FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 september 2002

Carmen moet BB huis verlaten!

Carmen heeft het BB huis vanavond als eerste moeten verlaten.
De stemmen van de kijkers zijn duidelijk: Carmen is de eerste bewoonster die moet vertrekken.
Zij kreeg slechts 8,6% van de voorkeursstemmen, gevolgd door Ting en Daniela, die beiden rond de 11% scoorden. Margriet bleek de populairste, met 31,9% van de stemmen, gevolgd door Jeanette en Judith.

Het afscheid valt Carmen erg zwaar, zeker nu zij net weer verenigd is met haar vriendje Bram. Toch zit er ook een positief kantje aan haar vertrek: Deze week overleed haar oma en Carmen zegt erg blij te zijn haar ouders te kunnen spreken.

Er blijft echter ook een Carmen achter in het huis: De parkiet van Martijn werd, zonder dat het bekend was of het nou een mannetje of een vrouwtje is, Carmen gedoopt.

Volgende week zal één van de heren het huis moeten verlaten.

Meer over BB4 op Fok! lees je hier

Uitslagen UEFA Cup, Nederlandse Clubs

Vanavond werden de resterende UEFA Cup wedstrijden gespeeld. Daarin kwamen onder andere FC Utrecht en SC Heerenveen aan bod. Vitesse speelde eerder deze week al (1-1 tegen Rapid Boekarest).

Beide Nederlandse clubs lijken al uitgeschakeld, maar niks is zeker...

Legia Warschau - FC Utrecht, 4 - 1

20. Zielinski 48. Kuijt
27. Vukovic
61. Schut (ED)
70. Svitlica


National Boekarest - SC Heerenveen 3 - 0

07. Curt
29. Ilie (penalty)
60. Olah

Twee nieuwe mannen in BBhuis

Vanavond deden twee nieuwe mannen hun intrede in het huis, Bram en Martijn.
Twee blonde heren stonden vanavond te trappelen het BB-huis te betreden.
Martijn is een 25-jarige stratenmaker die gek is op vogels. Als verrassing kreeg hij dan ook van Martijn Krabbé een parkiet mee het huis in.
Bram is 23 jaar en is bij BB gekomen via de radiowedstrijd van Robert Jensen, waarmee een plek in het huis te winnen was. In het dagelijks leven is hij Outdoor instructeur.

In het huis in Portugal, waar de nieuwe BB bewoners verblijven, bloeide er iets moois op tussen Bram en Carmen. Ook Judith lijkt hem wel te zien zitten, zo blijkt uit beelden uit de selectieronden.

Direct na binnenkomst volgt er een Confrontatie tussen de beide heren. Zij moeten zo lang mogelijk een fles champagne met gestrekte arm voor zich uit houden. Bram wint deze wedstrijd en mag, met alle dames, in de Bungalow blijven. Martijn vertrekt, met zijn parkiet, naar de Bunker, waar de overige mannen op hem wachten.

Meer over BB4 op Fok! lees je hier

FOK! DVD-actie


FOK! presenteert voor de liefhebbers een speciale actie. Voor de superprijs van ¤149 bieden wij de Amoisonic 8506F DVD Speler aan met de volgende specificaties...




-Geschikt voor Audio-CD, Super-VCD, MP3-CD, DVD
-Leest ook CDR en CDRW
-Regiovrij!
-Voor Breedbeeld en 4:3 weergave Pal of NTSC
-Tulp video-out, SVHS video-out, 2x SCART,
-Component Video-out
-Analoge tulp stereo-out (Pro-Logic), Analoge tulp
-Digital Dolby 5.1 out, Analoge tulp DTS 5.1 out
-Digitale optische en coaxiale uitgang voor Dolby
-Digital en DTS
-On Screen Display incl. 6 bands grafische equalizer
-S/N Ratio: meer dan 90dB
-Frequentiebereik: 20Hz-20KHz

---

Om te bestellen mail je naar danny@fok.nl met als subject 'DVD Actie'.
Meldt in het mailtje je naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mail adres evenals de melding of je de speler in de zwarte of zilveren uitvoering wil ontvangen.
Je ontvangt dan zsm een mailtje terug met een bevestiging en de betalingsgegevens.

De inschrijving sluit op 1 oktober om 00:00 uur. Op 7 oktober zullen alle bestellingen waarvan een betaling binnen is worden besteld bij onze leverancier, waarna een afspraak zal worden gemaakt voor de levering.

Let wel, er dient dus VOORUIT betaald te worden op de in het bevestigingsmailtje gestelde manier...
De verzendkosten bedragen ¤ 12.50

Prijzen zijn inclusief btw.

