FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 oktober 2002

Palestijnse kleuter doodgedrukt in slaap

Wiebe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen zondag ochtend is een Palestijnse kleuter doodgedrukt toen het Israëlische leger met bulldozers twee Palestijnse huizen vernielde in Rafah, in de Gazastrook. Op het moment dat de Israeli's aan het slopen van de huizen begonnen lagen de bewoners te slapen.

Het Israëlische leger zette vier bulldozers tegelijk in om het huis te vernielen waarin Tawfiq Bereka (4) lag te slapen.

Verder raakten er nog 25 andere Arabieren gewond bij het incident in Rafah, vlakbij de grens met Egypte.

Konmar Eindhoven uitgebrand

vleermuis en Joosbees hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Konmar-supermarkt in de Gagelstraat in Eindhoven is vanmiddag getroffen door een brand. Tegenover de supermarkt is een benzinestation gevestigd. Het benzinestation liep echter geen gevaar. Toch zijn de bewoners van enkele straten nabij de brand geëvacueerd.

Volgens de politie zijn er ter plaatse metingen verricht, omdat er mogelijk asbest in het pand aanwezig was. Doordat er mogelijk asbest aanwezig was er een kans dat de Eindhovense marathon gestaakt moest worden.

Grote zoekactie naar verwarde jongen in Flevoland

timmytuff en Qlo0n hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie Flevoland heeft vandaag in de omgeving van de Ketelbrug een grote zoekactie gehouden naar een 20-jarige jongen uit het Friese Drogeham. Samen met vrienden had de jongen een houseparty in Amsterdam bezocht. Vanochtend rond half negen was hij bij een tankstation aan de A6 in verwarde toestand de snelweg richting het water overgerend.

Zijn vrienden reden gewoon verder en leverden zijn spullen bij de ouders van de jongen af. Rond twaalf uur vanmiddag rukte de politie met een helikopter, enkele speurhonden en twee reddingsboten uit om de hele omgeving inclusief het IJsselmeer te doorzoeken. Tegen de avond dook de jongen weer op. Hij was in een boerenschuur gaan slapen.

'De politie is niet blij met het gebeuren, maar is wel verheugd dat de jongen weer terecht is', aldus een woordvoerder.

Verkiezingen in Servië ongeldig

De presidentsverkiezingen in de Joegoslavische deelrepubliek Servië zijn ongeldig verklaard. Dit heeft een woordvoerder van het onafhankelijke bureau van waarnemers CeSID medegedeeld.

In de tweede ronde is slechts 45,5 procent van de kiesgerechtigden gaan stemmen. Voor een geldige uitslag had minimaal de helft van de kiezers moeten gaan stemmen.

Als de uitslag niet ongeldig was verklaard, dan zou de Joegoslavische president Kostunica de verkiezingen hebben gewonnen. Hij kreeg tweederde van de stemmen, tweemaal zoveel als zijn tegenkandidaat Labus.

De verkiezingen moeten nu in hun geheel, inclusief de eerste ronde dus, overgedaan worden.

ToBe in Suomi - Finland part 2

Na 22 uur op een boot gezeten te hebben, kwam er eindelijk land in zicht. Eigenlijk is eilandjes een beter woord, want voor de kust van Finland liggen super veel kleine plateaus die net boven het water uitsteken. Het afmeren van de boot in Hanko ging vrij vlot, en we hadden geregeld dat we als eerste de boot konden verlaten, zodat we een goede kans hadden om de trein in Helsinki te kunnen halen. Om zo min mogelijk tijd te verliezen hadden we de auto slaap trein besproken van Helsinki naar Oulu. Vanaf Oulu zou het nog maar een uurtje rijden zijn naar de eindbestemming Ylivieska. Als we hetzelfde stuk per auto hadden moeten afleggen, dan zouden we op zijn minst 8 uur kwijt zijn plus de tijd die we nog moesten slapen. En aangezien we zo snel mogelijk mijn kamer in Ylivieska ingericht wilden hebben, was dit de beste oplossing.

Big Brother breidt uit in Duitsland

Borin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat bekend werd dat de NCRV werkt aan een religieuze Big Brother, meldt het Duitse tijdschrift Kress-Report dat Endemol binnenkort in Duitsland een hele stad onder cameratoezicht gaat stellen. Endemol zou met een Duits televisiestation in onderhandeling zijn over het project.

Het Oost-Duitse stadje Artern, een van de armste plaatsen van Duitsland, hoopt dat er door de tv-bekendheid nieuwe arbeidsplaatsen zullen ontstaan. De voorbereidingen zijn al enkele maanden gaande. Zo heeft Endemol in Artern al proefopnamen gemaakt.

Wielrennen: Cipollini wint WK wielrennen

De Italiaanse wielrenner Mario Cipollini heeft in Zolder het wereldkampioenschap op de weg bij de professionals gewonnen. Na 256 kilometer was hij in de sprint het snelste.

