FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 14 oktober 2002

Game Review: Unreal Tournament 2003

Ook voor jullie is het mogelijk om een leuke gamereview aan te leveren die wij als FP-crew dan kunnen plaatsen. Deze keer een gamereview van Mescalino over Unreal Tournament 2003.

Introductie
Eigenlijk heeft dit spel geen introductie meer nodig. Dit is misschien wel de meest besproken en gespeelde 3D Shooter ooit.

In 1999, toen Unreal Tournament werd gelanceerd, stond de wereld een nieuw tijdperk van 3D Shooters te wachten. De unreal engine werd als revolutionair besproken en spellen zoals Quake, Doom en Half-Life verloren punten. Het was daarom niet verwonderlijk dat het spel werd uitgeroepen tot 'Game of the Year'.

Nu, 4 jaar later, komt Epic eindelijk met het vervolg. En wat voor een vervolg! De engine die als revolutionair werd beschreven heeft een upgrade gehad en grafisch... Lees hier straks maar meer over.

Het basisidee, wat voor de één aanspreekt en voor de ander weer niet, is in wezen heel simpel. We nemen een 'oversized achtertuin', vullen die met wapens, health en pillen. Vervolgens nodigen we een groep schietgrage mensen uit en het feest kan beginnen. Unreal Tournament 2003 geeft hier een nieuwe dimensie aan.

Dakloze scharrelt 12.000 euro op in vuilnisbak

moi, OZweb, akker, RDforce, Lu-Cky en Urbankid hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dakloze, die naar eigen zeggen iedere dag zijn eten bij elkaar scharrelt uit vuilnisbakken, heeft in een vuilnisbak bij een bushalte in de Duitse stad Siegen 12.000 euro, een identiteitskaart en een spaarbankboekje gevonden. De zwerver hield het geld niet zelf, maar bracht het naar de politie toe.

Aanvankelijk werd gedacht dat een dief de euro's in de vuilnisbak had gegooid, maar al snel bleek dat de eigenaar, een 38-jarige psychisch gestoorde man, daarvoor verantwoordelijk was. De zwerver heeft nog geen vindersloon gekregen.

Justitieel onderzoek naar LPF kamerlid

Er is een justitieel onderzoek gestart naar het LPF-Kamerlid Theo De Graaf. Vandaag heeft de politie bij de LPF stukken inbeslaggenomen om uit te zoeken of hij wellicht zijn Kamerzetel gekocht heeft.

Het onderzoek is gestart op verzoek van Tweede-Kamer voorzitter Weisglas, die daar met name op aandringen van de PvdA om vroeg. De Graaf zelf is woedend op het onderzoek en zegt dat Weisglas een hetze tegen de LPF voert: ''Maar ja, het blijft een VVD'er'', aldus De Graaf.

Eerder ontkende De Graaf tegenover de media al dat hij geld heeft betaald voor zijn kamerzetel. Volgens hem had hij aangeboden om geld in de LPF-partijkas te storten, maar daarvan afgezien nadat Pim Fortuyn hem had gevraagd om op de lijst van de LPF plaats te nemen.

LPF in SBS-peiling naar dieptepunt

Uit een peiling van het SBS6-programma ''Stem van Nederland'' blijkt dat de LPF, als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, bijna weggevaagd zou worden. Van de 26 zetels die in mei gewonnen werden, zou de partij er nu nog 4 overhouden.

Grote winnaar is het CDA dat met 8 zetels winst zou uitkomen op 51. De VVD zou met 2 zetels winst uitkomen op 26. De PVDA wint volgens de peiling 5 zetels en zou uitkomen op 28.

GroenLinks en de SP zouden evengroot worden en Leefbaar Nederland minimaliseren. Het aantal zetels van GroenLinks zou stijgen van 10 naar 15, en dat van de Socialistische Partij van 9 naar 15. Leefbaar Nederland zakt van 2 naar één.

D'66 kan ook weinig goed doen, de partij zou 2 zetels verliezen en er 5 overhouden. De ChristenUnie en SGP zouden in het aantal zetels gelijk blijven op respectievelijk 4 en 2.

