FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 11 oktober 2002

Studiebeurs in Utrecht

Had ik even geluk vanmorgen, ik kon nog even een paar minuten langer slapen. Al moest ik ook vandaag hard rennen om een bus te halen en tien minuten op een trein wachten. Dit maal ging de trein naar Utrecht, das weer is wat anders dan Rotterdam Hofplein.
Omstreeks 8.45 kwam ik in Utrecht aan om me daar door de menigte te begeven naar de overbekende Jaarbeurs hallen 10, 11 en 12. Daar stond ik voor een niet nader te noemen Hogeschool uit Rotterdam, voor een niet nader te noemen Rotterdams Instituut voor Informatica Opleidingen, mijn school aan te prijzen voor een niet nader te noemen bedrag onder de 8 euro per uur. En om het nog gekker te maken hadden die niet nader te noemen opleiding ook nog de volgende kleding regels opgesteld: een donker blauwe spijkerbroek en een overhemd die je bij aanvang uitgereikt krijgt.
Diegene die mij al wat langer kennen weten dat ik een gruwelijke hekel heb aan spijkerbroeken en er dus geen in mijn kast heb liggen. Dus ik kwam aan in een zwarte broek met een wit T-shirt en een trui van mijn opleiding. Uiteraard moest daarover ook weer even gezeurd worden.

Skinkie wat was jouw taak dan?
Dat zal ik jullie eens uit de doeken doen. Ik moest potentiële HBO Informatica studenten proberen over te halen om maar naar onze opleiding toe te komen, daarbij had ik de volgende attributen tot mijn beschikking:
-Een lieftallig jongedame en heer die wat over de opleiding Grafimedia konden vertellen
-Een lieftallig en uiterst charmante jongedame en heer (in de zin van aanhang) die bedrijfskundige informatica studeerden
-Een bijzonder intelligente afstudeerder van een studie richting uit vervlogen jaren, Computer Integrated Manufacturing (CIM), die samen met onder getekende uit kon wijden over Hogere Informatica
-Een paar verkeerde schoenen waar stijldansen redelijk op gaat
-Een kleine 500 A4 gedrukte kleuren boekjes
-En 100 kleine rode tasjes van de niet nader te noemen opleiding
-Een kaartje met de volgende mededingen:

* Hou het leuk voor jezelf en anderen!
* Wees collegiaal, dan zijn anderen dat ook naar jou toe!
* Lach om de dingen!
* Erger je niet, maar verwonder je over de dingen die er gebeuren!
* Blijf actief en betrokken, ook als het einde van de dag nadert. De beste Groep voorlichters ontvangt dagelijks een slagroomtaart van de jury. Gelet wordt op uitstraling, positiviteit en aanwezigheid!

SUCCES EN VEEL PLEZIER!!