In de slotfase was er een grote valpartij, waardoor het peloton uiteengeslagen werd. Cipollini werd door de Italiaanse ploeg in een zetel naar de finish gebracht, waarna hij de race door middel van een sprint won.

De tweede plaats was voor de Australiër Robbie McEwen. De Duitser Erik Zabel werd derde. De eerste Nederlander die over de streep kwam was nationaal kampioen Stefan van Dijk op de 21e plaats.

Zlatan loopt hersenschudding op

Held Ibrahimovic loopt hersenschudding op

Zlatan Ibrahimovic heeft waarschijnlijk een hersenschudding overgehouden aan de actie waarmee hij Zweden behoedde voor een nederlaag tegen Hongarije. De eerste diagnose na de wedstrijd maakte dat duidelijk.

De spits van Ajax kreeg net nadat hij de bal in het net kopte een rechtse directe van doelman Gábor Király, die compleet naast de bal stompte. Zlatan ging knock-out en moest per brancard het veld verlaten.

Geluk bij een ongeluk is dat Ibrahimovic even rust heeft. Zweden hoeft woensdag niet in actie te komen en Ajax speelt op zaterdag 18 oktober pas weer in de Holland Casino Eredivisie.

Vliegende kist boven luchthaven

Een bewakingscamera heeft bij de internationale luchthaven van Kota Kinabalu in Maleisië een vliegend voorwerp geregistreerd dat nog het meeste weg had van een vliegende doodkist. De kist zweefde vrijdag nacht enige tijd boven terminal twee.


SubheaderVolgens een luchthavenfunctionaris werd het beeld rond 19.00 uur door de camera opgepikt. Na enkele seconden verdween het beeld weer van het scherm. Direct hierop werd bij het radarstation nagevraagd of ook zij een signaal hadden opgevangen, maar hier was geen enkele onregelmatigheid te zien. De contouren van het toestel van Malaysia Airlines dat drie minuten eerder was opgestegen waren wel duidelijk waarneembaar op het radarscherm. Een dienstdoende beveiligingsbeambte wist te melden dat de 'kist' zich volkomen geruisloos en met grote snelheid voortbewoog.

Vijf jaar voor valse bommelding op Heathrow

ComputerFreakz.Net had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die in juli op de Londense luchthaven Heathrow de politie belde en meldde dat er zich explosieven aanboord van een vliegtuig bevonden is afgelopen vrijdag tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De 23-jarige Yasrub Hussain Shah uit Luton kwam op 28 juli te laat op Heathrow aan om nog te kunnen worden toegelaten tot het toestel dat klaarstond om naar Pakistan te vertrekken. Hij was erg kwaad en hij zei tegen het personeel bij de incheckbalie dat het vliegtuig niet zou vertrekken als hij er niet in mocht.

Wat later belde hij met zijn mobieltje de politie met de mededeling 'Pakistan International Airlines, er is een bom aan boord van het vliegtuig dat vanavond om 8 uur vertrekt'. Het toestel werd vervolgens geëvacueerd en doorzocht.

Het telefoontje werd herleid naar Shah en hij werd, toen hij zich vier dagen later op Heathrow meldde om alsnog een vlucht naar Pakistan te nemen, gearresteerd.

Ravage op A58 bij Goes door spookrijder

PPM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een spookrijder rond 05.00 uur een ravage veroorzaakt op de A58 bij Goes. De 32-jarige bestuurder reed vanuit Roosendaal, zijn woonplaats, in de richting van Vlissingen tegen het verkeer in.

De politie achtervolgde de man al enige tijd op de andere baan, maar kon hem niet stoppen. De spookrijder reed zelfs door de Vlaketunnel, waar maar één rijbaan beschikbaar is door wegwerkzaamheden.

Ter hoogte van Goes botste de bestuurder frontaal op een tegenligger. Daarbij raakten een 79-jarige vrouw uit Veere en een 25-jarige Middelburgse bestuurder van de auto waarop de spookrijder botste gewond. De brandweer heeft anderhalf uur nodig gehad om de vrouw die met haar benen bekneld was geraakt te bevrijden.

Alle drie de betrokkenen zijn naar het ziekenhuis in Goes overgebracht. Bij de spookrijder is daar een bloedproef afgenomen.

Het nederlandse volk verdient geen stemrecht

De heer Descartes zei het al in een ver verleden. Ik denk, dus ik besta. De reden waarom hij dit zei, zal ik u niet mee vermoeien. Ik wil het gewoon hebben over nadenken. Over slim zijn en algemene ontwikkeling. Een provocerende column die u misselijk zal maken. Een arrogante schrijver die op empirische wijze het Nederlandse bestaan op de hak neemt en veroordeelt. Een rasechte zeikcolumn dus, met als conclusie dat het Nederlandse volk geen stemrecht verdient.

Beeld vrij van auto sluipschutter Amerika

De Amerikaanse politie heeft een beeld vrijgegeven van het voertuig dat de sluipschutter, die in anderhalve week tijd al 8 mensen heeft vermoord, mogelijk gebruikt.