Volgens het onderzoek denkt 67% van de Nederlanders dat het kabinet voor de volgende zomer valt. Iets meer dan 60% van de kiezers vindt dat Balkenende het goed doet.

''Nederlandse'' school in Turkije van start

SYCO had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 21 oktober wordt in het Turkse Hendek, zo'n 2 1/2 uur rijden van Istanbul, de Nederlandse school genaamd Basisschool de Nieuwe Eeuw te Hendek, in 't Turks geheten Hendek Yeni Yüzyýl Ýlköðretim Okulu, geopend. De school is op 16 september al gestart met het onderwijs aan 480 leerlingen.

De school is gerealiseerd door een Nederlandse stichting: Stichting Samenwerkende Hulporganisaties voor Turkije wat een overkoepelende organisatie is van Stichting Ede voor Turkije, Veenendaalse Stichting Help Turkije en Stichting Huizer Tulp te Huizen.

De school is aangesloten bij het Ministerie van Onderwijs. Op deze openbare school zitten leerlingen met verschillende achtergronden, die in verband met de aardbeving van 17 augustus en 12 oktober 1999 naar andere scholen gingen die soms overvol zaten, beschadigd- of ver weg gelegen waren.

Als dank en ter herinnering aan de Nederlandse steun werd de straat waaraan de school ligt Hollanda Caddesi (Nederlandse Straat) gedoopt.

Zweden en Nederland in clinch over softdrugs

Zweden is totaal niet te spreken over het Nederlandse beleid t.a.v softdrugs en dan met name ons coffee-shopbeleid. Nederland en Zweden kwamen daar vandaag in Luxemburg in aanvaring over, tijdens overleg met de EU-ministers van Justitie. Hierdoor wordt een Europees akkoord over gelijke strafmaten voor drugsdelicten onzeker.

Zweden wil in principe alle vormen van drugshandel, ook de verkoop van kleine hoeveelheden cannabis, strafbaar stellen. Nederland wil daar niet aan. Merkwaardig in dit verband was dat CDA minister Donner, wiens eigen partij het Nederlandse softdrugsbeleid eigenlijk ook niet ziet zitten, het Nederlandse beleid met hand en tand moest verdedigen.

,,We zeggen tegen andere lidstaten: doen jullie zoals jullie het willen doen, maar geef ons het recht het te laten doen zoals wij het willen'', aldus minister Donner. Volgens Donner zou het het CDA een lief ding zijn als dit eventueel ook terugdrongen kan worden, maar zit hij met de politieke realiteit en de prioriteiten die het Nederlands kabinet legt bij andere vormen van criminaliteit.

Greenpeace bezet nucleaire centrale

DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:Ongeveer 150 Greenpeace activisten hebben de nucleaire stroomcentrale Sizewell B in Suffolk rond 7 uur vanochtend bezet.

Een politie woordvoerder van Suffolk heeft bevestigd dat mensen het gebied zijn binnen gedrongen op het terrein en op daken klimmen om spandoeken te ontvouwen.

Een woordvoerder van Greenpeace zegt dat de actie onderdeel is van een campagne om het bouwen van een nieuwe generatie nucleaire energiecentrales tegen te gaan.

Het is de eerste keer dat Greenpeace een nucleaire centrale bezet heeft.

Computer wint van Kramnik in schaakpartij

Het computerprogramma Deep Fritz heeft teruggevochten om een nederlaag te voorkomen tegen de wereldkampioen schaker Vladimir Kramnik in een wedstrijd tussen man en machine.

De wereldkampioen leidt nog steeds met drie punten tegen twee in de acht-partijen durende wedstrijd, waarvan hij twee gewonnen heeft en twee remise heeft gespeeld. Deep Fritz won de 5e partij doordat Kramnik per ongeluk een zet deed die hij van te voren al bestempeld had als een foute zet.

Bij de persconferentie geeft Kramnik toe: "Dat zijn dingen die kunnen gebeuren - mensen maken soms blunders. Computers onthouden alles, dus is het moeilijk om voor te bereiden. Misschien ben ik er wel moe van aan het worden."