Eerst maar is mijn tas opbergen, nee die mocht niet bij de stand staan dus ik kon 1 euro aan garderobe betalen. Ik liep samen met mijn CIM-Man nog even langs de Mac om daar een colaatje te halen � 1 euro 65.
De cola werd tijdens het teruglopen naar de stand, opgezogen, want we mochten niet eten en drinken op de stand, dat geeft namelijk een verkeerd beeld.
Natuurlijk kwamen er in het eerste half uur geen personen van betekenis langs, we zaten nog net niet uit onze neuzen te eten, maar van samenscholing tussen voorlichters was zeker sprake. Dit mocht van hogerhand absoluut niet plaats vinden. Hangen op de stand was ook verboden en de zogenaamde promotiegeleerden hadden ook bedacht dat krukken c.q. stoelen de sterkte van onze opleiding (die pas gefuseerd was, met een (zogenaamd) bijna failliete Rotterdamse Economische School) aantastte.
Nou we begonnen los te komen, er kwamen wat mensen langs en onze core-business werd het omtassen van plastik tassen met rode stoffen tassen en tegelijk wat boekjes toestoppen tijdens het uitleggen wat de studies inhielden.
De eerste koffie break was voor sommige al aan gebroken en mondjes maat verdwenen wat mensen en kwamen er wat terug. Toen ik eenmaal aan de beurt was ging ik maar even polshoogte nemen op het terras en een "Breakers" scoren die voor 1 euro in de "aanbieding" was. Na een kwartiertje gepraat te hebben over zaken die de pers niet konden verdragen omtrent de fusie van scholen gingen we weer back to business.
De volgende uren gingen eigenlijk hetzelfde, echter er trad een kleine verandering op, de zaken liepen te goed de tasjes gingen als broodjes over de spreekwoordelijke toonbank en voorraden begonnen minder te worden, en er scheen gemeld te zijn dat we nog wat over moesten houden.
Ik als de grote man achter de fantastische presentaties achter het befaamde "Paardenspel", ben is gaan babbelen met de organisatie van dit evenement en gevraagd of meneer iets van PR afwist. Meneer was namelijk niet erg duidelijk geweest en een kleine paradox opgesteld, die het verbood met onze pack-UR-bag actie verder te gaan, om de kosten te drukken moesten we toch stoppen met het best lopende onderdeel.
De CIM-Man waarmee ik een halfuur durende lunchpauze inging, bracht me eerst langs de Mac, het was erg druk, door La Place het was erg duur, richting station het was erg vol, naar de Burger King, het was nog drukker, naar een duister zaakje die deed in broodjes kroket, broodjes hamburg en nog een paar fast-food en gezonde gerechten. Aan die twee broodjes was ik totaal 4 euro 30 kwijt, de verkoper probeerde me zelfs tien eurocent te tillen, maar het superieure hoofdrekenwonder wat niet kan spellen was daar te snel achter. Ondertussen waren al twintig minuten om en we moesten nog terug, broodjes tijdens het terug lopen maar opgegeten, en weer aan de slag gegaan.
Nou goed dan, we gaan weer verder met de boekjes, na heel wat mensen te hebben vertelt hoe slecht mijn opleiding wel niet is en de paar dingetjes die wel positief waren kwam er een dame voor mijn stand aan, mmm, soms is CU2 verdomd handig. Die kende ik! Na een check op de achternaam gedaan te hebben, heb ik even gebabbeld met het leuke doch bezette meisje die me altijd doet herinneren aan een ander leuker meisje. Kon ik er weer even tegenaan.
M'n voeten begonnen al aardig tegen te sputteren en ik moest nog zolang, door steeds op mijn horloge te kijken schoot de tijd ook niet op, en werd de "Breakers", die door iemand anders voor me geript was, al aardig heet in mijn broekzak.
Eindelijk was het dan zover, ik kon me weer begeven naar een terrasje; zitten, een kwartiertje uitrusten.
De volgende uren kenmerkte zich met een teruglopend bezoekers aantal en we stonden ons ook serieus af te vragen wat we daar deden. Rond vijf uur werd het een grote ruilbeurs tussen de opleiding, alle gadgets gingen van over en weer, pen hier kubus daar, postertje hebben?
Ik was er een rondje naar de Koninklijke Luchtmacht om ook ff in de F16 te gaan zitten, had geluk, mocht er als laatste nog twee minuten in.
Terug op de stand aanlopend werd na een kwartiertje de prijsjes uitgedeeld, wij hadden de eerste prijs gewonnen, positiviteit... ja vraag me ook niet waarom dat was. Er werd snel voor ons besloten dat wij wilden. Diegene die dat bier wilde was er alleen nog niet achter dat uiteindelijk vier van de zes mensen geen bier dronken.
Uitschrijven en hup naar huis, op het nippertje de trein richting Den Haag CS gehaald, helaas eerste stuk gestaan, later maar een coupeetje verder gelopen en gaan zitten op een uitklap stoeltje met uitzicht op een steeds van W.C. wisselende zwerver. Aangekomen op het station moest ik de wel bekende "Last Mile" lopen richting de bushalte, helaas liet de bus op zich wachten...

Eenmaal thuis gekomen lees je dat je geëvalueerd gaat worden door de medeweblogcrew... spannend!

Misschien wel het laatste stukje van Skinkie

Deels herzien; vanaf nu kunnen alle overige taal en grammatica correcties per e-mail gedaan worden.

Wetenschappers ontwikkelen suikerbatterij

Wetenschappers hebben een nieuwe batterij gemaakt genaamd "microbial fuel cells (MFC)" die op etenswaren werkt.

Dit was al eerder gemaakt, maar dit was erg duur. Chris Melhuish en andere technologen van de Universiteit van West Engeland hebben nu een MFC ontwikkeld dat slechts 10 pond kost om te maken.

Momenteel werkt hun batterij alleen maar met suikerklontjes, omdat deze weinig afval hebben wanneer ze afgebroken worden, maar hun doel is het op wortelkracht te laten werken.

