Boeven pikken bankpassen uit de post

albino en Krisman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende klanten van Rabobank zijn gedupeerd doordat hun nieuw aangevraagde bankpasje is gestolen. Tientallen passen zijn vanuit de Rabobank-vestiging in Best opgestuurd, maar nooit bij de eigenaar aangekomen. Een woordvoerder maakte dit vandaag bekend.

Met de uit de post gestolen pinpassen zijn de dieven naar Parijs gereisd en hebben daar voor duizenden euro's aan spullen aangeschaft. In Frankrijk volstaat een handtekening als betaling, en hoeft de pincode niet ingetoetst te worden. Doordat de handtekeningen achter op de pasjes ontbraken konden de dieven verschillende bedragen gemakkelijk van de rekeningen afschrijven.

Verschillende Rabobankklanten schrokken na het zien van afschrijvingen die zij niet hadden gemaakt. Volgens de woordvoerder kunnen de klanten hun geld terugkrijgen, als zij aantonen de aankopen niet zelf te hebben gemaakt. De misbruikte passen zijn inmiddels door de bank geblokkeerd.

Dit is niet de eerste keer dat criminelen met passen naar Frankrijk reisden om daar flink in te kopen. In het voorjaar blokkeerden de Rabobank, ABN Amro en de Postbank ook al duizenden bankpassen, nadat criminelen passen hadden gekopieerd bij een tankstation.