Deep Fritz kan verdere voorsprong bewerkstelligen als de wedstrijd verder gaat. De voorgaande partijen duurden meer dan vijf uur, en Kramnik lijkt steeds vermoeider te worden.

Turkije bezet deel Irak bij aanval VS

Wanneer de VS Irak gaan aanvallen zal het Turkse leger onmiddelijk het noorden van dat land binnentrekken en daar een veiligheidsgordel' opzetten. Dit heeft de Turkse minister van Defensie Cakmakoglu vandaag gezegd.

Met de veiligheidsgordel wil Turkije voorkomen dat de Koerden in het noorden van Irak een eigen staat uitroepen met de olierijke stad Kirkuk als hoofdstad. Turkije vreest namelijk dat dat een aanmoediging zou zijn voor het streven naar onafhankelijkheid van de in Turkije levende Koerden: ,,Een dergelijke formatie met Kirkuk als hoofdstad is voor Turkije onaanvaardbaar'', aldus Cakmakoglu.

Afgelopen weekeinde meldden de Turkse media dat premier Ecevit had gezegd dat de situatie in Noord-Irak uit de hand begint te lopen. Zo bespraken de twee belangrijkste Koerdische groepen in Noord-Irak onlangs een ontwerp-grondwet, waarin gesproken wordt over een federale staat met slechts geringe bevoegdheden voor de centrale regering in Bagdad. Deze Koerdische staat zou Kirkuk als hoofdstad moeten krijgen.

Balkenende wil Mat Herben terug

Minister-president Balkenende wil dat Mat Herben terugkomt als fractieleider van de LPF. Hij heeft persoonlijk aan Herben gevraagd of hij die de functie van Wijnschenk weer wil overnemen, zo verklaarde Herben vandaag. Woensdag beslist de LPF fractie over de positie van Wijnschenk.

Herben zou weer rust moeten brengen in de partij, die sinds de verkiezingen wordt achtervolgd door incidenten en conflicten. Balkenende bevestigt Herben te hebben gebeld om zijn ongerustheid te uiten over de huidige situatie, maar wil geen verdere details geven.

Ondertussen hebben bronnen binnen de LPF laten weten dat met name de ministers Bomhoff en Heinsbroek hebben moeten beloven elkaar te 'gedogen'. De twee hebben aangegeven hun persoonlijke geschillen opzij te zetten om de stabiliteit van het kabinet niet in gevaar te brengen.

Eerder vandaag werd al bekend dat de LPF externe adviseurs gaat inzetten om de crisis in de partij te bezweren.

Achtbaan stil door stroomstoring

Madrid is zondag getroffen door een stroomstoring. Dit had gevolgen voor de achtbaan 'Stunt Fall' in het pretpark Warner Brothers Movie World.

Net op het moment dat de stroom uitviel zaten 32 mensen in de achtbaan in een looping. Ze hebben ongeveer een uur op hun kop in de looping gehangen. Er is niemand gewond geraakt bij het incident. De 'Stunt Fall' is een achtbaan die ongeveer vijftig meter hoog is en waarbij snelheden behaald worden van meer dan honderd kilometer per uur.

Groningen verzakt harder dan gedacht

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groningen is veel verder verzakt dan dat de bedoeling was. De provincie is nu op het punt waar het eigenlijk pas over 8 jaar had moeten zijn. Het verzakken komt door de gaswinning die plaatsvindt in de Noordelijke provincies.

Vooral Bedum, ten noorden van Groningen-stad, is hard weggezakt: zon' 15 centimeter. Het waterschap is bang dat dit problemen op gaat leveren als het hard regent.

Bin Laden blij met aanslagen

Volgens het televisiestation al-Jazeera heeft de leider van de terreurbeweging al-Qaeda, Osama bin Laden, de aanslag in Jemen op een Franse olietanker toegejuichd.

Via twee websites van extremistische moslims heeft bin Laden op 12 oktober de "vrome strijderskinderen" gefeliciteerd met "hun heldhaftige actie" in Jemen. Maar ook de actie in Koeweit, waarbij op een eiland bij Koeweit vorige week een Amerikaan werd gedood, kan op zijn sympathie rekenen.