Maffe types.....

....die Canadezen. Ik ben hier nu bijna een maand en er beginnen steeds meer vreemde dingen bij te komen. Laat ik eens wat halve ideen voor logs combineren en ik heb een leuk stukje hoop ik dan maar

Het begon allemaal al in Nederland,toen ik een zak met kleingeld kreeg van mn orkestgenoten. Het meerendeel van de munten die ze hier gebruiken is Canadees (duh!), maar ze doen niet moeilijk over Amerikaanse centen en dimes. Je kan er mee betalen en automaten accepteren ze. Kortom: beetje weird. Nog vreemder wordt het als blijkt dat de speciale kwartjes die ze uitgeven niet werken in de meeste automaten. Vreemde jongens die Canadezen....

Volgende punt kwam ik tegen onderweg van Vancouver naar Kamloops, zittend in de Greyhound bus, voor een uurtje of vijf. In den beginne valt het vooral op dat je allemaal van die grote auto's hebt en van die brede wegen. Maar na een poosje is dat volledig normaal en ga je gedetailleerder zitten kijken naar het verkeer (wat moet je anders tijdens die 5 uur) en dan zie je bumperklevers. Ja, die dingen waar ze in Nederland boetes voor uitdelen enzo. Normaal wordt het hier haast niet gedaan, met een uitzondering: campers. Om de een of andere vreemde reden rijden er vaak auto's eng vlak achter campers. Bleek dat ze eraan vast zaten en dat mensen hun auto op die manier mee op vakantie nemen

En natuurlijk zijn er nog wel veeeeeeeel meer vreemde dingen hier, maar dat komt een andere keer wel.

Duitsland verbiedt 16 moslimgroepen

Duitsland heeft vandaag 16 radicale moslimorganisaties verboden. De 16 maken deel uit van de in december vorig jaar verboden vereniging Kalifaatstaat van de Turk Muhammed Metin Kaplan (de kalief van Keulen). Vanochtend deed de politie invallen in 100 kantoren en woningen door het hele land. De bankrekeningen van de verboden organisaties zijn bevroren. Er is geen melding gemaakt van arrestaties.

Duitsland noemt de 16 organisaties ''een broedplaats voor terroristen". Volgens minister van binnenlandse zaken Otto Schily vormen ze een gevaar voor de binnenlandse veiligheid en de buitenlandse betrekkingen van Duitsland.

De organisaties maakten zich ook schuldig aan antisemitisme en deden bovendien pogingen een eigen belastingstelsel én een eigen rechtssysteem op te zetten.

De Kalifaatstaat streeft naar de vestiging van een islamitische staat in Turkije. Momenteel zijn daar kerk en staat strikt gescheiden.

Aantal files sterk toegenomen

Wildehaar, PIM4EVER en egmo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse bevolking heeft in 2001 alleen maar vaker in de file gestaan. Dat blijkt vandaag uit de File Top-50 van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

In 2000 waren er maar liefst 30.255 files in ons kikkerlandje, in 2001 is dit gestegen met 15 procent tot 34.785 files. Tussen 1999 en 2000 was deze stijging nog 'maar' 3 procent, het jaar daarvoor liet een stijging zien van 19 procent.

Niet opmerkelijk dat naast het aantal files, ook de lengte ervan toe genomen is. In 2000 stond er in totaal 103.300 kilometer file, in 2001 steeg dit met 10 procent tot 114.725 kilometer.

Een woordvoerder van Verkeer en Waterstaat noemt de economische groei, de toename van het aantal werkende personen en de wegwerkzaamheden de oorzaak van de toename in 2001. Het Traffic Information Center (TIC) meldt dat het aantal files in het eerste halfjaar van 2002 is afgenomen. Dit komt volgens het TIC vooral door de vakantiespreiding en de toename van extra rij- en spitsstroken.

De File Top-50 wordt samengesteld aan de hand van een aantal criteria; de 'filezwaarte', de duur en de lengte. De top 10 ziet er als volgt uit:

01. A2 Culemborg - Everdingen (richting Utrecht)
02. A2 Vianen - knooppunt Everdingen (richting 's Hertogenbosch)
03. A9 knooppunt Rottepolderplein - Haarlem-Zuid (richting Amstelveen)
04. A27 Avelingen - Merwedebrug (richting Breda)
05. A9 Haarlem-Zuid - Badhoevedorp (richting Amstelveen)
06. A10 Hemhavens - Coentunnel (richting knooppunt Coenplein)
07. A8 Oostzaan - knooppunt Coenplein (richting Amsterdam)
08. A4 Sloten - knooppunt De Nieuwe Meer (richting Amsterdam)
09. A13 Delft-Zuid - Berkel en Roderijs (richting Rotterdam)
10. A2 knooppunt Holendrecht - Abcoude (richting Utrecht)


In 2001 zijn zowel het totaal aantal files, als de lengte ervan toegenomen

Hamas kondigt nieuwe terreurgolf aan

Er is een nieuwe golf van zelfmoordaanslagen op komst in Israel, zo heeft één van de politieke zwaargewichten van de extremistische moslimorganisatie Hamas vandaag laten weten. Hij zei dit naar aanleiding van een aanslag vandaag in het centrum van Tel Aviv.

