiets stond.
Tsja, die was dus gejat. Dan maar te voet.

Na een leuke avond werd het tijd om huiswaarts te keren. "Ik jat gewoon op Centraal een fiets terug" zei mijn vriend stoer. Dus wij begaven ons richting het station. In de veronderstelling dat daar de fietsen zonder slot er voor het uitkiezen stonden. "Welkom bij prijzenslag!" grapte ik nog.

Niets was wederom minder waar. Een 300-tal fietsen. Maar allemaal stevig verankerd aan een paal of fietsenstalling. En om nou een fiets echt te gaan jatten, nee daar waren we dus echt te onschuldig voor.

Dus ik had geen keus om maar mijn fiets aan te bieden en zelf op de bagagedrager te springen.

En toen we door de 'gezellige' straten van Rotterdam aan het crossen waren, grinnikend over onze mislukte fietsen-jat actie dacht ik: "Dit is misschien dan wel glamour-loos uitgaan, maar wel grappig!"

Aan een drukke weg wonen verkort het leven

Mark had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit een Nederlands onderzoek, dat in het wetenschappelijke tijdschrift 'The Lancet' is gepubliceerd, blijkt dat mensen die aan een drukke weg wonen, korter leven dan gemiddeld.

Dit opmerkelijke gegeven bleek uit een steekproef die onderzoekers van het RIVM, TNO en universiteiten van Utrecht en Maastricht hebben gehouden onder 5.000 mensen. De mensen die aan een drukke weg wonen, hebben meer kans op hart- en longaandoeningen dan gemiddeld.

3-jarige sluit moeder op en belt de politie

ChrisJX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 3-jarige peuter uit Etten-Leur heeft gisterochtend de politie geholpen zijn moeder uit het toilet te bevrijden.

De peuter had even daarvoor zijn moeder daar opgesloten door de klink van de wc-deur af te trekken. De vrouw wist haar zoontje er toe te bewegen de telefoon te pakken en 112 te bellen.

Al brabbelend legde het kind uit wat er gebeurd was en liet later de agenten binnen, die de klink weer in de deur konden steken.

Indonesië pakt radicale moslimleider op

In Indonesië is vanochtend de moslimgeestelijke Abu Bakar Bashir, die volgens de Verenigde Staten en Australië achter de aanslag op Bali zit, aangehouden. Bashir wordt gezien als leider van de radicale moslimgroep Jemaah Islamiyah die streeft om van Indonesië, Maleisië en Singapore een islamitische staat te maken. De groep zou banden ondehouden met het terroristennetwerk van al-Qaeda.

Bashir (64) werd aangehouden in het ziekenhuis van de Javaanse stad Solo, waar hij vrijdag was opgenomen omdat hij tijdens een persconferentie ziek werd en flauw viel. Velen geloven niet dat Bashir ziek is. Zij denken dat hij zich heeft laten opnemen om te ontkomen aan het verhoor.

De Indonesische politie wil hem ondervragen over zijn mogelijke betrokkenheid bij een bomaanslag in 2000. Bashir zelf ontkent dat Jemaah Islamiyah bestaat. Hij zegt dat Westerse landen de islam in diskrediet willen brengen door hem in verband te brengen met terrorisme. Wel geeft Bashir onomwonden toe een aanhanger van Osama bin Laden te zijn.

Wielrennen: Geen contract meer voor Rumsas

De Italiaanse wielerploeg Lampre heeft bekend gemaakt dat het contract met de Litouwer Raimondas Rumsas niet verlengd zal worden.

Vanwege de dopingzaak rond Rumsas en zijn vrouw Editha is de wielrenner door Lampre voorlopig geschorst. De echtgenote van de nummer drie van de Ronde van Frankrijk werd op de slotdag van de Tour aangehouden met een auto vol verboden producten. Ze zat vast in Frankrijk, maar kwam eerder deze maand op borgtocht vrij. Het onderzoek loopt nog.

Voor het aankomende seizoen heeft Lampre de Italianen Francesco Casagrande en Vladimir Belli, Eddy Ratti en de Spanjaard Javier Vila vastgelegd.

Voetbal: Opvolger Hiddink ontslagen

Park Hang-seo, de opvolger van Guus Hiddink als bondscoach van Zuid-Korea, heeft zijn ontslag gekregen. Deze maand verloor het Aziatische land tijdens de Aziatische Spelen teleurstellend in de halve finales van Iran.