Binnen in de penlight batterij produceren de E. coli bacteriën enzymen die koolhydraten afbreken, waarbij waterstofatomen vrijkomen.

De batterij bevat ook chemicaliën die een serie redoxreacties teweegbrengen, waardoor elektronen van de waterstofatomen vrijkomen en deze gedoseerd naar de anode van de batterij worden gevoerd. Dit brengt een spanningsverschil tussen de polen teweeg dat gebruikt kan worden om een circuit van energie te voorzien.

Met de technologie kan een gloeilamp van 40 Watt 8 uur branden met 50 gram suiker.

't Wordt winter in Canada

Heerlijk in het zonnetje zit ik een stukje te schrijven. Korte mouwen, zomerjas half open, lekker 'zomers' weertje. Niks aan de hand. Nog een half uur voor de les weer begint, dus alle tijd. Uitzicht op een ronde eenrichtingsverkeerweg, dat wat Nederlanders rotonde noemen en de iets minder ABN-sprekende mensen ook nog wel eens rontonde willen noemen. Met zo'n mooi rond bordje met van die witte pijlen. Hier staat ern een bordje 'oneway' met een pijl. (Ik zei toch dat ze anders waren )
Nog zoiets: ben er toch redelijk zeker van dat zo'n gele stoeprand in Nederland 'verboden te parkeren' betekend en voorzover ik het kan zien is dat hier ook zo. Is dat dan zo gek? Nee, maar ze zijn hier wel zo maf dat ze er dan om de 5 a 10 meter ook nog eens een bordje bijzetten met verboden te parkeren. Niks geen wielklemmen en bonnen, gewoon een berg bordjes en ze denken het hier opgelost te hebben.
Genoeg over die maffe verkeers borden, ik had het over het weer.
Lekker weer dus, zonnetje.......(dat had ik net al verteld). Half twee in de middag (nieuw detail, belangrijk hoor) Vanochtend was dat dus wel even anders. Koud, koud en nog eens koud. Vanuit de keuken kon ik de eerste sneeuw al waarnemen, het landschap rondom het huis was berijpt en het woei (waaide). M'n hostmoeder was al bijna onderuit gegaan toen ze het balkon op stapte, dus ik liep voorzichtig naar de bushalte. Het viel mee, totdat ik er vijf minunten stond te wachten. M'n handen zo rood als m'n broek. Het was dus koud en niet zo'n klein beetje ook. Eigenlijk: ik had het koud en niet zo'n klein beetje ook, want de oplettende lezer had gelezen dat ik gehuld in korte mouwen met een zomerjas nou niet echt winter gekleed was. Brrrrrrrrrrrrrr.....ik heb lichtelijk het gevoel dat het winter wordt, maar zolang het kan geniet ik nog van de zon (Die net weer verdwenen is en plaats heeft gemaakt voor een ijzig koude wind) Ik ga maar weer naar binnen denk ik.

Strip-review: Dirk & Desiree - Mag dit?

Al tien albums lang houdt Hein de Kort stripfanaten bezig met flauwe opmerkingen, ruzies, grove opmerkingen en nog meer ongein. Centraal staan Dirk en Desiree, een doorsnee gezinnetje dat net zo normaal lijkt als elk willekeurig Nederlands gezin.

Op 3 oktober kwam het elfde album uit, getiteld "Mag dit?". FOK! kreeg een exemplaar van het album, welke speciaal beschikbaar is gesteld voor deze review.

Weer sluipschuttermoord in Amerika

Beetle en Disorder hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Fredericksburg in Virginia is een man doodgeschoten toen hij aan het tanken was. De politie zoekt naar een witte bestelwagen, die eerder in verband werd gebracht met een reeks moorden in en om Washington.

Het is nog niet duidelijk of er een verband is met de eerdere moorden. Maar volgens de politie zijn de kogels uit hetzelfde geweer afkomstig. Het lijkt erop dat de schutter zijn slachtoffers lukraak uitzoekt.

[update]Van 't Schip naar Ajax 2

John van 't Schip wordt trainer van het tweede van Ajax. Hij volgt Gerard van der Lem op. Die wordt technisch directeur van de nationale bond van Saudi-Arabië. Van 't Schip was voorheen al assistent-trainer bij Ajax.