Het Hamas kopstuk, Abdelaziz Rantissi, zei :"Ik verwacht dat deze aanslag deel uitmaakt van een reeks van martelarenoperaties. De martelarenoperaties tegen de zionisten zullen doorgaan, wij verdedigen ons volk. Het verzet zal heviger worden".

Bij de zelfmoordaanslag vandaag in Tel Aviv, op een passagiersbus, vonden naast de dader vijf mensen de dood en vielen zo'n 40 gewonden.

Zaak Marion en Romy: twee verdachten gearresteerd

Eddow had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie heeft donderdagmiddag bekendgemaakt dat zij twee verdachten in de moordzaak van Marion en Romy van Buuren heeft aangehouden. De ene arrestant is de broer van Okan O., de waarschijnlijke dader, over de andere arrestant is niets bekend.

De broer van Okan O. wees begin augustus de plaats aan waar de moeder en dochter begraven waren door Okan O. Hij vertrok na het aanwijzen meteen naar Turkije, maar keerde woensdag terug in Nederland. Ook zijn er diverse huiszoekingen verricht in Alkmaar.

Marion en Romy van Buuren werden sinds 8 juni 1997 vermist. Door de politie is er altijd vanuit gegaan dat de dader Okan O. was. Deze heeft echter nooit bekend en is in mei 1998 overleden.

Rel over vergelijking Bush met Hitler

In Duitsland is een rel uitgebroken omtrent minister van Justitie Herta Däubler-Gmelin. In een gesprek met vakbondsleiders zou de minister de Amerikaanse president Bush hebben vergeleken met Adolf Hitler. Oppositiepartij CDU heeft naar aanleiding van de uitspraken het aftreden van de minister geëist.

Minister Däubler-Gmelin zou als volgt commentaar hebben geleverd op de plannen van Bush Irak aan te vallen: ,,Bush wil de aandacht afleiden van zijn binnenlandse problemen. Dit is een geliefde methode. Dat heeft Hitler ook zo gedaan''. De bewindsvrouw zou hebben gedacht dat het gesprek 'off the record' verliep.

Zelf noemt Däubler-Gemlin de berichtgeving over haar uitspraken absurd en zijn ze uit hun verband gerukt.

Royaal achterwerk veroorzaakt door gen

CyberRat en Rob Urlings hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Engelse onderzoekers hebben een gen gevonden die verantwoordelijk zou zijn voor het hebben van een 'royaal zitvlak'. Dit gen zou verantwoordelijk zijn voor de vorm en het volume van ons achterwerk.

Volgens de onderzoekers lopen vrouwen met ronde heupen en een flink achterwerk minder risico op onder andere diabetes, keelontsteking en hart- en vaatziekten.

Heb je juist meer vet rond de maag en buik, dan loop je meer risico. Vet rond de maag en buik zou namelijk sneller worden afgebroken en voortdurend door het bloed circuleren.

Wietplanten op voorruit van politieauto

CyberRat had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlandse politieagenten hebben bij de grenspost Essendonk twee Belgische inzittenden van een auto aangehouden. De inzittenden wilden niet meewerken aan een politiecontrole.

Bij de politiecontrole moest de auto stoppen op teken van een politieagent. Echter de bestuurder gaf gas en reed hard weg. Vervolgens gooide de bijrijder een handvol hennepplanten uit het raam. Deze kwamen op een voorruit van een geparkeerde politieauto terecht.

Na het wegrijden van de auto, raakte de auto van de weg en kwam in een sloot terecht. Politieagenten konden vervolgens gemakkelijk een proces-verbaal uitschrijven voor de inzittenden.

Man bijt politiehond en verliest bewustzijn

competer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 39-jarige man uit Tilburg heeft zich woensdag hevig verzet bij zijn arrestatie. Daarbij ging het zelfs zo ver dat hij een politiehond meerdere malen beet. De man werd opgepakt wegens mishandeling van de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw.

