Unieke Nirvana track vrijgegeven

Na jarenlang juridisch getouwtrek is eindelijk de Nirvana-track 'You Know You're Right' vrijgekomen voor release. Nirvana-zanger Kurt Cobain nam de track drie maanden voor zijn tragische dood op 5 april 1994 op. Het is de laatste song die de groep ooit op band zette voor het overlijden van Cobain en het uiteenvallen van de band. In de videoclip zijn beelden verwerkt van het legendarische concert dat Nirvana in Paradiso Amsterdam gaf op 25 november 1991.

'You Know You're Right' is een van de tracks op het nieuw te verschijnen album 'Nirvana'. Ex-Nirvana bandleden Kris Novoselic en Dave Grohl hebben jarenlang een conflict gehad met Cobain's weduwe Courtney Love. GedrieŽn maken zij deel uit van de nalatenschap van Kurt Cobain, 'Cobain Estate'. In september 2002 is er eindelijk consensus bereikt over het uitbrengen van Nirvana materiaal. Love trok haar veto in over het uitbrengen van het materiaal, nadat de Universal Music Group de rechten van het nog te verschijnen album van Love's band Hole teruggaf.

Het album 'Nirvana' zal 28 oktober uitkomen en bevat naast de nieuwe track veertien klassieke Nirvana-songs. Het is het eerste compilatiealbum dat Nirvana ooit uitbrengt. Van Nirvana's doorbraakalbum 'Nevermind' en het postuum uitgekomen 'MTV Unplugged In New York' werden in Nederland gezamenlijk een half miljoen exemplaren verkocht. Naast het album 'Nirvana' kunnen we op termijn meer materiaal verwachten: een box set en een 'rarities' album.