Tijdens het WK, waar de ploeg als vierde eindigde, was Park de assistent van Hiddink en kreeg na het vertrek van de Nederlander naar PSV de hoogste baan. De trainer dreigde afgelopen maand overigens zelf al met opstappen. Hij constateerde nauwelijks waardering voor zijn werk. Hij had het gevoel als interim-coach te worden gebruikt.

Overigens verklaarde voorzitter Lee Sang-ho van de nationale voetbalbond dat Hiddink niet in aanmerking komt voor de vrijgekomen functie. De Nederlander heeft een langdurig contract bij PSV en doet daarnaast nog wat adviseurswerk voor de Zuid-Koreaanse voetbalbond. Wie Park Hang-seo wel opvolgt, is nog onduidelijk.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

800 politieambtenaren overtraden regels

iemoe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de jaren 1999 en 2000 hebben zo'n 800 politie-agenten zich schuldig gemaakt aan een overtreding op het gebied van integriteit. In meer dan 50% van de gevallen bleek de klacht gegrond en volgde een sanctie. Deze cijfers blijken uit het Monitor Interne Onderzoeken Politie, die door onderzoekers van de Vrije Universiteit in Amsterdam is samengesteld.

Het merendeel van de overtredingen, 68%, had betrekking op wangedrag in de privésfeer, het niet nakomen van arbeidsrechtelijke verplichtingen en ongewenste omgangsvormen.

Het percentage politieambtenaren waarbij sprake was van fraude, corruptie en meineed, maakte 6% uit van het totaal aantal vastgestelde gevallen.

Naar aanleiding van een overtreding kregen 176 politieambtenaren ontslag en werd tegen 256 agenten disciplinaire maatregelen genomen. Het Openbaar Ministerie startte tegen 97 agenten strafrechtelijke vervolging en 316 kregen een waarschuwing.

Aan het Monitor Interne Onderzoeken Politie werkten alle politiekorpsen mee. Het is voor het eerst dat een dergelijk onderzoek is gehouden.

'Sluipschutter VS is onderdeel al Qaeda'

Belgische kranten melden, op basis van informatie van bronnen binnen Justitie, dat de sluipschutter die Washington onveilig maakt getraind zou zijn door al-Qaeda.

Volgens de dagbladen heeft de FBI de afgelopen week in Brussel de Tunesische van terrorisme verdachte Nizar Trabelsi verhoord, die zegt dat al-Qaeda in Afghanistan drie sluipschutters heeft getraind om in de VS personen van grote afstand te kunnen doden.

De FBI zou de informatie nu willen controleren bij strijders van al-Qaeda die vastzitten op de Cubaanse basis Guantanamo. De oud-profvoetballer van Borussia Dortmund Trabelsi werd kort na 11 september vorig jaar aangehouden in Brussel, op verdenking de Amerikaanse ambassade in Parijs te willen opblazen. Sindsdien zit hij vast in Brussel, waar hij al enkele jaren woonde.

Zalm: ''Beschuldigingen Bomhoff nonsens''

Mass had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Fractieleider Zalm van de VVD heeft gisteravond in het RTL 4 programma Barend & Van Dorp de aantijging van oud-minister Bomhoff, dat hij de kwade genius is achter de val het kabinet, complete onzin genoemd. Ook de beschuldigingen van Bomhoff als zou hij een deal gemaakt hebben met LPF-minister De Boer heeft hij krachtig tegengesproken.

Zalm voelt zich door de aantijgingen in zijn integriteit aangetast en gaf aan slechts éénmaal met De Boer gesproken te hebben; in de Tweede Kamer, om hem te feliciteren met zijn aanstelling als minister.

Later op de avond ontkende ook LPF-minister De Boer het bestaan van een dergelijke deal, waarbij Zalm beloofd zou hebben zijn steun te blijven geven aan het kabinet indien de ministers Bomhoff en Heinsbroek zouden opstappen.

Arthur flipt

Wat is er toch met brave Arthur aan de hand??
Arthur vertoont sinds zijn scheiding van Ursula (hij in de Bungalow, zij in de Bunker) vreemd gedrag. Hij benadert zijn mede-bewoners erg agressief en blijft steeds beweren dat zij zichzelf niet zijn. In het huis maakt hij hiermee geen vrienden, en ook Ursula lijkt er moeite mee te hebben. Hoe zal zijn gedrag het stemgedrag van de kijkers beinvloeden?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.