Toen agenten de man wilden arresteren, zette hij het op een lopen. De politiehond werd daarom losgelaten en beet de man in de arm, waarop de man zijn tanden in de hond zette. Een agent moest geweld gebruiken om de bijtende man te stoppen.

De man verloor het bewustzijn, waarschijnlijk door het bloedverlies door de beten van de hond. Na een bezoek aan het ziekenhuis werd de man alsnog achter tralies gezet.

De politiehond maakt het goed. "Die beesten zijn wel wat gewend en hebben bovendien een dikke vacht", zo meldde de politiewoordvoerder.

Sahara wordt kleiner

New Scientist heeft donderdag bekendgemaakt dat de Sahara weer kleiner aan het worden is. Op satellietfoto's is namelijk goed te zien dat aan de randen van de Sahara weer groene plekken te zien zijn. Dit is voor het eerst sinds decennia dat de Sahara niet gegroeid is.

Er zijn verschillende redenen te vinden voor het kleiner worden van de Sahara, onder andere meer regenval, betere landbouwmethoden en het bouwen van dijken die zorgen dat er geen aarde van de hellingen wordt gespoeld.

De satellietfoto's zijn gemaakt door organisaties uit Nederland, Duitsland en Amerika, die zich ingezet hebben voor lokale ontwikkelingshulp in de landen rond de Sahara.

Chivu naar een topclub, of toch niet ?

Christian Chivu, de Roemeense verdediger en aanvoerder van Ajax, staat nog steeds in de belangstelling van enkele buitenlandse topclubs, zo meld de Italiaanse media na de gewonnen wedstrijd van Ajax tegen Olympique Lyon. De transfermarkt is dan wel dicht, maar clubs azen op de jonge ster omdat de transfermarkt in de winterstop weer open is.
Het gaat om de 2 Romeinse clubs Lazio Roma en AS Roma en ook Real Madrid zou belangstelling in hem hebben. Dat is niet zo verwonderlijk, want vooral de Romeinse clubs hebben een tekort aan goede verdedigers.
Chivu heeft nog een contract tot 2006 bij de Nederlandse club.

Soldatenopstand in Ivoorkust

In Ivoorkust is er muiterij uitgebroken onder een aantal soldaten. Daarbij is een dode gevallen en zijn dertien mensen gewond geraakt. Dit nieuws is bekendgemaakt door de regering van Ivoorkust.

De premier van Ivoorkust, N'Guessan, heeft verklaard dat het zou gaan om ongeveer zevenhondervijftig soldaten die ontslag hebben gekregen. De soldaten eisen dat ze hun baan mogen behouden, dit zou namelijk zijn afgesproken tijdens de coup in 1999.

Eerder vandaag kwamen er berichten uit Ivoorkust dat het niet om muiterij maar om een coup zou gaan. Maar de president van Ivoorkust, Gbagbo, heeft dit tegen de buitenlandse media ontkend.

DJ Tiësto mag Ibiza-Award in ontvangst nemen

De uit Breda afkomstige disk-jockey Tijs Verwest, beter bekend als DJ Tiësto, heeft de Ibiza-Award gewonnen. Tiësto werd gekozen uit een grote lijst met toppers als Paul Oakenfold, Paul van Dijk en Sasha.

Dit jaar is voor Tiësto sowieso al één om niet te vergeten. In februari kreeg de DJ een Zilveren Harp, in april twee TMF-Awards en werd in juli ook nog eens, tijdens de uitreiking van de Dance Music Awards, uitgeroepen tot de beste club-DJ van de wereld.

Ongeluk in Frankrijk eist twee slachtoffers

GrumpyXL had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk zijn dinsdagnacht twee Nederlanders om het leven gekomen door een auto-ongeluk. Het gaat om een 26-jarige vrouw met een vierjarig kind uit Rotterdam. Het ongeluk vond plaats bij Orléans.

De vader van het kind bestuurde de auto, toen ze van achteren werden aangereden. De dader van het ongeluk was volgens de Franse politie dronken. De man is aangehouden en overgebracht naar de gevangenis.

Door de aanrijding raakte de auto van de weg en belandde in een naastgelegen sloot. De auto vatte ook vlam door het ongeluk. Omstanders waren nog in staat om de vader van het kind uit de auto te halen, maar de moeder en het kind konden niet meer uit het wrak gehaald worden. De vader is overgebracht naar het ziekenhuis.