Op de sites roept bin Laden de moslims op de gelederen te sluiten en de acties tegen de VS en joden voort te zetten.

F1: Ferrari dreigt te stoppen met Formule 1

CooLStarr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maandag heeft de president-directeur van Ferrari, Luca di Montezemolo, gedreigd om Ferrari uit de Formule 1 terug te trekken als de hervormingsplannen doorgevoerd gaan worden.

Een van de plannen waar Ferrari het niet mee eens is, is het plan om een auto extra gewicht mee te geven als hij twintig WK-punten heeft verzameld. Elk extra punt zou dan overeenkomen met een extra kilo gewicht aan boord van de auto.

Met de plannen willen Max Mosley (voorzitter van de FIA) en Bernie Ecclestone (baas van de Formule 1) de Formule 1 weer spannend maken. Ecclestone verklaarde over de voorstellen: "We willen alleen spannende races. De topteams moeten ronde aan ronde met elkaar strijden."

Montezemolo zei in een interview: "Ik ben er trots op dat Ferrari zo sterk is. Voor intelligente ideeën die de geest van de Formule 1 niet aantasten, sta ik altijd open. Maar in deze waanzin ga ik niet mee. Als deze plannen doorgaan, moet ik me serieus afvragen of Ferrari nog wel moet investeren in de Formule 1."

De plannen worden op 28 oktober besproken door Mosley en Ecclestone met de teambazen van de raceteams.

Unieke Nirvana track vrijgegeven

Na jarenlang juridisch getouwtrek is eindelijk de Nirvana-track 'You Know You're Right' vrijgekomen voor release. Nirvana-zanger Kurt Cobain nam de track drie maanden voor zijn tragische dood op 5 april 1994 op. Het is de laatste song die de groep ooit op band zette voor het overlijden van Cobain en het uiteenvallen van de band. In de videoclip zijn beelden verwerkt van het legendarische concert dat Nirvana in Paradiso Amsterdam gaf op 25 november 1991.

'You Know You're Right' is een van de tracks op het nieuw te verschijnen album 'Nirvana'. Ex-Nirvana bandleden Kris Novoselic en Dave Grohl hebben jarenlang een conflict gehad met Cobain's weduwe Courtney Love. Gedrieën maken zij deel uit van de nalatenschap van Kurt Cobain, 'Cobain Estate'. In september 2002 is er eindelijk consensus bereikt over het uitbrengen van Nirvana materiaal. Love trok haar veto in over het uitbrengen van het materiaal, nadat de Universal Music Group de rechten van het nog te verschijnen album van Love's band Hole teruggaf.

Het album 'Nirvana' zal 28 oktober uitkomen en bevat naast de nieuwe track veertien klassieke Nirvana-songs. Het is het eerste compilatiealbum dat Nirvana ooit uitbrengt. Van Nirvana's doorbraakalbum 'Nevermind' en het postuum uitgekomen 'MTV Unplugged In New York' werden in Nederland gezamenlijk een half miljoen exemplaren verkocht. Naast het album 'Nirvana' kunnen we op termijn meer materiaal verwachten: een box set en een 'rarities' album.

LPF roept hulp van buiten in

De Lijst Pim Fortuyn gaat de hulp inroepen van externe adviseurs. De LPF hoopt zo de crisis binnen de partij op te kunnen lossen. Op dit moment is er onenigheid tussen de ministers Bomhoff en Heinsbroek. Ook in de Kamerfractie heerst onrust. Woensdag wordt bekend of Harry Wijnschenk kan aanblijven als LPF-fractievoorzitter.

Gisteravond heeft de LPF tot diep in de nacht vergaderd, zonder dat er een oplossing voor de problemen kwam. Vandaar dat men nu naar externe bemiddelaars op zoek gaat; het is nog niet bekend wie er gaat bemiddelen.

VVD-leider Gerrit Zalm liet gisteren in het tv-programma Buitenhof weten dat het Kabinet op vallen staat als de ruzie tussen Heinsbroek en Bomhoff niet opgelost wordt. Ook een verdere scheuring in de LPF fractie ziet hij als mogelijke reden om het Kabinet Balkenende te beëindigen.