In juli 2001 vertrok hij naar FC Twente; afgelopen zomer verliet hij Enschede, enkele dagen na de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

11/10 - VI-Planet meldde vandaag dat Van 't Schip komende maandag al terug zal keren bij Ajax. Martin Koopman, Jan Nederburgh en Co Jager zullen hem vergezellen bij zijn nieuwe baan.

Politie: geen verkrachting Hoogezand

Maanvis, DaFreak en Wolk hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het 13-jarige meisje uit Hoogezand-Sappemeer, dat eerder verklaarde het slachtoffer te zijn geweest van een groepsverkrachting, is niet verkracht. De politie heeft bekend gemaakt dat er van een verkrachting vooralsnog niets is gebleken.

Zowel technisch onderzoek als buurtonderzoek hebben geen aanwijzingen voor een verkrachting opgeleverd. Ook medisch onderzoek en sporenonderzoek in het gerechtelijk laboratorium leverden niets op.

De moeder van het meisje had tegen de politie gezegd dat het om mannen van Turkse afkomst ging. Dat leidde tot onrust in de gemeente. In een vraaggesprek met De Telegraaf van afgelopen zaterdag zei het slachtoffer zelf echter dat de daders 'slecht Nederlands' spraken. 'Het konden net zo goed Marokkanen of anderen zijn. Ik kan die talen niet uit elkaar houden.'

Doelman L'Ami redt kinderen uit brandend huis

Fixxxer en Age-Ell hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Carlo L'Ami, de 36-jarige doelman van Feyenoord, heeft afgelopen maandag twee kinderen van zes en acht jaar uit een brandend huis gered. 'Ik ben geen held of zo', aldus L'Ami op de website van Feyenoord.

L'Ami werd maandagavond gewaarschuwd dat er een kleine binnenbrand was bij hem aan de overkant. Hij ging kijken, maar dacht dat er niemand thuis was. Maar toen hoorde hij een kinderstem. 'Ik wist dat er twee kinderen in het huis woonden, want ik voetbal geregeld met ze.'

Via een geforceerd zijportaal ging hij naar binnen en redde hij vrij eenvoudig een jongetje. Het jongetje vertelde dat zijn broertje een verdieping hoger nog op bed lag. 'Daar schrok ik wel van. Ik ben met een andere man op de tast het huis binnen gegaan. Het pand was al behoorlijk gevuld met rook. Gelukkig wisten we dat hij aan de voorzijde van het huis lag. Die andere man heeft hem uit bed gehaald en aan mij gegeven. Vervolgens zijn we snel naar buiten gegaan. Ik dacht dat hij aan het slapen was, maar later bleek hij al een beetje bedwelmd door de rook. Wat verse zuurstof in de buitenlucht deed hem gelukkig meteen goed.'

'Pas achteraf ben ik gaan denken. Ik heb ook wel eens mijn kinderen alleen thuisgelaten, maar eigenlijk kan dat niet. In vijf minuten kan zo'n uitslaande brand ontstaan. Waren we op de brandweer blijven wachten, was het misschien te laat geweest.'

Amerikaans speelgoed speelt in op oorlog tegen Irak

Khalistro en spambam hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse speelgoedfabrikant die met kerst goede zaken willen doen proberen in te spelen op de oorlog tegen Irak, die President Bush graag wil beginnen. Zo zou er een poppenhuis worden aangeboden, waar een gewapende Amerikaanse soldaat bij wordt geleverd. Dit stuk speelgoed is compleet met kogelgaten en het zal zon 45 dollar gaan kosten. Ook zal de Amerikaanse vlag op de speelgoed markt te vinden zijn. Maar speelgoedfabrikant Protect and Serve toys maakt het nog gekker. Zij bieden namelijk een hoofd van Osama Bin Laden aan. De reclameboodschap maakt de kinderen duidelijk dat ze alvast kunnen oefenen op Osama Bin Laden, als wij met hem te pakken hebben.

Experts vinden deze trend maar niets. Zij hadden aardig wat kritiek op de "nieuwe trend". Zo zou Stephen Cole hierover gezegd hebben: "Hoe zouden Amerikanen zich voelen als een Afghaans kind zou spelen met een ineenstortend World Trade Center?".