Tennis: Sluiter fit genoeg voor Daviscup

Raemon Sluiter zal vrijdag het promotie-degradatieduel tegen Finland in de Daviscup openen. De Rotterdammer speelt in Turku tegen de Fin Jarkko Nieminen. Sjeng Schalken, de kopman van Nederland, speelt in de tweede wedstrijd tegen Tuomas Ketola. Paul Haarhuis en Sjeng Schalken zullen in de dubbel aantreden tegen Ketola en Nieminen. Deze namen kunnen eventueel nog worden aangepast.

Deelname van Sluiter aan de Daviscup leek nog even in gevaar nadat hij woensdag een handblessure opliep. Een mri-scan in het ziekenhuis liet niets ernstigs zien. Vandaag liet Sluiter tijdens een geslaagde training zien fit genoeg te zijn voor de Daviscup-ontmoeting morgen.

Nederland, onder leiding van bondscoach Tjerk Bogtstra, speelt vrijdag tegen Finland en moet winnen om een plaats in de wereldgroep te behouden.

Boeven pikken bankpassen uit de post

albino en Krisman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende klanten van Rabobank zijn gedupeerd doordat hun nieuw aangevraagde bankpasje is gestolen. Tientallen passen zijn vanuit de Rabobank-vestiging in Best opgestuurd, maar nooit bij de eigenaar aangekomen. Een woordvoerder maakte dit vandaag bekend.

Met de uit de post gestolen pinpassen zijn de dieven naar Parijs gereisd en hebben daar voor duizenden euro's aan spullen aangeschaft. In Frankrijk volstaat een handtekening als betaling, en hoeft de pincode niet ingetoetst te worden. Doordat de handtekeningen achter op de pasjes ontbraken konden de dieven verschillende bedragen gemakkelijk van de rekeningen afschrijven.

Verschillende Rabobankklanten schrokken na het zien van afschrijvingen die zij niet hadden gemaakt. Volgens de woordvoerder kunnen de klanten hun geld terugkrijgen, als zij aantonen de aankopen niet zelf te hebben gemaakt. De misbruikte passen zijn inmiddels door de bank geblokkeerd.

Dit is niet de eerste keer dat criminelen met passen naar Frankrijk reisden om daar flink in te kopen. In het voorjaar blokkeerden de Rabobank, ABN Amro en de Postbank ook al duizenden bankpassen, nadat criminelen passen hadden gekopieerd bij een tankstation.

Meerderheid Britse bevolking tegen euro

De Britten zien de euro nog steeds niet zitten. Dit blijkt uit de laatste peilingen, waarbij tweeduizend mensen werden ondervraagd.

Indien er een referendum over de invoering van de euro zou worden gehouden zou 60% van de Britten tegen stemmen. Slechts 26% van de ondervraagden zei voor de euro te zullen stemmen, mocht het tot een referendum komen. Sinds de invoering van de euro zijn er in Groot-Brittanië verschillende peilingen over de invoering gehouden. Niet eerder stemden zo'n groot deel van de Britten tegen de euro.

In mei bleek uit een peiling dat de bevolking voor de helft tegen was, en de andere helft voor. De regering Blair hoopt volgend jaar een referendum te kunnen houden.

Onderzoek naar cassatie in zaak Papon

Er komt toch onderzoek naar de mogelijkheid om in cassatie te gaan tegen de vervroegde vrijlating van Maurice Papon. De Franse minister van Justitie Perben heeft dit laten weten. Papon, voormalig voorman van het Franse Vichy-regime, werd gisteren vrijgelaten wegens zijn slechte gezondheid.

In 1998 werd Papon veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij, als hoge ambtenaar, verantwoordelijk voor de deportatie van zeker 1500 joden uit Frankrijk.

De vervroegde vrijlating zorgde in Frankrijk voor een golf van verontwaardiging en woede. Vooral slachtoffers van de deportaties, nabestaanden en antiracisme-organisaties hebben protest aangetekend. Perben liet daarom vandaag weten dat zijn medewerkers de juridische mogelijkheden onderzoeken om alsnog in cassatie te gaan. De Franse president Chirac heeft de afgelopen jaren meerdere verzoeken tot gratie geweigerd.

Waarschijnlijk is de kans dat Papon zijn straf alsnog kan uitzitten erg klein. Hij werd namelijk vrijgelaten op grond van een nieuwe wet, welke voorschrijft dat gevangenen in hun laatste levensfase vrijgelaten kunnen worden.


Alsnog onderzoek naar mogelijke cassatie zaak Papon

Greenpeace-activist krijgt mogelijk celstraf

De Greenpeace-activist die afgelopen woensdag de Tweede Kamer wist binnen te dringen hangt naar alle waarschijnlijkheid een straf van maximaal zeven maanden cel boven het hoofd.