''Al-Qaeda achter aanslag in Bali'' [update]

Usefull, IceFire, Krisman en Ray_16v hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Indonesische politie op Bali denkt over namen van mensen te beschikken, die mogelijk betrokken waren bij de bomaanslag van zaterdag op het eiland. Vermoed wordt dat de Indonesische moslim-extremistische groepering Jemaah Islamiyah, gelieerd aan al-Qaeda, achter de aanslag zit die aan zo'n 190 mensen het leven kostte.

Ook terrorismedeskundigen zijn wereldwijd van mening dat de aanslag het werk van het terreurnetwerk Al-Qaeda van Osama bin Laden is. Zij denken dat de enige organisatie die zo'n professionele aanslag heeft kunnen plegen het Zuidoost-Aziatische netwerk van Al-Qaeda is.

Gunaratna

Zo meent de Singaporese terreurdeskundige Rohan Gunaratna -de schrijver van het boek Inside Al-Qaeda: Global network of Terror- dat het vrijwel zeker is dat de aanslag op Bali het stempel van Osama bin Laden draagt. Hij zegt dat het Zuid-Aziatische netwerk van Bin Laden, Jemaah Islamiah, erbij betrokken is. Volgens hem bepaalt Al-Qaeda wat Jemaah Islamiah doet. Hij is van mening dat Indonesië niet moet aarzelen deze organisatie onder leiding van Abu Bakar Bashir totaal te ontmantelen omdat dat 'de gevaarlijkste terroristische organisatie in Zuidoost-Azië is'. "Deze organisatie moet worden ontwricht, afgebroken en vernietigd", zei hij.

Bovendien moet Abu Bakar Bashir volgens hem worden gearresteerd. Volgens Gunaratna is de aanslag op Bali ook het bewijs dat Osama bin Laden niet dood is.

Tot dusver heeft overigens nog niemand de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Update 14:25

De Indonesische minister van Defensie, Abdul Jalil heeft zojuist gezegd dat het terreurnetwerk al-Qaeda van Osama bin Laden betrokken is bij het bloedbad op Bali. Volgens Jalil wijst onderzoek in de richting van al-Qaeda.

Radiostations gaan illegaal uitzenden

Peter01 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Utrechtse commerciële zender Midstad Radio en de Groningse/Drentse zender Radio Simone gaan continu een zender aanzetten op een vrije frequentie. De stations doen dit omdat ze het zat zijn te moeten wachten op de verdeling van de etherfrequenties. Het aanzetten van deze zenders is dus illegaal.

Radio Simone had voor de afgelopen 10 dagen een evenementenzender toegewezen gekregen op 91.3 FM. Voor deze zender kregen ze dus maar een tijdelijke vergunning. Nadat deze vergunning was afgelopen, moest de zender weer uitgezet worden. De advocaat van de commerciële zender heeft bezwaar aangetekend bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat tegen het opnieuw uitstellen van de frequentieverdeling en claimt nu de zender.

Midstad Radio zend al een tijdje uit op de Kabel in Utrecht. Ze zijn al lang bezig via juridische procedures een frequentie te krijgen. Maar de overheid stelde de verdeling steeds uit. En met enkel een kabelfrequentie heeft een station geen toekomst. De advocaat van het station zal de nieuwe frequentie nu gaan claimen bij de overheid. Welke frequentie het gaat worden zal volgende week op de website van het station bekend worden gemaakt.

De Rotterdamse bestuursrechter Simons bepaalde afgelopen week dat de overheid voor 1 juni 2003 de frequenties moet verdelen. Maar er is weinig vertrouwen dat dat ook daadwerkelijk zal gebeuren.

Lamp kan 70 jaar blijven branden

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de universiteit van Cambridge wordt op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van lampen die wel 70 jaar kunnen branden. Het gaat om een nieuwe generatie LED-lampen die op dit moment al in verkeerslichten en dure boten worden uitgetest.

De lampen zijn volgens projectleider Colin Humprey niet alleen beter qua levensduur, maar ook beter in geven van licht op zich. ''Het licht is net als zonlicht en je kunt het van kleur veranderen met een draai aan een knopje.''