Microsoft vindt ernstig lek in Outlook Express

CooLStarr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft een lek gevonden in hun mailprogramma Outlook Express. Het gaat hier om een fout in de code van beveiligde e-mailberichten. Deze code wordt gebruikt voor het versleutelen van berichten. De bug zit in de code voor het opstellen van de foutmelding als een versleuteld bericht wordt geverifieerd. Door een buffer overflow te veroorzaken kan een kwaadwillende deze foutmelding misbruiken en zo commando's op de machine van het slachtoffer uitvoeren.

Alleen thuisgebruikers zouden hier last van hebben, aangezien die voornamelijk deze Outlook versie gebruiken. Het gaat hier om de versies 5.5 en 6.0. Gebruikers met het gewone Outlook, wat bij Microsoft Office wordt geleverd, hoeven niet bang te zijn. Dit pakket bevat de fout niet. Een patch is inmiddels te downloaden bij Microsoft.

Betonblokken op politieauto: nog 2 aanhoudingen

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoeksrechter Francotte van Charleroi heeft nog eens twee verdachten aangehouden in verband met de bende die vanaf een brug langs de RN 90 in Farciennes op 13 augustus betonblokken gooiden op twee agenten van de PVE Henegouwen.

Na 9 huiszoekingen afgelopen maandag waren er al vijf personen aangehouden. Na verder onderzoek gisteren en eergisteren werden hier nog eens twee personen aan toegevoegd. In totaal zijn er nu dus zeven mensen aangehouden.

UEFA : Utrecht 1 duel zonder supporters

De UEFA heeft FC Utrecht een milde straf gegeven voor de ongeregeldheden die uitbraken tijdens de UEFA-Cupwedstrijd van de club uit de Domstad tegen het Poolse Legia Warschau. FC Utrecht moet één Europees duel achter gesloten deuren afwerken. Poolse supporters schoten vorige week vuurwerk in de vakken van de thuisfans die daarop verhaal wilden gaan halen. Toen zij het speelveld betraden, staakte de Kroatische scheidsrechter Edo Trivkovic het duel en vluchtten de spelers naar de kleedkamers.

BS' 1e baantje

BlaatschaaP en haar 1e baantje

Aangezien ik de laatste tijd echt in geldnood zat ben ik op het idee gekomen een baantje te zoeken. Gewoon iets simpels wat goed betaald. Alle winkels hier in de buurt die ook maar een indicatie gaven mensen nodig te hebben heb ik bezocht (kruidvat, AH) en zo ook de Bakker Bart.

Vol goede moed stapte ik het kleine maar goedverzorgde bakkerszaakje binnen, waarna de verukkelijke geuren mijn neus al binnenkwamen. Dit leek mij de ideale werkplek. Aangezien ik het bordje met 'Verko(o)p(st)ers gezocht M/V' al gespot had, gaf ik aan dat ik voor de sollicitatie kwam en mocht ik (weer) zo'n mooi formuliertje invullen met de meest onnodige en nutteloze dingen erop. Ik inleveren en daarna is het wachten op antwoord.
Omdat de AH én Kruidvat mij opzich al geen gehoor hadden gegeven verwachtte ik ook niet veel van deze poging, maar vol verbazing mocht ik een paar dagen geleden de telefoon opnemen en 'Met Bakker Bart!' te horen krijgen. Ik mocht woensdag (afgelopen) op sollicitatiegesprek komen.

De betreffende woensdag stapte ik deze keer met nog meer moed naar binnen en nadat ik gevraagd had naar Wilma klom ik door verscheidene kleine trappetjes naar boven tot ik in een klein kantoortje kwam en moest gaan zitten. Omdat dit mijn allereerste '2e gesprekje' was, wist ik totaal niet wat te verwachten, maar gelukkig waren het enkel wat vragen en (aangezien het een bakkerszaak is) meerdere malen het verzoek er goed over na te denken omdat het érg zwaar werk is.

Binnen een klein halfuurtje stond ik al weer beneden, nog zenuwachtig van alle informatie en afspraken die ik net had lopen maken, ik moet namelijk morgen (zaterdag) langskomen om te leren hoe de kassa en broodmachine werkt...

. (binnenkort weer een verslag)

Las Ketchup prijst zich uit de markt

Beetle had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De optredens van Las Ketchup in Popcentrum Podium in Hardenberg en City/Lido in Groenlo gaan niet door. De drie Spaanse dames hebben namelijk het tarief voor een optreden verdriedubbeld. 'Belachelijk', aldus de organisatoren van de concerten. Door de prijsverhoging zou een kaartje in Hardenberg voor een optreden van een half uur 50 euro moeten kosten.