De man wordt ordeverstoring, huisvredebreuk en het 'verwekken van wanorde op een geoorloofde vergadering' ten laste gelegd, en heeft daarvoor al een dagvaarding gekregen. Het Openbaar Ministerie (OM) deelde vandaag mee dat voor de eerste en derde beschuldiging maximaal twee weken celstraf of een geldboete van 2250 euro kan worden opgelegd. De Greenpeace-activist kan voor de aanklacht huisvredebreuk maximaal zes maanden achter tralies zitten, of een geldboete van 4500 euro krijgen.

Het OM bekijkt of deze zaak gecombineerd kan worden met een eerder incident waarvoor de man moet voorkomen. Tijdens de installatie van het kabinet wist hij namelijk ook al het terrein van Huis ten Bosch op te komen. Toen deed de man zich voor als minister van Milieu.

Volkert van der G. eet weer

De 33-jarige Harderwijker die wordt verdacht van de moord op Pim Fortuyn, Volkert van der G., is gestopt met zijn hongerstaking. Van der G. heeft indicaties dat de omstandigheden in het huis van bewaring verbeteren, deelt zijn advocate Britta Böhler mee.

Volgens Van der G. worden de regels rond privébezoek versoepeld en zou hij ook vaker gelucht worden. Hij was sinds 12 juli in hongerstaking, onder meer tegen het permanente cameratoezicht in zijn cel.

Minister Donner zei in een reactie dat het cameratoezicht blijft. Hij sluit niet uit dat het stopt als Van der G.'s gedrag daar aanleiding voor geeft. Volgens de advocate van de verdachte is G. nog redelijk gezond.

Uiterlijk op 9 november gaat het proces tegen Van der G. van start.

OM verheugd over stopzetten hongerstaking
Het Openbaar Ministerie (OM) is verheugd over het nieuws dat de hoofdverdachte op de moord van Pim Fortuyn, Volkert van der G., zijn hongerstaking stopzet. Een goed bericht", zo liet een woordvoerder weten.

"Wij wensen een goede rechtspleging, waarbij wij een gezonde verdachte voor de rechter kunnen brengen", aldus woordvoerder Meulenbroek. "Een zorgvuldig onderzoek is noodzakelijk en zou nog enige tijd vergen. Bij een voortzetting van de hongerstaking zou dit onder druk komen te staan."

Het bericht werd in de newssubmit gegooid door: DMcLF, Linck, PIM4EVER, 22Jarige, peddler, icefire, mad26, elbruto, Petr, Redman, egmo, gerritdekzijl en MaffiaInc.

Bus ontploft in Tel Aviv

Flaman en CybErik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een zelfmoordaanslag in een bus in de Israëlische stad Tel Aviv heeft vandaag aan zeker vijf mensen het leven gekost. Volgens ambulancepersoneel zijn er zeker veertig mensen gewond zijn geraakt. Vijf hiervan zouden er slecht aan toe zijn.

De zware bom ontplofte rond het middaguur in een volgepakte stadsbus. De aanslag komt een dag na een zelfmoordaanslag in het noorden van Israël, waarbij een Israëlische agent de dood vond en twee anderen gewond raakten.

Advocaat stopt bij Rangers

Bondscoach Dick Advocaat zal zijn taken als technisch directeur van Glasgow Rangers in november neerleggen. Dat heeft een woordvoerder van de Schotse club woensdag verklaard. Daarmee vertrekt Advocaat precies een jaar na de aanstelling van McLeish tot manager van de Rangers.

McLeish volgde Advocaat op, die van 1998 tot de aanstelling van Mcleish manager was.

Advocaat die op 27 september 55 jaar wordt, tekende begin van dit jaar een tweejarig contract als bondscoach. Hij werd de opvolger van Louis van Gaal die opstapte na het missen van de eindronde van het WK. Advocaat zou dit seizoen zijn tijd verdelen onder beide werkgevers: twintig uur per week bij de Rangers, twintig uur bij de KNVB. Vanaf 1 juli 2003 zou hij in volledige dienst van de KNVB treden.

De KNVB zei (nog) niet op de hoogte te zijn van het vroege vertrek van Advocaat in Glasgow. ,,Ik hoor er voor het eerst van'', reageerde woordvoerder Rob de Leede woensdagavond.

Nederlander ontsnapt aan doodstraf

Donderdag is in Thailand een 50-jarige Nederlander veroordeeld tot levenslang wegens drugssmokkel. Samen met een Brit en twee Nepalezen zou hij hebben geprobeerd 3,5 kilogram heroïne naar Taiwan te smokkelen.