Het gaat om een witte bestelbus met rijen zwarte letters op de zijkant (zie foto). Verschillende mensen hebben zo'n soort auto zien wegrijden na moordaanslagen. Niemand heeft echter precies kunnen lezen wat er op het voertuig staat.

Criminologen wijzen erop dat er duizenden busjes zijn die aan deze beschrijving voldoen en dat het niet zeker is dat de schutter ook daadwerkelijk in zo'n busje rondrijdt.

Brand parkeergarage Schiphol

WieMie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een bovengrondse parkeergarage aan de Pakhuisstraat op Schiphol heeft vanochtend vroeg een grote brand gewoed. Het vuur woedde op de eerste verdieping, maar sloeg al snel over naar de tweede verdieping en een klein deel van de begane grond.

Een deel van de vloer van de tweede verdieping is ingestort. Zo'n negentig huurauto's hebben brandschade opgelopen. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Iraanse ayatollah wil drie tv-dominees dood

Een persoonlijke gezant van Ali Khamenei, de geestelijk leider van Iran, heeft opgeroepen tot de moord op drie Amerikaanse televisiedominees. Volgens de krant Abrar heeft Khamenei's speciale gezant, de ayatollah Mohsen Moujtahed Chabestari, vrijdag na het gebed de gelovigen toegesproken en hen opgeroepen de moorden te plegen.

Volgens de ayatollah hebben ,,de drie dominees en huurlingen van het zionisme, de profeet (Mohammed) beledigd. In onze visie moet men die drie mannen doden''.

Bij conservatieve islamieten ligt de afgelopen week vooral de ultraconservatieve Amerikaanse protestant Jerry Falwell onder vuur. Falwell zei op de televisie dat Mohammed een terrorist was. Maar ook de tv-dominees Pat Robertson en Franklin Graham liggen slecht. Robertson wekte in februari al de woede van veel islamieten in de VS toen hij zei dat de islam ,,een gewelddadige religie is die neigt tot dominantie en destructie''. Graham legde eerder zijn kijkers uit dat de islam ,,een verderfelijke religie'' is.

In de ogen van Chabestari hebben de tv-dominees zich schuldig gemaakt aan blasfemie (godslastering). Daarvoor kan in islamitsche landen de doodstraf worden opgelegd.

[update] Zeker 182 doden bij aanslag op Bali

psideon, firstrubu en LSD hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het uitgaanscentrum van Kuta Beach op het Indonesische eiland Bali zijn zeker 182 doden en ruim 300 gewonden gevallen bij een bomaanslag. Bij discotheek Sari Club ontplofte een autobom. De meeste slachtoffers komen uit het buitenland, voornamelijk uit Australie.

Er wordt een Nederlander vermist en er zijn er twee licht gewond geraakt. Onder de slachtoffers bevinden zich verder Nieuw-Zeelanders, Britten, Zweden, Fransen, Duitsers en Canadezen.

Vrijwel op het zelfde moment ging in de Balinese hoofdstad Denpasar, dichtbij het Amerikaanse consulaat, ook een bom af. Hierbij vielen geen gewonden.

Megawati
De president van Indonesie, Megawati Sukarnoputri, heeft de aanslag schandelijk genoemd. Voor haar vertrek naar Bali, beloofde ze dat de daders opgespoord zullen worden. De politiechef van Bali heeft verklaard af te treden als de verantwoordelijken van de aanslag niet binnen een maand worden gevonden.

De aanslag is de bloedigste in de recente historie van Indonesie. Uit vrees voor verdere aanslagen heeft men de veiligheidsmaatregelen bij belangrijke energie-installaties opgevoerd. De VS waarschuwde deze week nog voor nieuwe terreur, en noemde expliciet Indonesie.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt toeristen tot nader orde af om naar Bali te reizen. De Nederlanders die zich op Bali bevinden, worden dringend geadviseerd de uitgaanscentra te mijden.

Tien Nederlandse toeristen op Bali zijn vervroegd teruggekeerd naar huis. Groot-Brittannie en Belgie raden toeristen tot nader orde af om uberhaupt naar Indonesie te gaan. Ook de Verenigde Staten en Australie lieten een dergelijke waarschuwing uitgaan.

Laatste update: zondag 13 oktober, 12:08 uur

Oproep tot jihad tegen de VS

Zo'n 500 imams en schriftgeleerden uit Irak hebben alle moslims in de wereld opgeroepen tot een heilige oorlog tegen Amerika, wanneer het zou besluiten om Irak aan te vallen. "Het is de plicht van elke moslim de aarde onder de voeten van de VS te verschroeien", aldus de fatwa.

De oproep komt vlak voor een spoedzitting van het Iraakse parlement die vermoedelijk geheel gewijd zal zijn aan het besluit van het Congres in de VS om president Bush een vrijbrief te geven voor een aanval op Irak.

De VN Veiligheids-Raad zal aanstaande woensdag middels een openbaar debat de ''kwestie Irak'' bespreken. Bagdad heeft al laten weten dat het wapeninspecteurs zal toelaten die overal mogen komen kijken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.