Ook andere zalen in het land schrappen geplande concerten. Directeur Potgieter van Popcentrum Podium zegt op zijn website: "Vijftig euro op basis van één hit? Ik zou me doodschamen om dat bedrag te vragen. Dan maar niet! Het romantische verhaal Las Ketchup valt in duigen."

L'Ami redt kinderen uit brandend huis

Carlo L'Ami, derde keeper bij Feyenoord, komt bij zijn club niet veel in aktie. Buiten het veld in ieder geval wel; hij heeft namelijk 2 kleine kinderen uit een brandend huis gered.

L'Ami: "'Ik werd maandagavond gewaarschuwd dat er brand was bij ons aan de overkant', ik wist dat er twee kinderen in het huis woonden, want ik voetbal geregeld met ze."

Via een geforceerd zijportaal redde hij op eenvoudige wijze het eerste jongetje. Het jongetje wist te melden dat zijn broertje nog op de eerste verdieping aanwezig was. Het huis was inmiddels al aardig voorzien van een hoeveelheid rook en door middel van de tast wiste L'Ami en een andere man snel het jongetje te vinden.

L'Ami "Pas achteraf ben ik gaan denken. Ik heb ook wel eens mijn kinderen alleen thuisgelaten, maar eigenlijk kan dat niet. In vijf minuten kan zo'n uitslaande brand ontstaan. Waren we op de brandweer blijven wachten, was het misschien te laat geweest"

Tv-station NBC weert Penis Artiesten

WebVoice had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'The Tonight Show with Jay Leno', een zeer populaire talkshow in de Verenigde Staten, is woensdagavond niet doorgegaan. Reden hiervoor was dat de Penis Artiesten, de Australiërs David Friend en Simon Morley, zouden komen optreden.

De Penis Artiesten kunnen hun geslachtsdeel tot artistieke vormen kneden, zoals `het monster van Loch Ness` en de `Eiffel toren`. Zelf noemen ze hun show de `oude Australische kunst van genitale origami`.

Het televisiestation NBC, waarop de talkshow wordt uitgezonden, heeft sterke banden met The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints en kon zich minder in het optreden van de twee mannen vinden. De Amerikaanse homolobby heeft furieus gereageerd op de censuur van de show. 'Is er eindelijk iets leuks op de televisie, mogen we het weer niet zien', aldus een woordvoerder.

Film- en tv-rekwisieten onder de hamer

Henkmanz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een veiling in het veilinghuis Cooper Owen in Londen worden donderdag allerlei film- en tv-rekwisieten geveild. Zo gaan er onder meer drie ontwerptekeningen van het Star Wars-ruimteschip Millenium Falcon onder de hamer. De ontwerptekeningen zijn gebruikt bij de bouw van het Star Wars-ruimteschip, dat werd gemaakt in Wales voordat het werd overgebracht naar de filmstudio's in Londen. De stukken worden voor 1.500 tot 3.000 pond (2.375 tot 4.748 euro) geveild.

Ook wordt er een dummy-versie van het dagblad uit Superman, de Daily Planet, geveild. Dat moet 250 pond (395 euro) opbrengen. Verder zijn ruim tweehonderd kostuums, rekwisieten en posters te koop, waaronder speren uit de film Gladiator, knotsen uit Planet of the Apes en een brief uit de eerste Harry Potter-film.

Het duurste voorwerp dat wordt aangeboden is de helm die Tom Hanks droeg in Saving Private Ryan. Naar verwachting zal dit 3.500 tot 4.000 pond (5.540 tot 6.332 euro) opbrengen.

Kabinet mag frequenties verdelen via vergelijkende toets

Radiowereld en Peter01 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bestuursrechter Simons heeft vanochtend in Rotterdam bepaald dat de politiek gaat over het instrument waarmee de frequenties verdeeld worden. Het kabinet kan de etherfrequenties onder commerciële radiozenders dus verdelen via een vergelijkende toets, waarbij de aanvrager van een vergunning tevens een financieel bod doet.

Wel zei de rechter dat de verdeling sneller moet plaatsvinden. Hij legde het kabinet daarom op voor 1 januari 2003 een verdeling van etherfrequenties aan te kondigen zodat op 1 juni volgend jaar de commerciële zenders hun nieuwe plek in de ether kunnen innemen voor een periode van 8 jaar.