Aanvankelijk werd het viertal ter dood veroordeeld, maar de rechter zette het vonnis om in levenslang. Dit omdat de verdachten hadden meegewerkt met de politie. Vorig jaar oktober werden de Nederlander en zijn medeverdachten opgepakt op de luchthaven van Bangkok. De advocaten van de vier mannen zeggen dat hun cliënten onschuldig zijn en hebben aangekondigd in hoger beroep te gaan.

Onbekende dinosaurussoort ontdekt in China

gerritdekzijl en Wildehaar hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het noordoosten van China, in het district Yixian heeft een groep paleontologen een skelet van een tot nog toe onbekende dinosaurussoort ontdekt. Het gebit van de dinosaurus lijkt opdat van zowel een konijn als een hagedis. Dat schrijft het Britse blad Nature in de uitgave van deze week.

De overblijfselen werden gevonden in een 128 miljoen jaar oude bodemlaag. Door de typische tanden denken wetenschappers dat het om een herbivoor (planteneter) gaat.

Overigens staat de streek bekend om zijn vondsten van fossielen van oude zoogdieren, vogels en gevleugelde dinosauriërs.

Machine in strijd tegen muggenlarven

Dubbeldrank had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Amerikaanse uitvinders claimen dat zij een goedkope en veilige oplossing hebben gevonden om muggen te vernietigen. De machine blaast de muggenlarven op door middel van geluidsgolven, zogenoemde ultrasone klanken. Dat staat in het Britse wetenschappelijke tijdschrift New Scientist van deze week.

Wanneer de waterdichte geluidsspreker achter een boot wordt geïnstalleerd, zorgen de hoge geluidsfrequenties ervoor dat alle larven in een straal van 25 meter ontploffen. Volgens de uitvinders kan het apparaat worden toegepast op kleine wateroppervlakten zoals vijvers of in een aangepast rugzakformaat worden gebruikt om op een plezieriger manier door moerassen te waden.

Op je negenentwintigste al oma

Fathom, t.tenHelox hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op je 29e al oma. Klinkt voor velen misschien wat onwerkelijk maar is voor Barbara van der Stam realiteit.

Barbara raakte zelf op haar dertiende zwanger en besloot het kind te houden. Vijftien jaar later bleek haar dochter Deborah dus zwanger te zijn. "Toen we eenmaal de echo gezien hadden konden we het niet over ons hart verkrijgen om het kindje weg te laten halen", zegt de grootmoeder. " Terwijl Deborah haar opleiding Zorg en Welzijn afmaakt, zorgt de oma voor haar zoon en haar drie andere kinderen.

Vrouw verkracht na aanrijding

Specka, Dubbeldrank en ChillyWilly hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagmiddag is een 18-jarige vrouw verkracht door een onbekende man nadat ze eerder die middag met haar auto in botsing was gekomen. Dit is woensdag bekendgemaakt door de politie.

Haar auto was door de aanrijding zo beschadigd dat zij daar niet mee naar huis kon rijden. De man bood de vrouw aan haar naar huis te brengen. Ze stemde toe, maar de man nam haar mee naar een zandpad enkele kilometers verderop waar hij haar verkrachtte.

BNN Talents

Na een aantal jaren bij een lokale omroep een kinder programma te hebben gemaakt, vervolgens bruut de laan uitgetrapt te zijn... begon het radio maken weer enigszins te kriebelen.

Meestal luister ik 's avonds naar Radio 1. Daarop heb je elke zaterdagnacht het programma #Nachtdienst , tot de nieuwe presentator er kwam een redelijk interactief programa met IRC blabla.
Nu wilde het feit dat de presentatrice naar BNN ging... dus daar ging ik ook maar is naar luisteren. Eenmaal op de site beland vond ik onder de kop Talents, een leuk verhaaltje over hoe ik mijn inbreng in het programma kon hebben, en het radiovak kon gaan leren. In september zou met een nieuwe ronde begonnen worden.

Okee, ik mocht eindelijk meedoen... en dus ging ik afgelopen maandag samen met een vriend van me richting Hilversum.
Na de NS te hebben overleefd, zette ik mijn skates onder mijn voeten en ging richting BNN Headquarters. Nou dan denk je in eerste instantie toch aan Media Park taferelen: Lijken op de weg, overal NOB auto's, je kent het bekende verhaal. Nou ik kan je uit de droom helpen: Woonwijk veranderd in industrie terein en in verste velden geen Media Park te bekennen.
Nou het glazen gebouw was gevonden, we liepen de trap op en gingen richting de ingang.

We kwamen binnen...