De lamp zal in eerste instantie 45 euro gaan kosten, maar gezien de levensduur kun je hier veel traditionele gloeilampen voor verslijten. De onderzoekers en de Amerikaanse firma die patent op het systeem heeft genomen, geven echter aan dat deze prijs hoe dan ook zal zakken.

Taartgooiers Fortuyn beboet

GTV had ons via de newssubmit het volgende te melden:


De drie leden van de Biologische Bakkers Brigade, die in maart Pim Fortuyn met taart bekogelden, zijn vandaag veroordeeld tot een boete van 500 euro per persoon.

Ze besmeurden Fortuyn destijds met taart bij de presentatie van diens boek 'De puinhopen van acht jaar paars' in het perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De drie, twee vrouwen en een man van 27, 28 en 25 jaar, zeiden dat ze met de actie het ,,charisma van de onaantastbare extreemrechtse populist wilden doorbreken en hem van zijn voetstuk wilden stoten''.


Een besmeurde Fortuyn

Van Nistelrooij speelt niet mee

Vanochtend heeft Ruud van Nistelrooij het trainingskamp van het Nederlands elftal in Noordwijk verlaten. Van Nistelrooij heeft nog teveel last van een hamstring blessure waardoor hij woensdag niet kan spelen in de EK kwalificatie wedstrijd tegen Oostenrijk.

Bondscoach Advocaat vertrouwd nu op Pierre van Hooijdonk die eveneens niet geheel fit is. Er zal dus geen vervanger komen voor van Nistelrooij.

BB-stelletjes

Er zijn dit jaar opvallend veel stelletjes in het BBhuis.
Het eerste stelletje wat we zagen was Bram en Carmen. Zij hadden elkaar in het buitenland leren kennen, en hoopten hun verliefdheid in Almere voort te kunnen zetten. Helaas voor hen moest Carmen het huis verlaten 10 minuten nadat Bram het huis betrad. Inmiddels is ook Bram vertrokken, hij werd bij de deur opgewacht door Carmen.

Arthur praatte al heel de week over Usrula, die nog in het buitenland zat, en afgelopen donderdag was het dan zover: Ursula betrad het BB-huis. Zij lijken echt een stelletje en zijn constant bij elkaar te vinden. Leuk voor hen natuurlijk, maar Ursula komt op deze manier niet echt lekker in de groep en loopt wellicht kans om donderdag te worden weggestemd.

Geesje wordt al sinds haar entree achternagezeten door Stefan (wie niet...), maar lijkt hier niet echt van onder de indruk. Ook zij had in het buitenland al een vriendje, zo gaan de verhalen. Deze Marc zal donderdag het huis betreden.

En dan hebben we nog Dennis en Joyce. Naar nu blijkt hebben zij het op de geheime locatie erg leuk gehad en Joyce was van plan dit in Almere voort te zetten. Helaas voor haar bleek Dennis hier anders over te denken. Hij zag Joyce als een soort van "vakantieliefde" en wil in het BB huis een nieuwe start maken. Keihard wees hij haar af, tot grote ongoocheling van Joyce.

Tenslotte moet ook Sandra even genoemd worden. In de ene week dat zij in het BB-huis verbleef vertelde zij in het buitenland met meerdere mannen gezoend te hebben. Helaas wilde zij geen namen noemen en heeft zich tot nu toe ook nog geen enkele heer gemeld die dit verhaal kan bevestigen....

Wil je meewerken aan deze site? Lees dan hier

Dochter van elf rijdt auto van vader in de prak

Superbossy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rijles aan zijn 11-jarig dochtertje is voor een 49-jarige inwoner van Leusden op een aardige miskleun uitgedraaid. Het meisje mocht van haar vader een stukje rijden terwijl hij naast haar zat. De dochter had echter teveel oog voor haar voeten. Toen zij pardoes de struiken inreed, drukte zij van schrik nog eens extra het gaspedaal in.

Door de plotselinge versnelling schampte de auto een boom en een verkeersbord en schoot in volle vaart de weg op. De vader voorkwam op het nippertje een botsing met een passerende wagen door een ruk aan het stuur te geven. De auto denderde echter door en reed wederom de struiken in, waar het voertuig tot stilstand kwam tegen een boom.