De soap rondom het verdelen van de frequenties voor commerciele stations loopt al heel lang. Op 24 juli bepaalde de rechter dat de frequenties via een veiling moesten worden verdeeld, maar minister Heinsbroek van Economische Zaken had de rechtbank om een herziening van die uitspraak gevraagd.

De rechtbank heeft ook bepaald dat de commerciële omroepen die nu al via de ether uitzenden, tot 1 juni 2003 van hun oude vergunningen gebruik mogen blijven maken. Zodra blijkt dat de termijn van 1 juni 2003 niet wordt gehaald, zal het kabinet alle andere direct bruikbare frequenties toch tijdelijk moeten verdelen.

Bestelde call-girl blijkt eigen dochter

jeramias had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zakenman uit Israel zal zich zijn bestelling van een call-girl nog lang heugen. Tijdens een verblijf in het vakantie oord Eilat bestelde hij een escort-dame, maar bij aankomst bleek de jonge dame van plezier zijn eigen dochter te zijn.

De zakenman kreeg van schrik een hartaanval, die hij wel overleefde. Na zijn revalidatie biechtte hij alles op aan zijn vrouw. Die vroeg daarop meteen een echtscheiding aan en besloot haar dochter terug op ''het rechte pad'' te brengen.

Pakistan: Extremistische moslims op winst

In Pakistan lijken de parlementsverkiezingen uit te draaien op een overwinning voor de extremistische moslims. Een coalitie van 6 radicale partijen verovert de absolute meerderheid in het parlement van de noord-westelijke grensprovincie met Afghanistan.

Zoals het er nu naar uitziet worden in het federaal parlement de extremistische moslims de tweede formatie, na de partij van president Musharraf.

De doorbraak van de extremisten is zeer slecht nieuws voor de Amerikaanse strijd tegen de Taliban en al-Qaeda. De fundamentalistische coalitie had zich in haar campagne daartegen fel verzet.

Senaat steunt Bush inzake Irak

Beauco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft ook de Senaat (Het Amerikaanse Congres) ingestemd met de resolutie die president Bush toestaat een oorlog te beginnen tegen Irak. Een grote meerderheid stemde vóór de resolutie.

President Bush krijgt hierdoor toestemming actie te ondernemen tegen Irak als de Verenigde Naties er niet in slagen de massavernietigingswapens in Irak te ontmantelen. De officiële tekst van de resolutie luidt dat president Bush geweld tegen Irak mag gebruiken om de Verenigde Staten te beschermen tegen de voortdurende dreiging door Irak, en dat Washington gemachtigd is de VN-resoluties tegen Irak uit te voeren.

Bush noemde de resolutie een boodschap voor de wereld en de Veiligheidsraad. "Het Iraakse regime moet zich erbij neerleggen of wordt gedwongen zich erbij neer te leggen. De dagen van Irak als een buitenwettelijke staat zijn geteld."

Bram eruit, Ursula en Joyce erin

Donderdagavond gebeurde er zoals gewoonlijk weer het nodige in het BB-huis.
Bram had de minste stemmen en moest het huis verlaten. Hij werd opgewacht door BB-vriendinnetje Carmen.

Arthur werd herenigd met Ursula, met wie hij op de geheime locatie iets moois had opgebouwd. Ook Joyce betrad het huis.

Verder wisselden de groepen van locatie, de groep van Dennis mocht naar de Bungalow en die van Arthur naar de Bunker, nadat Dennis de kruisboog-confrontatie van Arthur had gewonnen.

Meer over BB op Fok! lees je hier

Wil je zelf meewerken aan deze site? Kijk dan hier

Kinderen aangeboden op pedo-site

Camel80 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op een website voor pedofielen worden per catalogs kleine Russische meisjes aangeboden in Italië en enkele andere Europese landen. De prijzen lopen op tot 30.000 euro, afhankelijk van de leeftijd en maagdelijkheid. De tijd die het duurt om zo'n kind te ''adopteren'' is slechts een week of drie.

De activiteiten van de pedo-site zijn ontdekt door de vereniging Arcobaleno (Regenboog) van de priester Don Fortunato Di Noto uit Sicilië. Arcobaleno heeft hiervan aangifte gedaan. De vereniging heeft de afgelopen jaren internationaal baanbrekend werk verricht in de strijd tegen pedofilie-activiteit op internet

Man wil rekening betalen met stukjes papier

Woensdaganacht heeft de politie een 40-jarige man aangehouden die in een Amsterdams hotel met stukjes blanco papier zijn rekening probeerde te betalen.