Stel je voor: Allemaal felle kleuren, een ronde balie met een [ge-dread-lockte] jonge baliemedewerkster links van je, rechts van je een bank met modepoppen, een verloren jonge man tussen de poppen. Mijn ogen werden al groter, mijn mond dreigde open te vallen, maar ik moest het woord nemen... ff vertellen wie we waren, naar wie we op zoek waren.
De trap, naar nog een verdieping hoger, leek ons een geschikte plek om even tot zinnen te komen en met het uitzicht op de deur hoor je dan eerst wat geroep, je denkt: "Die stem komt me wel bekend voor!", en je kijkt omhoog maar wat zien die presentatoren er anders uit dan ik had verwacht.
Marcoen kwam ons halen en we werden mee naar boven genomen, hij vroeg of we wat thee wilde ofzo, tuurlijk (minder spontaan welliswaar), en welk smaakje we wilde. Nou dat werd de doe-maar-wat methode.

Je denkt dan als er wordt verteld dat het in een chinees kopje gaat, je allang blij moet zijn dat je wat krijgt. Ja je krijgt ook wat vuurvaste vingers! Kokend water in een kopje zonder handvat! Okee ik zal niet verder zeiken

We namen plaats in een ruimte die duidelijk het thema Zee had. De BNN Hobbieclub had er duidelijk werk van gemaakt, en het resultaat mocht er zeker zijn. Kwallen aan het plafond, oceaan plaatjes aan de muur, knuffels in doorzichtige bollen, Aircootje om de boel fris te houden, sfeer verlichting...

We waren wat vroeg dus we konden er is goed voor gaan zitten, het lokale weekblad, met leuke foto's van KATJA (en Eddy voorop, maar wat boeit Eddy mij nou...). Toen iedereen er was kregen we een leuke inleiding, voor de mensen die nog niets van het ontstaan van BNN afwisten.
Ondertussen kwam Patrick (van het tv programma over enge ziekten) ook nog even buurten, ik moet zeggen, nadat ik diep heb nagedacht over die situatie, ik op dat moment dacht, ik kijk tv... gewoon dezelfde persoon met hetzelfde gedrag komt binnen lopen.
Dat was ook de algemene conclusie van de vergadering, je moet jouw ding gaan doen en zeker geen NOS Radionieuws verslaggever proberen te immiteren. Het moet te herkennen zijn als Skinkie's reportage of als Pietje's reportage.

Omdat het een opleiding is ben je de eerste drie maanden bezig met het leren maken van Items, Interviews, Reportages en Redactiewerk, daarna ga je voor het eggie dingen maken, programma vullen, op de radio.


De eerste opdracht luidde:

Maar een interview met het thema: "De Eerste Keer", en dat mag alles zijn... de eerste keer skieen tot die vieze gedachte waar je net aan dacht

Als iemand nog ideeen heeft, of geinterviewd wilt worden, You know the emailadres

Man dringt Tweede Kamer binnen

DarkmarK had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanmiddag is een onbekende man de Tweede Kamer binnengedrongen. Vlak voordat Gerrit Zalm zijn zegje ging doen in de algemene beschouwingen, stond er opeens iemand anders achter het spreekgestoelte, die zich eraan probeerde vast te ketenen. Het vastketenen lukte echter niet, en de man werd meteen door kamerbodes naar buiten gebracht.

Zeer waarschijnlijk betreft het dezelfde man, die zich eerder toegang had verschaft tot Paleis Soestdijk. De man is lid van Greenpeace.

Voetbal: Advocaat stopt bij Rangers

Bondscoach Dick Advocaat zal zijn taken als technisch directeur van Glasgow Rangers in november neerleggen. Dat heeft een woordvoerder van de Schotse club woensdag verklaard. Daarmee vertrekt Advocaat precies een jaar na de aanstelling van McLeish tot manager van de Rangers.

McLeish volgde Advocaat op, die van 1998 tot de aanstelling van Mcleish manager was.

Advocaat die op 27 september 55 jaar wordt, tekende begin van dit jaar een tweejarig contract als bondscoach. Hij werd de opvolger van Louis van Gaal die opstapte na het missen van de eindronde van het WK. Advocaat zou dit seizoen zijn tijd verdelen onder beide werkgevers: twintig uur per week bij de Rangers, twintig uur bij de KNVB. Vanaf 1 juli 2003 zou hij in volledige dienst van de KNVB treden.

De KNVB zei (nog) niet op de hoogte te zijn van het vroege vertrek van Advocaat in Glasgow. ,,Ik hoor er voor het eerst van'', reageerde woordvoerder Rob de Leede woensdagavond.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.