Duikster verongelukt bij recordpoging

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Audrey Mestre, een Franse duikster, is zaterdag in de Dominicaanse Republiek om het leven gekomen bij een recordpoging. De Franse duikster wilde het wereldrecord diep duiken zonder zuurstofmasker verbreken, dat nu staat op 162 meter. Zij haalde de 172 meter, maar kwam niet meer boven. Duikers van de reddingsbrigade hebben haar boven gebracht. Reanimatie mocht niet meer baten.

Mestre was al houdster van het vrouwelijk wereldrecord diep duiken zonder zuurstofmasker, dat staat op 130 meter.

Bali kampt met tekort aan koelingsruimte

Bali, dat zaterdag werd getroffen door een bomaanslag, kampt met een tekort aan koelingsruimte voor lichamen. De Indonesische minister van Volksgezondheid laat koelapparatuur van andere locaties naar het getroffen gebied halen.

Het Sanglah General Hospital in Denpasar, het grootste ziekenhuis op Bali, kan slechts tien lichamen herbergen. Minister Suyudi heeft andere ziekenhuizen opgeroepen koelapparatuur naar Denpasar te brengen.

Het aantal doden dat is gevallen bij de aanslag is maandag opgelopen tot 181. Het ziekenhuis verklaarde dat er 102 lichamen zijn geborgen. Onder hen 72 Australiërs, 5 Duitsers, 3 Britten, 3 Zweden, 2 Nieuw-Zeelanders, 2 Canadezen, 2 Japanners en 1 persoon uit Frankrijk, 1 Zuid-Afrikaan en 1 Ier.

Rouwstoet Prins Claus maakt proefrit

De stoet van paarden en wagens waarmee prins Claus dinsdag naar zijn laatste rustplaats in Delft zal worden gebracht, heeft zondagavond een proefrit gemaakt. Rond de klok van 21.00 uur vertok de stoet bij Paleis Noordeinde en kwam, met een vertraging van een uur, om 23.30 uur aan bij de Nieuwe Kerk in Delft.

Een agent die aan de Markt in Delft op de stoet stond te wachten verklaarde dat de vertraging 'vermoedelijk was veroorzaakt door 'obstakels' die langs de weg stonden, zoals auto's'. Overigens veroorzaakte een paard dat een plas moest doen ook vertraging. De stoet moest stoppen omdat het dier, dat in de voorste groep reed, niet van zijn plaats wilde komen.

In de rouwstoet reden enkele tientallen militairen en politiemensen te paard mee. Twee koetsen overdekt met legergroen doek vormden het centrum van de rij, vermoedelijk de lijkkoets en het bloemenrijtuig. Vanaf het Instituut Defensie Leergangen, waar dinsdag de koningin en andere familieleden zich bij de stoet zullen voegen, kwamen er ook militairen te voet bij. Er bleek dat werkelijk aan alles was gedacht, omdat er zelfs een hoefsmid met de groep meereed.

China executeert 'rattengif-moordenaar'

Vandaag is in China de man terechtgesteld die zeker 42 mensen heeft gedood door ze te vergiftigen. De man had het voedsel van een concurrerend eethuis vermengd met rattengif. Ruim driehonderd mensen werden ziek.

Chen Zhengping was twee weken geleden ter dood veroordeeld. Volgens de tv is zijn beroep verworpen. Over de executie zijn verder geen mededelingen gedaan.

Veel slachtoffers waren er na het eten van het voedsel met rattengif slecht aan toe. Ze bloedden uit oren en mond en vielen flauw. Enkele honderden kilometers van de misdaad werd de 32-jarige Chen een dag later opgepakt. Hij bekende uit wraak en jaloezie te hebben gehandeld: Chen had een eethuisje geopend dat niet zo goed liep als dat van zijn rivaal.

China brengt meer mensen ter dood dan de rest van de wereld samen, veelal door een kogel in het achterhoofd.