De man had een hotelovernachting geboekt en had wat aan de bar gedronken. Toen hij bij het verlaten van het hotel de reking moest betalen, overhandigde hij een dichtgeplakte envelop. In de envelop zaten alleen geknipte stukjes papier, die net zo groot waren als eurobankbiljetten.

Bij aankomst op het politiebureau bleek dat de oplichter ook nog twee boetes had open staan.

Verdwijning Cheryl Morrien na 16 jaar opgelost

Mushi27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na 16 jaar is de verdwijning van de toen 7-jarige Cheryl Morrien uit IJmuiden opgelost. Het meisje is om het leven gebracht door vrachtwagenchauffeur Michel Stockx, die een jaar terug in de gevangenis overleed.

Stockx, die in september vorig jaar in de gevangenis van Scheveningen bij een ongeluk levend verbrandde, heeft aan twee vertrouwenspersonen verteld dat hij op 5 augustus 1986 Cheryl had meegenomen. Deze zogeheten 'geheimhouders' hebben onlangs tegenover de recherche een gedetailleerde verklaring afgelegd.

De politie heeft de resten van het meisje nog niet kunnen traceren. Stockx zat een gevangenisstraf van 20 jaar met TBS uit wegens de moord op het meisje Jessica Laven uit het Noord-Hollandse Blokker en op twee Duitse jongens van 9 en 13 jaar. Het Hof in Amsterdam achtte hem destijds schuldig aan pedoseksuele delicten met dodelijke afloop.

Ook de Belgische justitie verdacht Michel Stockx van onopgeloste kindermoorden.

Zware aardbeving treft Papua

Donderdag heeft een krachtige aardbeving de Indonesische provincie Papua getroffen. Het epicentrum lag ten zuiden van de stad Manokwari in het noordwesten van het voormalige Irian Jaya. Bij de aardbeving zijn zeker drie doden gevallen, onder hen twee kinderen. Ook werder er meer dan honderd huizen vernield of beschadigd, aldus de politie vrijdag. Tientallen mensen raakten gewond.

Over de kracht van de aardschok heerst enige verwarring. Volgens de Amerikaanse Geological Survey en het observatorium in Straatsburg ging het om een beving met een kracht van 7,4 op de schaal van Richter, maar het Indonesische Nationale Aaardbevingscentrum meldde een kracht van 6,4 op diezelfde schaal.

Sekteleider krijgt doodstraf na gifgasaanval

Een voormalig leider van de Japanse sekte Aum Shinrikyo is vrijdag ter dood veroordeeld wegens moord, onder meer voor medeplichtigheid aan de gifgasaanval op de metro in Tokio in 1995.

De 42-jarige Seiichi Endo had tijdens zijn proces bekend dat hij het zenuwgas sarin had gemaakt dat is gebruikt bij de aanslag in op 20 maart 1995. Bij die aanslag vielen toen twaalf doden en er raakten duizenden Japanners gewond. Endo was ooit een belangrijk kopstuk van Aum. Hij functioneerde er als zogenoemde minister van welzijn en gezondheid. Samen met de persoonlijk arts van sekteleider Shoko Asahara, fabriceerde hij het gas.

Endo werd in 1987 lid van Aum toen hij bacteriologie studeerde. Overigens ontkende Endo dat hij iemand wilde doden en zei dat hij niet wist dat het gas bij een aanval zou worden gebruikt. Zijn verdedigers zeiden dat Endo door Asahara was gehersenspoeld.

Groen licht voor samenwerking Ben en Dutchtone

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de voorgenomen samenwerking tussen mobiele aanbieders Ben en Dutchtone goedgekeurd. De twee belbedrijven zullen samen beginnen met het bouwen en beheren van het UMTS-netwerk.

De NMa zegt niets op de samenwerking tegen te hebben omdat de onderlinge concurrentie tussen de twee aanbieders niet merkbaar wordt beperkt. Met de aanleg van het UMTS-netwerk, de derde generatie mobiele telefonie, zijn zeer forse kosten gemoeid. Door de joint venture willen Ben en Dutchtone de investeringen en operationele kosten beperken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.