Lego tentoonstelling druk bezocht

De eerste dag van het evenement Legoworld in de IJsselhallen in Zwolle heeft vrijdag 7500 bezoekers getrokken. Op zaterdag bezochten 7000 mensen het evenement. Voor Legoworld zijn in totaal meer dan 30.000 kaarten verkocht. Dinsdag is de laatste dag.

Vorig jaar bleek het evenement zo populair dat aan de deur bij de IJsselhallen ouders en kinderen naar huis gestuurd moesten worden. De organisatie riep mensen op niet naar Zwolle te komen, om chaotische toestanden te voorkomen. Door de problemen van vorig jaar besloot de organisatie dit jaar het vloeroppervlakte te verdubbelen tot 15.000 vierkante meter. Ook is dit keer duidelijker aangegeven dat mensen zonder kaartje niet naar het evenement moeten komen. Tijdens de eerste twee dagen bleven chaotische taferelen uit. Slechts enkele mensen kwamen zonder kaartje naar de IJsselhallen. Zij konden aan de kassa een toegangsbewijs kopen.

In de IJsselhallen staan bouwwerken op schaal van bekende gebouwen en figuren. Kinderen kunnen met Lego films maken of met radiografisch bestuurbare auto's een race houden.