Winnaars Fok! Prijsvragen week 41

Wie gaan we op deze regenachtige herfstdag weer een beetje blij maken met een leuke prijs? De afgelopen week maakte je kans op de nieuwe dubbel CD van Lemon8 en een T-shirt en cap van de film Minority Report. And the winners are...

Lemon8
De voornaam van Lemon8 is natuurlijk Harry. Vrijwel iedereen had dit antwoord juist, maar er kunnen er maar 3 deze geweldige CD winnen en dat zijn geworden:

Landje
blownoblow
Mr_T


Minority Report
Een beetje een lastige vraag... want met welke actrice is Tom Cruise getrouwd geweest? Hij was namelijk met 2 actrices getrouwd, namelijk Mimi Rogers en Nicole Kidman. We bedoelden eigenlijk de laatste, maar omdat we de beroerdste niet zijn hebben we beide antwoorden goed gerekend. Van de meer dan 600 goede inzendingen zijn dit degenen die binnenkort een T-shirt en cap in hun brievenbus kunnen verwachten:

Artificial_F
Driekeerniks.com
bossie
allanon
lemonaika


Allemaal van harte gefeliciteerd! Jullie prijzen komen in de loop van deze week naar je toe.

Deze week maak je kans op vrijkaarten en een mousepad van de film S1MØNE en de CD en kaarten voor de releaseparty MAW presents Technique! Veel Succes!

Grote belangstelling voor defilé prins Claus

Ook gisteren was de belangstelling voor het defilé langs de baar van prins Claus nog erg groot. Het Koninklijk Huis verzocht de politie daarom de mensen die nog in de rij stonden coulance te betrachten. Rond 23.00 uur zou de mogelijkheid tot bezoeken worden stopgezet, maar om 23.30 werd besloten dat niemand meer in de rij mocht aansluiten. De laatste mensen gingen het paleis in rond kwart voor één 's nachts.

Opmerkelijk was een kort incident waarbij de politie twee mannen in de rij aanhield, op verdenking van wapenbezit. Op het politiebureau bleek dit later loos alarm.

Zondag waren ongeveer 22.000 mensen in Paleis Noordeinde geweest, zo wist de politie te melden. Drie dagen ervoor kwamen ruim 65.000 mensen hun laatste afscheid nemen, waardoor het totaal aantal belangstellenden op ongeveer 90.000 komt.

Gisteren was de laatste dag om afscheid te kunnen nemen van prins Claus. Dinsdag zal de prins worden bijgezet in de Nieuwe Kerk in Delft. Dit zal te volgen zijn via radio, televisie en internet.

Bush stuurt FBI naar Bali voor onderzoek

De Amerikaanse president Bush heeft gisteren bekend gemaakt de bomaanslagen op Bali (Indonesië) te veroordelen als "een lafhartige daad". "De wereld moet deze wereldwijde bedreiging van terrorisme aanpakken. We moeten deze verachterlijke daad de naam geven die het verdiend: moord." Bij deze bomaanslagen kwamen 183 mensen om het leven, onder wie veel Australiërs.

De bomaanslagen geven Bush nieuwe kopzorgen over de hergroeperingen van al-Qaeda. Leden van de terroristische organisatie zijn in Afghanistan gevlucht voor Amerikaanse troepen, maar schijnen zich nu weer te groeperen.

Inmiddels is een team van de Amerikaanse federale inlichtingendienst (FBI) op reis naar Bali, om daar te helpen met het onderzoek naar de bomaanslag.

John Howard, premier van Australië, heeft Indonesië steun aangeboden om samen met andere landen het terrorisme op Indonesische bodem uit te roeien. Bali is een geliefd vakantieoord voor de Australiërs. Op het moment van de aanslag waren ongeveer 20.000 Australiërs op Bali, waarvan er nu ongeveer 200 worden vermist.

Twee Nederlanders komen uit Leiden
De twee vermiste Nederlanders komen beide uit Leiden, zo meldde een woordvoerder van het Indonesische consultaat op Bali. Tijdens de explosie waren tenminste 24 Nederlanders op het eiland, waarvan vier lichtgewond zijn geraakt. Eén daarvan zou, volgens de woordvoerder, nog in het ziekenhuis liggen.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.